GaborSzakacs

Valentino világa a maszkok mögött

2021. május 12. - gaborszakacs

Kissé merész, már-már minimalista őrületbe hajló, a '90-es évek öltözködési stílusában készült haute couture kollekciót mutatott be a Valentino. Az olasz márka tavaszi darabjai ezúttal is a kiváló ízlésű designer, Pierpaolo Piccioli keze munkáját dicsérik. A különleges ruhák mellé ebben a szezonban különleges maszk is dukál. Arcra festett maszk, amely a szájat nem takarja.

200_5.jpg

Mindig is szerettem a Valentino-ház ruháit. Elegáns vonalvezetésével és meglepő színeivel felkelti az érdeklődést, klasszikus jegyekkel dolgozik, emellett friss és az olasz divat kortárs ötleteit valósítja meg. A jelenlegi kreatív igazgatója Pierpaolo Piccioli a kifinomult ízlésével, a modern meglátásaival - a XXI. századi igényeket kielégítve - kitűnő marketingesként viszi a márkát.

A Valentino 2021-es tavaszi haute couture kollekcióját a római Sala Grandéban található Galleria Colonna grandiózus terében tárta a nagyközönség elé az online divathét keretein belül. A felsorakozó darabok ezúttal nem a megszokott drámai szoknyákkal és hatalmas virágokkal kerültek kifutóra, hanem egyfajta letisztult minimalizmusban hódították meg az újdonságokra éhes fashionistákat. 

"Az az elképzelésem, hogy szemtanúja legyek a pillanatnak" - mondta Piccioli a bemutató után a Vogue-nak. A divattervező időszerűnek nevezte a kollekciót, mert megmutatja, hogy milyen a jelenben, a mostban élni, ugyanakkor a kézzel készített ruhák a minőséget, a trendeken túli időtlenséget képviselik.

„A gyűjtemény narratívája maga a gyűjtemény. Nincsenek történetek. Nonfiguratív. Felületeken akartam dolgozni, nem dekoratív értelemben, hanem olyan kivitelezéssel, amely maga válik a felületté." - tette hozzá az olasz designer.

Az 1990-es évek öltözködési szokásai villannak fel a gyűjteményben, amely valójában a ready-to-wear és az haute couture közé lett pozicionálva. Igen, ez a nappali és az estélyi ruhák modern, extravagáns, kissé merész és meghökkentően minimalista elegye. Felsorakoznak a kapucnis felsők, a pulóverek, a deszkás nadrágok, de láthatunk fólia hatású ruhákat, rácsos szöveteket és szoborszerű köpenyeket is. Piccioli nem kabátokban és poncsókban, hanem mértani alakzatokban, építészeti formákban gondolkodik és éppen ettől lesz ez az első pillantásra furcsa sorozat valódi couture élmény. 

Az haute couture magas művészi színvonala új értelmet nyert 2021-ben. A megváltozott igények az egyszerűség irányába sodorják az olyan nagy divatházakat, mint a Valentino. Kiemelkedő szerepet kapnak a kézműves és technikai vívmányok, amelyek kortárs műalkotások képével kelnek életre a kifutón megjelenő, érzelemmentes androgün modelleken. A döbbenetes platform cipők mellett roppant hatásosak a fényes-fémes arcfestések, amelyek a maszkok mögé zárt életünk újraértelmezései is lehetnek.

„A rituálé, a folyamat, a gondoskodás, az emberség. Ez teszi a couture-t időtlenné, különlegessé."- foglalta össze a Valentino 2021-es couture kollekció lényegét Pierpaolo Piccioli.

Valentino Spring 2021 Couture kollekció a divathéten

A merész és minimalista haute couture Pierpaolo Piccioli értelmezésében

200c.jpg

Fotók: Andre' Lucat - AndreKina Photography / Valentino Official / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9316528578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása