GaborSzakacs

Mert a kifinomult ízlés soha nem megy ki a divatból...

2021. január 10. - gaborszakacs

A klasszikus elegancia és a kézműves hagyományok találkozásából született Ulyana Sergeenko 2020-as ősz-téli kollekciója. A kazahsztáni születésű orosz divattervező egyedi stílusát a cári arisztokrácia hűvös kimértsége és a modern, feszes szabásvonalak jellemzik. Egyszerre távolságtartó és titokzatos, nőies és ízléses. Ismerjétek meg Ulyana Sergeenko haute couture világát!1_392.jpg

2_386.jpg

Az ősz-téli couture darabjai Sergeenko jól ismert stílusát tükrözik

Az időtlen elegancia égisze alatt készítette el legújabb kollekcióját Ulyana Sergeenko. A világhírű designer 2020-as ősz-téli haute couture darabjai az 1940-es évek hangulatából és a cári orosz arisztokrácia kifinomultságából merítkeztek. Intuitív módon a független és erős nő képét festi le, aki tisztában van értékeivel, sikeres és magabiztos, ugyanakkor roppant érzelmes, kitűnő ízlése pedig az öltözködésében is visszaköszön.

Érdekes, hogy Sergeenko világa nem alkalmazkodik az aktuális trendekhez, inkább szembemegy velük. Modern és feszes szabásvonalai, széles vállai, karcsú derekai Yves Saint Laurent couture kreációit idézik meg. Nem teszi közszemlére a viselője dekoltázsát, inkább az alkata megnyújtására törekszik. Oszlopszerű ruhái, enyhén A-vonalú szoknyái kihangsúlyozzák a lábakat. Patikamérlegen méri ki az arányokat, ettől a sziluettjei szofisztikáltan izgalmassá válnak. Díszítéseiben felbukkannak az orosz kézműves hagyományok, a kézi hímzések és a tradicionális csipkeverési technikák. Kerüli a túlzásokat, őszinte, egyenes, ettől roppant szerethető ez a kollekció. Engem elvarázsolt és titeket?

14_333.jpg

Modern és tradicionális, ez Ulyana Sergeenko világa

Fotók: Ulyana Sergeenko Fall 2020 Couture Lookbook

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6016383214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

görbén felfele néző 2021.01.12. 03:35:53

Kedves Blogger!
Szépek a képek.
Kár, hogy a divattervező neve helytelenül van írva.
A magyar átírás szabályai szerint a nem latinbetűs szavak átírása fonetikusan történik,
a helyes név Ulyana Sergeenko helyett: Uljana Szergejenko.

gaborszakacs 2021.01.12. 03:39:31

@görbén felfele néző: Nem, a név leírása nem helytelen, ugyanis EZ A MÁRKANÉV. Maga a tervező is így használja, erről pedig meggyőződhet a designer hivatalos honlapján is: ulyanasergeenko.com

görbén felfele néző 2021.01.17. 15:21:46

@gaborszakacs
"Ulyana Sergeenko ..... A kazahsztáni születésű orosz divattervező"
Más a személynév, más a brand name, más a doménnév.
Nem tudok róla, hogy legmagasabb szintű .com domainnevet ciril betűs változatban is lehetne igényelni. Mostanában túl gyakori, hogy orosz, kínai, görög, stb. neveket angol átírásban használnak, mert tudatlanságukban az angol forrásokból kritikátlanul veszik át a cikkekben leírt neveket.
Ugyanígy nem veszik figyelembe, hogy szentek nevét, királyok nevét, födlrajzi neveket, ha csak lehet magyarul írjuk, pl. Charlotte=Karola (és semmiképpen sem Sarolta, a Sarolt török eredetű név, a Charlotte a Charles nőnemű változata), a Saint Lawrence River=Szent Lőrinc-folyó.
A kis kitérő után ismét köszönetet mondok a posztért.

gaborszakacs 2021.01.17. 15:35:20

@görbén felfele néző: Ez a tervező neve, ami egyben a ruhamárkája neve is. Ő így használja (a nemzetközi divatszakma is ebben az írásmódban vette át tőle, pl. a Vogue, a párizsi Fédération de la Haute Couture et de la Mode stb.) és ezt tiszteletben kell tartani, a magyarítás itt teljesen felesleges. Ha nem ért egyet ezzel, jelezze Ulyana Sergeenko PR-osánál. :)

Eddig sem és ezután sem fogom magyarra fordítani sem a személyneveket, sem a márkaneveket, tiszteletlen dolognak tartom velük szemben.
süti beállítások módosítása