GaborSzakacs

Kalandozások egy indiai császárnő luxusgardróbjában

2022. augusztus 19. - gaborszakacs

A Közel-Kelet varázslata, Délkelet-Ázsia építészeti sokszínűsége és mesés kincsei ihlették Ziad Nakad 2022-es őszi couture kollekcióját. Az ismert libanoni divattervező 'Rhombus' nevet viselő ruhasorozata a modern és elegáns nőket szolgálja ki, akik imádják a színeket, a nemes anyagokat, na meg az alakot nyújtó rombusz vagy gyémánt formájú díszítő motívumokat. Dőljetek hátra és hagyjátok, hogy lenyűgözzön benneteket Ziad Nakad pazar esztétikája!

100_44.jpg

Amikor a párizsi divathéten élőben láthattam Ziad Nakad 'Atlantis' kollekcióját arra gondoltam, wow, ez a tehetséges fashion designer nem fukarkodik a díszítéssel, a kézi hímzésekkel és az anyaghasználattal, a neves divatházak couture bemutatói mellett lazán kivágja a magas C-t. Azóta eltelt három év és a libanoni divattervező olyan finomhangolásokat végzett a márkáján, amelyekkel a divatot, mint művészeti ágazatot oly sokszor lenéző - én csak divatszkeptikusoknak hívom őket - átlagembert is képes elvarázsolni. A COVID-19 világjárvány óta online megrendezett prezentációi és látványos fashion filmjei a legmagasabb szintre pozicionált textilművészet elvárásainak tökéletesen megfelelnek.

Ziad Nakad 2022-es őszi couture kollekciója a 'Rhombus' nevet kapta. A teljes gyűjtemény egy szemet gyönyörködtetően üde és gazdag, erősen délkelet-ázsiai hangulatot áraszt a rombusz alakzatot, mint legfőbb díszítő motívumot felhasználva. A rombusz a geometriában egy négyszög, amelynek négy oldala azonos hosszúságú.

„Az idei szezonban a kollekciómat erősnek, mélynek és másnak mondanám. Civilizációk keveréke, amely lépést tart a modern hölgy ízlésével, teljes és integrált” – mondta Nakad a Forbes-nak adott interjújában. A rombusz forma választása nem véletlen, hiszen a gyémánt alakját idézi meg, amely a gazdagság, a szépség, a tisztaság és a nőies elegancia első számú szimbóluma. Emellett a rombusz kialakítása roppant előnyös, mert megnyújtja a sziluettet. A Nakad-nő ebben a kollekcióban Keletről származik, egyszerre modern és elegáns.

A couture gyűjtemény fókuszában az építészet áll, ahol a libanoni couture mesés részletei India jellegzetes és szépséges architektúrájával találkozik. "Nakad hódolata szülőföldjének, Libanonnak, egy olyan országnak, amely egyesíti a különböző korszakok történetét, és folyamatosan alkalmazkodik a kihívásokhoz és a mai gyors élethez” – írja a divatház sajtóanyaga. A kollekció másik fő vonala egy indiai császárnő, aki lenyűgözően díszes és nőies ruhakölteményeket visel, ezek a pompás darabok erős aurát és magabiztosságot adnak neki.

A felsorakozó alkotások roppant egységesek és őszinték, egyszerre közölnek kifinomult ízlést, elegáns megjelenést, drámai pillanatokat és arisztokratikus nagyvonalúságot. Nakad imádja a színeket, a nőies vonalvezetést és a rafinált szabásvonalat. Gyakran alkalmaz aszimmetrikus vállmegoldásokat, garbós nyakrészeket, hímzett mídereket és magasra szaladó hasítékokat. Az izgalmas anyaghasználat - tüllök, bársonyok, selymek, csipkék és bőr -, a hatalmas ujjrészek és az úszó köpenyszerű kreációk új szintre emelik a textúrákról és a volumenekről alkotott fogalmainkat. Rengeteg Swarovski kristályt és flittert használ. A keleti mesterségek iránti tisztelete sugárzik az egyedi kézi hímzéseiből, amelyek fenséges arabeszk mozaikjai remekművekké varázsolják a ruhakölteményeket.

Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a couture alkotások Ziad Nakad művészetéhez méltó közegben bukkannak fel, ilyen az Emmy-gála vagy éppen Cannes-i Filmfesztivál, de egy-egy különleges vörös szőnyeges eseményen is szívesen viselik olyan sztárok, mint Thalía mexikói énekesnő és Nicole Scherzinger amerikai énekesnő.

Ziad Nakad 2022-es őszi kollekciója

Ziad Nakad Fall 2022 Couture gyűjtemény fénypontja a díszes menyasszonyi ruha, amely magán viseli a jellegzetes Nakad-vonásokat

Fotók:  Ziad Nakad Fall 2022 Couture / Ziad Nakad Official Website

Kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4717910781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása