GaborSzakacs

Oscar de la Renta pazar tavaszi kollekciója

2022. május 22. - gaborszakacs

A márka névadójának szuperromantikus megoldásai, mesés virágdíszítések és drámai szabásvonalak jellemzik az Oscar de la Renta 2022-es tavaszi kollekcióját. Laura Kim és Fernando Garcia kreatív tervezők élénk színű textíliái olyan könnyedséggel keltek életre a New York utcáin készült fotósorozatban, hogy attól még a legelszántabb divatszkeptikusok szíve is meglágyul.200_19.jpg

Oscar de la Renta a divatvilág szupersztárja volt Anna Wintour szerint. Olyan nőies és romantikus vonalat hozott a kortárs divatba, amelyet sem előtte, sem utána soha senki. Könnyen felismerhető, kifinomult szabásvonalai és elképesztően gyönyörű díszítései valóban a divattörténet kiemelkedő alkotói közé emelték. Napjainkban tehetséges tanítványai, Laura Kim és Fernando Garcia kreatív igazgatókként viszik tovább Mr. Oscar de la Renta szellemi hagyatékát. 

Az Oscar de la Renta-ház 2022-es tavaszi ready-to-wear kollekciója a névadó mesés textíliáit, nagyszerű virághímzéseit és modern formavilágát hozza el a nagyvárosok betondzsungelébe. Találkozhatunk puffos ujjakkal, lágy fodrokkal, labdaszoknyákkal, sejtelmes csipkékkel és a vörös szőnyeges események nagyvonalú eleganciájával. A sokszínű és izgalmas ruhasorozat bővelkedik virágos nyomatokban és fémes csillogásban, a tarka kavalkád mégis kitűnő egységgé áll össze. Érdekesség, hogy Kim és Garcia a hercegnő fazonú szoknyák esetén nem tengernyi tüllt vagy tolldíszítést, hanem raffia rojtokat alkalmazott, ezzel egy környezettudatos, állatbarát, mégis drámai hatást értek el.

Az új Oscar de la Renta kollekció kivételesen nem az újrainduló New York-i divathéten került bemutatásra, a márka a közösségi platformjain egy látványos fashion videóban és egy lebilincselő fotósorozattal tárta a nagyközönség elé a tavaszi darabjait. A digitális alkotásban - öt modell, köztük Irina Shayk és Candace Swanepoel szerepel - visszaköszönnek New York energiái és roppant változatos utcaképe, amelyet az Oscar de la Renta ruhák még színesebbé tettek. Személyes kedvenceim közé tartozik a jelzőlámpára fellépő, sárga ruhában nézelődő modell, na meg a Bryant Parkban megpihenő Shayk egy páva hatású, uszályos ruhakölteményben. Egyszerűen pazar! Titeket melyik kreáció varázsolt el?

Oscar de la Renta Spring 2022 RTW kollekció

100_30.jpg

Fotók: Oscar de la Renta / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3617837345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása