GaborSzakacs

Mesés ruhaköltemények a Valentino velencei bemutatóján

2021. augusztus 26. - gaborszakacs

A velencei Gaggiandre hajógyár területén mutatta be a 84 szettből álló őszi kollekcióját a Valentino. A Pierpaolo Piccioli kreatív igazgatása alatt lévő olasz világmárka ezúttal is elképesztően színes, élettel teli és nagyvonalú haute couture ruhakölteményekkel lepte meg a divatrajongókat. A következő összeállításban megcsodálhatjátok a gyűjtemény legszebb darabjait, nézzétek csak!

1_435.jpg

Az első pillantásra festőien romantikusnak tűnő helyszín valójában egy ipari környezet, itt mutatta be fenséges őszi kollekcióját a ValentinoPierpaolo Piccioli kreatív igazgató választása a velencei Gaggiandre-ben található hajógyár területére esett, amelyet 1568 és 1573 között Velence egy leghíresebb építésze, Jacopo Sansovino építtetett. Megkapó szépsége, erőt sugárzó téglatornyai, vaskos oszlopai és csodás ívei nagyszerűen kiegészítették a felsorakozó haute couture ruhákat.

Bár a naptár szerint a Paris Fashion Week idején zajlott a nagyszabású bemutató, a délebbre csúszott helyszín semmit sem vont le a rendezvény értékéből. Sőt, a show maga volt a vizuális gyönyör! Piccioli kígyózó kifutópályáját Sansovino szárnyaló boltívei alá állították fel, a vendégek fehérbe öltöztek az eseményre. A kora esti aranyló fények visszatükröződtek a vízen, a köveken, a téglákon és a csempéken, mintha egy mesevilágba csöppentek volna a meghívottak.

A 2021-es őszi haute couture gyűjtemény hozta a szokásos Valentino-színvonalatPiccioli bemutatója az 1980-as évek Yves Saint Laurent és Christian Lacroix nyüzsgő előadásait idézte meg, amelyekben a ruhák mellett az izgalmas környezet is feledhetetlen élményt nyújtott. A designer élettel teli, erős színekkel dolgozott, a flamingó rózsaszíntől az ibolyalilán és a kakaóbarnán át a méregzöldig minden árnyalat megmutatkozott. Külön kiemelendő, hogy a szín-és anyagválasztás minden egyes sziluettben tökéletes összhangban volt. Láthattunk halványrózsaszín kreppet, lila kasmírt, békazöld szatént és padlizsánszínű bőrt is. A 84 részes kollekció bővelkedett a jellegzetes Valentino-vonalú gömbszoknyákban - a szuperminitől a grandiózus ruhákig mindenféle hosszban -, az összképet pedig Philip Treacy strucctollas kalapjai tették emlékezetessé.

Személy szerint a nagyívű báli ruháktól teljesen lázba jöttem, ezek az alkotások olyan ikonikus és egyedi hatást értek el, hogy még a divatszkeptikusok szemébe is könnyet csaltak. Isteniek a különféle művészeti ágakból - festészet, szobrászat, építészet - átvett jegyek, a kifinomult textilkollázsok, a kézzel készített rajzok és a kézműves díszítések...egytől egyig a tervezői tudatosságról árulkodnak. A szivárványszínben pompázó szettek sorát egy rajzolt motívumokkal ellátott ball gown zárta, amelyet összesen 700 órányi munkával 107 méter anyag felhasználásával alkottak meg a Valentino-ház szorgos mesterei.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a világnak igenis szüksége van a szépségre, a gyönyörködésre és az esztétikai élményből fakadó érzelmekre. Engem elvarázsolt és titeket?

Valentino Fall 2021 Couture kollekció

32_27.jpg

Fotók: Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr616660918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása