GaborSzakacs

Amikor a Z generáció pasijait a Dolce & Gabbana öltözteti...

2021. június 24. - gaborszakacs

...akkor végre kiengedik a designerek a szellemet a palackból. És elszabadul a fantázia. Vagy a pokol? A világhírű olasz divatház "Fényterápia" névre keresztelt 2022-es tavaszi menswear kollekciója a millenniumi nemzedéket célozta meg. Domenico Dolce és Stefano Gabbana a vibráló színekben pompázó textíliáktól kezdve a buja csipkéken át a kristályokkal és rózsafüzérekkel díszített összeállítások a márka történetének teljes spektrumát sorakoztatta fel. A látszólagos hanyagság és a polgárpukkasztó kombinációk mögött valójában a Boldogság, az Élvezet és a Wow-hatás keresése húzódik. Bevállalós férfiaknak szánt szettek amúgy Dolce & Gabbana módra.

1_426.jpg 

A „#DGLightTherapy” felirat állt a Dolce & Gabbana csillogó kövekkel díszített meghívóján. A világhírű olasz divatház "Fényterápia" fantázianév alatt mutatta be a 2022-es tavaszi menswear kollekcióját. „A fény jó terápia erre a pillanatra. Most fényt, örömet és boldogságot kell látnunk az emberek szemében. Ezt akarjuk” - magyarázta Stefano Gabbana a Vogue szerkesztőjének adott interjúban.

A márka kifutóján ezúttal a jellegzetes DG darabok a Boldogság, az Élvezet és a Wow-hatás szolgálatában sorakoztak fel. A pugliai éjszakai fesztiválok hangulata és a látványos fénykatedrálisok elképesztő színei jelentek meg a show nyitó pillanataiban, a zavaróan villódzó lámpák kereszttüzében hamar felbukkantak a túldíszített öltözetű modellek. Minden zakó és öltöny, felső és lábbeli telis-tele volt színes kristályokkal, minden darab hanyagul túlméretezett, minden szett túláradó, minden összeállítás túl sokat mutató, túl sok, túl, túl és túl... 

Persze, megjelentek a Dolce & Gabbana ismert anyagai, motívumai és dél-olasz aláírásai is az egyes menswear outfitekben. Láthattunk csipkéből készült felsőt, nyomott mintákat, kiszaggatott farmereket, kigombolt selyeminghez társított rózsafüzéreket, amelyekkel Domenico Dolce és Stefano Gabbana 2000-es évek elején már óriási sikert aratott. Az egyik pólón a „2000-es évek divatpillanata” felirat olvasható, ezek szerint a Dolce & Gabbana nem fél visszatekinteni a múltba és büszke is rá.

„A divat nem csak egy darab szövet. Amikor dolgozunk, érzelmekkel dolgozunk; a szívünkkel és az agyunkkal. Domenicónak és nekem ez az életünk. A gyűjteményünk darabok belőlünk. Nagyon szentimentálisak vagyunk” -mondta Gabbana.

Nem véletlenül jött a DG archívumából előtúrt nosztalgikus vonal, ugyanis a márka ezt a kollekciót a 2000-es évek elején született millenniumi nemzedéknek, azaz a Z generáció tagjainak szánja. Annak a korosztálynak, aki már az online világba érkezett, a közösségi médiát használva cseperedik fel, reálisan gondolkodik, mer álmodozni és élni, miközben reménnyel teli szívvel viszi majd tovább a család, a kulturális értékek és a hagyományok fogalmát. Annak a korcsoportnak, aki a maga speciális szűrőjén keresztül szemlélődve létezik a jelenben, próbálja megélni a pillanatot, halad és haladni akar a korral.

A sokszínűség, a határtalan fantázia jegyében láthatunk annyi színes Swarovskit, mintha a tehetséges magyar designer, Kerényi Virág bemutatóján járnánk. Tarka, csillogó, impulzív a látvány, behozza a kortárs K-pop (koreai pop) világrengető sikerét is. A Dolce & Gabbana a street art mellett az alkalmi megjelenésre is gondolt, ugyanis találkozhatunk mesés bársonyból, brokátból és jacquard-ból szabott öltönyökkel, tisztaselyem ingekkel, csillogó aranykoronákkal és drámaian szikrázó cipőkkel, amelyeket még Dorothy is megirigyelhetne az Óz, a csodák csodájában. Valljuk be, hogy a szörnyű élményekkel teli, néha reményvesztett, átértékelt, majd újragondolt másfél éves pandémia és a sok-sok otthon töltött, szürke mackógatyás nap után igazán ránk fér már egy kis csillogás. Úgyhogy kövezzetek meg, de nekem tetszik ez a túláradó Dolce-őrület! És nektek?

A Dolce & Gabbana Spring 2022 Menswear kollekciója

Fotók: Alessandro Lucioni / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr916602766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása