GaborSzakacs

Pazar ruhaköltemények Stéphane Rolland őszi kollekciójában

2020. október 22. - gaborszakacs

Bár kifutós bemutatót nem tartott ebben a szezonban Stéphane Rolland, az online divathétre készített kisfilmjével a hitetlenkedő divatszkeptikusokat is meggyőzte. A 2020-as őszi haute couture kollekciójában a kifinomult francia ízlés találkozott a látványos díszítési technikákkal és a modern eleganciával. Az egyszerűnek tűnő, mégis roppant izgalmas vonalvezetésű ruhaköltemények Rolland kedvenc modellje, a gyönyörű Nieves Álvarez segítségével keltek életre.

fw04-c_masolata.jpg

Stéphane Rolland művészete egyedülálló. Ő nem egyszerűen ruhákat készít, hanem az egyedi látásmódját képezi le a textíliák nyelvére. Az alkotásai beszédesek, egy-egy különleges történetet mondanak el. Kedvesen megszólítanak, nem tolakodóak, nem harsányak. Egyszerűek és őszinték. Határozott vonalaikkal magabiztosságot sugároznak, mégis megérintik a lelkedet. Amikor Rolland ruháit viseled, akkor az időtlen eleganciát öltöd magadra. A kifinomult francia ízlést, amely a valódi haute couture elengedhetetlen része.

Egyszerűen képtelenség Stéphane Rolland couture ruháiról elfogultság nélkül beszélni. Évek óta a csodálója vagyok. Egy álom vált valóra, amikor 2019. júliusában meghívót kaptam Rolland bemutatójára, amelyet a Palais Garnier-ben, azaz a párizsi operaházban rendeztek meg. És a csoda 2020. januárjában megismétlődött, az invitálás ezúttal a párizsi Théâtre National de Chaillot épületébe rendezett show-ra szólt. Az elegancia mindkét eseményen megbabonázó és magával ragadó volt.

A 2020-as őszi couture kollekciót a koronavírus okozta világjárvány miatt egy kisfilmben csodálhattuk meg az első online divathét keretein belül. Stéphane Rolland pedig nem okozott csalódást. Kedvenc modelljét, a gyönyörű Nieves Álvarezt kérte fel a prezentációra. Álvarez spanyol szépsége kitűnő összhangban volt a francia tervező sziluettjeivel. A kisfilmet egyébként egy fehér hátterű stúdióban rögzítették hatalmas filmes lámpák és kamerák között.

A teljes kollekció a begubózásról, a test megóvásáról és a lélek becsomagolásáról szól. Rolland tiszta vonalakkal, határozott szabással dolgozott. Bár roppant egyszerűnek tűnnek a felsorakoztatott kreációk, a vágási technikák és a kialakult formavilág a tudatosságról árulkodnak. Ügyesen bánik a fekete-fehér kontrasztokkal, ám nem veti meg a színeket sem, az aranyat, a karamellt és a napsárgát. A földet söprő ruhaköltemények mellett megjelennek a háremnadrágos, organzakabátos és csuklyás szettek is, amelyekkel kiemeli a határozott egyéniséget.

A tógaszerű darabok dekoltázsa ezüstben fürdőző tiarákat kapott, a fekete sifonba burkolt kar mellé erőteljes választás a smaragdzöld vállékszer. A redős fehér köpenyruha nyakrészét milliónyi aranykaviárra emlékeztető gyöngyfüzér öleli át. A kézi kristálydíszítés minden esetben lenyűgöző! Érdekesség, hogy Rolland a gyűjtemény elkészítésekor párizsi üveggyártó cégeket kért fel az aprólékos díszek elkészítéséhez.

A sorozat csúcspontjai azok a ruhák, amelyek füstös poliuretán ablakát megszámlálhatatlan apró topáz és kvarc veszi körül. Egyszerre izgalmas, rejtélyes és szexi. A pazar ruhák gazdagságát az egyszerűségük és könnyedségük adja. Viselőik gyönyörű és erős nők, akik tisztában vannak testük előnyös részeivel és hibáival. Akik imádják a kényelmet és a szabadságot, testüket nem szorítja korlátok közé senki és semmi. És talán ez a szabadság teszi ezeket a nőket a világ legszebb nőivé.

 

Stéphane Rolland 2020-as őszi couture kollekciója 

A pazar gyűjteményhez készült fashion filmet itt nézheted meg: 

Fotók: Stéphane Rolland Fall 2020 Couture

Videó: STEPHANE ROLLAND - DÉFILE AUTOMNE-HIVER 2020-2021

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagamon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4316248618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása