GaborSzakacs

Michael Cinco divatbemutató a párizsi American Cathedralban

2021. december 03. - gaborszakacs

Őszintén bevallom, hogy egy régi álmom teljesült, amikor Michael Cinco divatbemutatójára kaptam meghívást a Paris Fashion Weeken. A mesés couture ruhakölteményeiről ismert designer a 2022-es tavaszi kollekcióját felvonultató show-ját a párizsi George V sugárúton található American Cathedralban rendezte meg. A pillangó metamorfózisa, az újjászületés metaforája ihlette sziluettek a márkára jellemző finom anyagokból, rafinált szabásvonalakkal és elképesztően aprólékos kézi díszítésekkel keltek életre. A következő összeállításban a divathét előkelő eseményéről olvashattok itt a GaborSzakacs Blogon.
15a_3.jpg

Az új kezdet mindig egy álommal indul. Amikor leszáll az éj és a gondolatok határtalan szárnyalásba kezdenek. Majd feltör a hajnal és az éltető napfény beborít mindent, hogy az álmok végre valóra válhassanak. Eljön egy új nap, egy lehetőség az új kezdetére. Az újjászületés talán legszebb példázata a pillangó metamorfózisa. Ahogyan a közönséges, alaktalan hernyóból egy tünékeny szépségű, gyönyörű szárnyas lény keletkezik, ez a remény és a változás legszebb metaforája is egyben. A lélek és a szellem jelképe, amely képes ébredni, új lendületet kapni és diadalt aratni. Michael Cinco legújabb kollekciója ennek a gondolatiságnak a textíliákba való leképezése, sziluettjeiben a pillangók sérülékeny fejlődését, átlátszó, repülésre kész, nyitott szárnyait mutatja be. Tiszteleg az életet adó napfény és a végtelen színpaletta tarkasága előtt. A kifutóra vitt látványvilág pedig az újjászületés önfeledt élményén túlmutatva a magasba szálló pillangó határtalanságát hozta el nekünk.

A dubaji székhelyű filippínó tervező, Michael Cinco karrierjét a mesés couture ruháknak köszönheti. A designer egyedi látásmódja, veleszületett kreativitása és mesteri díszítési technikái a divat élvonalába emelték. Munkáit olyan szupersztárok viselték már, mint Beyoncé, Jennifer Lopez, Rihanna, Lady Gaga, Mariah Carey vagy éppen Tyra Banks és Naomi Campbell modellek, valamint nemrég Lil Nas X rapper.

Michael Cinco kreációi minden szezonban a magas minőség, a friss és részletgazdag luxus égisze alatt születnek meg. A 2022-es tavaszi kollekcióját a párizsi George V sugárúton található American Cathedral (hivatalos nevén: Szentháromság székesegyháza) épületében mutatta be a 2022 Spring-Summer Ready-to-wear ruhákat felvonultató divathét keretén belül. Nem csalás és nem ámítás, Michael Cinco couture-t hozott a prêt-à-porter hétre. Egy katedrálisban. Hát nem őrület?!

A Episzkopális Egyház (az Anglikán Közösség egyik tagegyháza) templomába belépve egyfajta ünnepi hangulat, magasztos gondolatok kezdtek cikázni a fejemben. A meglepő helyszín zavarba hozott, mit illik és mit nem, ez egy templom, de mégis egy fashion show helyszíne. A kifutó a templom főhajója volt, a meghívottak a szokásos ülésrendhez képest elforgatott padsorokban foglaltak helyet. A rózsaablakokon beszűrődő városi fény angyali üdvözletként hatott. Tagadhatatlan, egyedülálló élményben volt részem. 

„Mindig is arról álmodoztam, hogy egy katedrálisban tartok egy előadást, és amikor tavaly nyáron a producerek megmutatták a helyszínt, beleszerettem” – mondta egy korábbi interjúban a divattervező. A párizsi neogótikus amerikai katedrálisban felvonuló pazar kollekció az „Impapable Dream of a New Beginning” nevet kapta.

„Az új kezdeteket ünnepeljük. Az újjászületésben pedig semmi sem felemelőbb, mint egy pillangó metamorfózisa” – mondta Michael Cinco. „A közönséges hernyótól a tünékeny szépségű, gyönyörű szárnyas lényig a remény és a változás metaforája lett. A lélek emblémája, a szellem újjáéledésének és diadalának allegóriája."- tette hozzá a designer.

A gyűjtemény pillangó tematikáját a légies szabásvonalak, a nagyvonalú volumenek, na meg persze a fémes csillogás és az irizáló rátétek tették feledhetetlenné. A 30 szettből álló gyűjteményben a jellegzetes Cinco-vonalat, a látványos red carpet dresszeket és a báli ruhákat hozta el. Aprólékos kézi díszítései, elképesztő gyöngyözései és Swarovski kristályai fényt és melegséget hoztak a katedrális őszi szürkeségébe. A férfiakat sem hagyta ki a valódi couture-élményből, ezért az urak számára szeszélyes (színátmenetes) kékeszöld és lila öltönyöket készített „álarcos bálokra és különleges eseményekre”. Cinco kiváló és előremutató stílusérzékével azt is megmutatta, hogyan párosítsuk a kristályokkal díszített zakót jól szabott nadrágokkal és alkalmi fehér tornacipővel. A hely szellemiséghez illően bátran kijelenthetem: mennyei!

„Sok tüllt és csipkét használtam hímzéssel, hogy megmutassam, a tervezők még mindig kreatívak ezekben a nehéz időkben” – mondta Cinco. „Nagyszerű érzés újra kint lenni és inspirálódni a járvány idején.” „Vállalkozásomat erősen érintette a világjárvány, mert nagymértékben függ a kiadásoktól” – mondta Cinco. „De ahogy a kormány tavaly feloldotta a COVID-korlátozásokat, az üzlet visszatért a normális kerékvágásba. Nem ugyanaz, mint korábban, de határozottan túléljük.”

A záródarab, amely Michael Cinco kedvence, egy kézzel hímzett menyasszonyi ruha volt, amelyet 3000 munkaóra alatt 20 kézműves munkatársa segítségével készített el. A padsorok között elhaladó királynői ruhaköltemény olyan esztétikai élményt adott ezen a nem mindennapi helyszínen, hogy még a divatszkeptikusok szemébe is könnyek szöktek.

Egy dubaji székhelyű filippínó tervező bemutatót tartott a párizsi divathéten egy amerikai katedrálisban a milánói és frankfurti irodával rendelkező MM Milano divatügynökség szervezésében, én pedig egyetlen magyar meghívottként részt vehettem ezen az eseményen. Mi ez, ha nem határtalan boldogság, igazi világpolgár feeling egy olyan épületben, ahol mindenki a szeretet és a divat nyelvét beszéli?

24_147.jpg

A bemutató után személyesen is találkozhattam a világhírű divattervezővel, a fantasztikus Michael Cincoval.

20211002_195611.jpg

Fotók: GaborSzakacs Blog, Mariana Cattoir, Michael Cinco Official

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6516772904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása