GaborSzakacs

Mert mindig van okunk egy kis Chanelre...

2021. február 26. - gaborszakacs

A Paris Fashion Week Chanel bemutató nélkül legalább annyira értelmetlen, mint a vízcsepp nélküli tenger vagy a napfény nélküli nyár. A világhírű francia divatház 2021-es tavaszi haute couture darabjait ezúttal közönség nélkül mutatta be az impozáns párizsi Grand Palais-ban. A kollekció színvonala ezúttal is hozta a papírformát, klasszikus elegancia, határozott, ám romantikus vonalak és tweedek minden mennyiségben. Az esztétikai élmény miatt a legnagyobb járványhelyzet kellős közepén is okunk van egy kis Chanelre, ugye?100_6.jpg

200_4.jpg

Chanel Spring 2021 Haute Couture bemutató a párizsi divathéten

Ebben a szezonban a Chanel kreatív igazgatója, Virginie Viard egy meglepően romantikus és érzelmes kollekciót vitt kifutóra. Bár a fashion show csak online zajlott, a párizsi Grand Palais épületét nem lepték el a divatvilág hírességei és a megszállott chanelisták, a színvonal ezúttal sem okozott csalódást. Az impozáns épületben bevonuló modellek egy dél-franciaországi esküvő díszletében érezhették magukat. Ahol a rusztikus boltíveket illatos virágok borították, a székek ízléses díszítést kaptak és a vendégek - a járványügyi szabályoknak megfelelően - kellő távolságban foglalhattak helyet. A vendégeket a Chanel nagykövetei, Penélope Cruz, Marion Cotillard, Vanessa Paradis és lánya, Lily-Rose Depp helyettesítették.

A Linda Ronstadt előadásában felcsendülő Be My Baby című dal taktusaira lépdelő modellek lélekmelegítő látványt nyújtottak. Finom és sikkes megjelenésük pillanatok alatt betöltötte a grandiózus teret. Hajukban selyemkoszorút és valódi virágokat viseltek, ruhájuk pedig a klasszikus Chanel kosztümök világát idézte meg egy nagyon mai értelmezésben. A visszafogott és nőies kollekció mindössze 32 szettből állt.

Virginie Viard egy bohém, örömteli hangulatot hozott az esküvői hangulatot árasztó bemutatóval. De ez nem egy szuperelegáns és kínosan feszengő rendezvény, hanem egy családias és szeretetteljes összejövetel. Kissé régies, kissé nosztalgikus, mégis igencsak időszerű. Mintha egy 15 éves álmodozó kislány ruhatára találkozott volna Coco Chanel életének legfőbb állomásaival.

"Van egy férfias / nőies oldala a sziluetteknek" - mondta Viard a tavaszi haute couture gyűjteményről. És ha alaposan szemügyre vesszük, akkor találkozhatunk maszkulin elemekkel feszesre húzott nadrágos szettekkel, férfias ingekkel társított fodros-lépcsőzetes szoknyákkal, fekete tüllszoknyákkal, fehér harisnyákkal és tweed kosztümökkel. Kiemelkedően elegánsak az úgynevezett Vernoux-hímzéses kabátkák és persze a kézi csipkével ellátott ruhaköltemények mellett sem mehetünk el szó nélkül. A nagyszerűség az egyszerűségben rejlik, a pulóvereket, az ujjatlan mellényeket magas derekú nadrágokkal és finom balettszoknyácskákkal kombinálja. Megjelennek az 1920-as éveket idéző steppelt gyémántminták, amelyeket az aprócska gyöngyök tesznek feledhetetlenné. Igazán ikonikus, valódi haute couture élmény Chanel módra!

Egy pillanatra évtizedeket repülünk vissza az időben. Gabrielle „Coco” Chanel és Boy Capel szerelmének szemtanúi lehetünk, amelyet azzal a bizonyos boldogító igennel soha nem pecsételtek meg. A bemutató fináléjába fehér lovon érkezett a menyasszony, aki egy karcsú, elefántcsontszínű ruhát viselt. A Lesage-hímzések gyöngyházfényű pillangókká állnak össze, a végtelen fátyol kézi díszítésű szegélye vonzza a tekintetet. Mintha egy életre kelt fénykép lenne az 1920-as, 1930-as évekből. Stílusában nem, de hangulatában mindenképpen. Mert a sikkes megjelenés minden korban és minden időben aktuális. Ma is. Jöhetnek jó idők és rossz idők, mindig van okunk egy kis Chanelre...

Üde és romantikus darabok az haute couture show kifutóján

A tavaszi kollekcióban megjelentek a klasszikus Chanel-formák és Chanel-anyagok is

A Chanel 2021-es tavaszi haute couture kollekcióhoz készült kisfilmet az alábbi videóra kattintva tudjátok megnézni:

Fotók: Chanel Official / Vogue

Videó: The Spring-Summer 2021 Haute Couture Show— CHANEL Shows

Ha tetszett a cikk, akkor lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9616433646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása