GaborSzakacs

Zuhair Murad kecsesen táncoló textíliái

2021. június 19. - gaborszakacs

Zuhair Murad a 2021-es pre-fall kollekciójában újrateremtette a divat és a tánc közötti köteléket. A világhírű libanoni designer kitűnő arányérzékkel ábrázolja - a legfinomabb textíliák segítségével - a balett-táncosok hajlékonyságát és kecses mozdulatait. Íme, az őszi szezon legszebb ruhakölteményei, amelyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

4_410.jpg

A Párizsban alkotó libanoni divattervező, Zuhair Murad művészi lencsén keresztül mesél a balerinák világáról a legújabb kollekciójában. A 2021-es pre-fall gyűjtemény ihletforrása az orosz balett feszességéből és pontosságából ered, ezzel Murad újrateremtette a divat és a mozgás közötti igencsak szoros köteléket. A felsorakozó sziluettjei egytől egyig nagyon nőiesek, hajlékonyak, a test íveit kiemelve a viselőik mozgását követik. A határozott szabásvonalak az erőteljes kontrasztok és a különféle textúrák segítségével kelnek életre. A  krepp, a csipke és a makramé, a bársony és a selyem között kialakuló harmóniából előbukkan a kifinomult elegancia

"A kollekció a nőiesség tagadhatatlan érzésével büszkélkedhet." - írta a sorozatról a Vogue. Ez az állítás a képeket elnézve megkérdőjelezhetetlen. A finom szövetek mind-mind a balett-táncosok kidolgozott, ám roppant kecses és rugalmas testtartását juttatja eszünkbe. Murad a légiességet a túlméretes ruhákkal, a szálló tüllökkel, a puffos ujjakkal és a magasra szaladó hasítékokkal csak fokozni tudja. A textíliák kellemes suhogás mellett a selyemtüllre applikált tollak és a táncoló rojtok is feltűnnek, a kézi hímzések és a látványos dekoltázsok a látványvilágot teszik feledhetetlenné.

A kollekció arányai tökéletesek. Megjelennek a feszes vonalak és a hajlékony ívek, a test formáit követő szabás és a laza bohémság, a szigorúság és a lágy romantika, a decens elegancia és az érzéki csipkékbe bújtatott vágyakozás. Ahogyan a klasszikus balettben, úgy Zuhair Murad őszi gyűjteményében is felfedezhetünk némi vakmerőséget és egy kevéske drámát, játékos pillanatokat és gazdag színvilágot. Pazar ruhakölteményeivel nemcsak a szemünket, hanem a lelkünket is simogatja. 

Fotók: Emmanuel Giraud / Zuhair Murad / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3516460616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása