GaborSzakacs

Egy póló egyszerűségébe zárt luxus

2022. augusztus 12. - gaborszakacs

Egyszerűen nagyszerű, mégis roppant különleges szetteket mutatott be a Fendi a divathéten. A világhírű olasz márka 2022-es őszi haute couture darabjai a minimalista szabásvonalak, a szemet gyönyörködtető és drága anyagok találkozásában keltek életre. A divatház kifutója ezúttal telis-tele volt jól szabott nadrágkosztümökkel, fémes gyöngyökből készült páncélruhákkal, csillogó pizsamákkal és kristályos meztelenruhákkal.

100_42.jpg

"A luxus egy póló egyszerűsége egy nagyon drága ruhában" - mondta Karl Lagerfeld a Fendi divatház kreatív igazgatójaként. A Fendi évtizedek óta a magas minőségű olasz divat egyik kiemelkedő bástyája, amelyet ma Lagerfeld szemléletét követve Kim Jones irányít. A designer a 2022-es őszi haute couture kollekciót a Fendire jellemző úgynevezett pólós elegancia, az egyszerűen nagyszerű öltözködés égisze alatt alkotta meg. Persze, mindezt a legfinomabb, szemet gyönyörködtető és elképesztően drága anyagokból tette.

A párizsi divathéten bemutatott couture gyűjtemény roppant egységes és kifinomult. A kifutóra érkező modellek a show első szekciójában kitűnően szabott nadrágkosztümöket, illetve kétrészes szetteket viseltek. Az olasz márka védjegyének számító barna színárnyalat felbukkant garbós, majd vállpántos felsőkkel társított szabdalt hatású szoknyás összeállításokban is.

A letisztult eleganciát sugárzó hófehér bemutatótérben megrendezett Fendi show középső részében megérkeztek az igazán különleges ruhadarabok, amelyek a rózsaszín, a bézs, az ezüstszürke és a halványkék nemesebb tónusaiban hódították meg az eseményre meghívott szakmai közönséget. A kollekció csúcspontjai a karcsú, fémes gyöngyökből készült páncélruhák lettek, amelyeket az aszimmetrikus, hosszú ujjú, japán selyem kimonó anyagból készült patchwork kabátok és földet söprő ruhák követtek. A Fendi leírásából kiderült, hogy hagyományos kiotói készítőktől rendelték meg ezeket a csodaszép szöveteket. A második szekciót kézi gyöngyözésű, deco stílusú pizsamák zárták. Lazaságuk, igazán elegáns kivitelezésük miatt ezek a kreációk lettek a személyes kedvenceim.

Karl Lagerfeld Fendi-öröksége ténylegesen érzékelhető ebben az őszi haute couture gyűjteményben. Kim Jones a Vogue-nak adott interjújában elmondta, hogy a csillogó ezüstflitteres, ferde szabású ruhapár – az egyik eau-de-nil sifonnal, a másik rózsaszín – Lagerfeld által megrendelt színmintákból készült, amelyet eddig még soha egyetlen kollekcióban sem használtak fel, ebben a szezonban a Fendi archívumból keresték elő. WOW!

A ruhasorozat leglátványosabb, legszexibb alkotásai a bemutató fináléja előtt érkeztek a kifutóra. A kizárólag különleges alkalmakra készült, a hétköznapokban egyáltalán nem hordható meztelenruhák - még mindig utálom ezt a kifejezést - az egyszerűség és a valódi luxus érzetét hozták el a párizsi divathétre.

A kollekcióról összességében elmondható, hogy egy izgalmas utazás térben és időben. Ugyanis a Fendi római székhelyéből a stílus szárnyán elrepülhetünk a 18. századi japán kimonó reprodukcióit megszövő Kiotóba, onnan pedig a nyugati haute couture művészet és kézművesség fellegvárának számító Párizsba, ahol ezt a nagyszerű bemutatót megrendezték. Ebben a sikkes háromszögben újra színre lépett Karl Lagerfeld időtlen Fendi-stílusa. A luxus, amely valójában egy póló egyszerűsége nagyon-nagyon drága ruhákban elbeszélve.

A Fendi 2022-es őszi haute couture kollekció különleges sziluettjei

Köztudott, hogy a Fendi bemutatókon mindig a táskákon van az igazi fókusz.

A következő galériában az őszi szettekhez készített táskakülönlegességekben gyönyörködhettek:

Fotók:  Armando Grillo / Filippo Fior / Gorunway.com / The New York Times / Vogue

Kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4617906587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása