GaborSzakacs

Időtlen klasszikusok az Armani birodalomban

2020. november 26. - gaborszakacs

Klasszikus vonalvezetés, kifinomult elegancia és sikkes megjelenés jellemzi Giorgio Armani legújabb kollekcióját. A kiváló ízléséről ismert olasz tervező 2021-es tavaszi ready-to-wear ruhadarabjait a kényelem, a magabiztosság és a határtalan nőiesség járja át. Fedezzük fel együtt a szürke milliónyi árnyalatát az Armani-háznál!1_385.jpg

Összefogás, szeretet, odafigyelés és empátia. Egy olyan időszakban kerültek előtérben ezek a megfizethetetlen értékek, amikor az emberiségnek a COVID-19 világjárvánnyal kell szembenéznie. Vajon lehet mély érzésekről beszélni a dollármilliókat mozgató divatvilágban, ahol a nagy márkák a gazdag elitet szolgálják ki? Illik-e vagyonokat érő ruhákat reklámozni olyankor, amikor tízezrek éppen az életükért küzdenek egy lélegeztetőgépre kötve? Merész és nehéz kérdések ezek, ám a pandémia hatására kialakult gazdasági nehézségekkel is szembe kell nézni.

A nemzetközi divatvilág csúcskategóriás termékei az elmúlt hónapokban igencsak háttérbe szorultak, a kisebb és nagyobb vállalatok kénytelenek voltak új alapokra fektetni a stratégiáikat. Az olasz divat kiemelkedő bástyája, Giorgio Armani volt az első divattervező, aki 2020 februárjában lemondta a Milan Fashion Week nagyszabású divatbemutatóját, helyette egy zárt kapuk mögött megrendezett online show-val kápráztatta el a vásárlóit és a rajongóit. A 86 éves designer azóta többször is szót emelt az ágazat túltermelése, a környezetszennyezés, a rossz minőségű termékek gyártása, a marketing vezérelt értékesítés, na és persze a vállalhatatlanul sok kollekció előállítása ellen.

A világjárvány által porrá zúzott iparágat Armani egy különleges kezdeményezéssel próbálta újjáéleszteni. A 2021-es tavaszi ready-to-wear kollekcióját nem csupán a kiválasztott meghívottak számára tette elérhetővé, hanem az olasz La7 tévécsatornán tárta a nagyközönség elé. Divatbemutató főműsoridőben? Naná! A szélesebb nyilvánosság igazán jót tett a márkának, Itália büszkeséggel és szeretettel ölelte keblére a divatikonját.

A több mint négy évtizedes szakmai múltat maga mögött tudó Armani az időtlenség üzenetét közvetíti. A múlt és a jövő összekapcsolása a stílusos megjelenéssel egy igazán fontos és előremutató képet fest le az olasz divat számára. A világ bezárt, a lakás falai közé kényszerültünk, a szépség és a kényelem iránti vágy még élesebbé vált. A valódi Armani-nő pedig arra vágyik, hogy " jól nézzen ki, kényelmesen és magabiztosan érezze magát".

A szürke milliónyi árnyalatával dolgozott, amely egy univerzális, kombinálható és variálható szín egyben. Az örök eleganciát hirdeti, minden korban és minden korosztálynak jól áll. Armani ebben a szezonban sem korlátozza a viselőinek mozgását, határozott szabásvonalai puha és kényelmes szettek képében keltek életre. A hétköznapok viseletei a terjedelmes formákkal, a pazarul díszített anyagokkal és a selymes-fényes-fémes textúrákkal kúsznak át az esti sziluettek világába. Pizsamaszerű összeállításai a karantén alatt viselt egyszerű ruházat folytatásaként hódítanak. Korallok és kékek, szexi szürkék és kontrasztos feketék sorakoznak. Ha alaposan szemügyre vesszük az összeállításokat, akkor láthatjuk, itt már nem a nemzetközi divat a fontos, hanem az egyéni stílus. Az egyén visszafogott megjelenése és kifinomult eleganciája egy hihetetlenül békés zen-állapotot idéz meg.

... és a világjárvány után talán a divatipar is "felülvizsgálja a prioritásait és tanulni fog a tapasztalatokból". Armani töretlenül hisz az újragondolás erejében. Szerinte fontos lenne elgondolkodni azon, hogy amit a marketingesek kínálnak, az tényleg az a termék, amit a fogyasztó/vásárló valóban akar. Ehhez pedig kell egy jókora adag összefogás, szeretet, odafigyelés és mindenekelőtt empátia.

Giorgio Armani 2021-es tavaszi ready-to-wear kollekciója

Fotók: Giorgio Armani / Vogue

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagamon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6716292738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása