GaborSzakacs

A világ legszebb harang- és tulipánszoknyái

2020. október 09. - gaborszakacs

A 2020-as év az Azzi & Osta tervezőpárosát sem kímélte. A libanoni George Azzi és Assaad Osta a COVID-19 világjárvány miatt kénytelen volt kihagyni a júliusi divathetet, majd augusztus 4-én a bejrúti robbanás gyakorlatilag megsemmisítette a márkájuk székhelyét. A hit, a remény és a baráti összefogás segítségével új erőre kaptak és most bemutatták az őszi haute couture kollekciójukat. Vibráló színekkel, elképesztő szoknyákkal, ultramodern nadrágos szettekkel és aprólékos kézi díszítési technikákkal varázsolták el a divat szerelmeseit. Készen álltok egy igazi WOW-élményre?3_masolata.jpg

Bár március óta erősen korlátozottak az utazási lehetőségeink, az Azzi & Osta tervezőpárosa egy izgalmas kirándulásra invitált bennünket. George Azzi és Assaad Osta 2020-as őszi haute couture kollekcióját a holland rétek buja zöld színei, a tulipánmező lenyűgöző látványa és az amszterdami csatornák végtelen romantikája ihlette. Minden csupa virág, minden csupa kellem és kifinomultság.

Mintha a valóságtól menekült volna el George és Assaad, oly tökéletes ruhakölteményeket hoztak az őszi szezonra. Bár munkáikban egy álomvilágot keltenek életre, művészetük nagyon is valóságos. Ezúttal a rájuk jellemző mérnöki-mértani precizitás találkozott a természet szépségeivel. A szirmokból álló szoknyáik egyszerre szuperromantikusak és drámaiak. Az eltérő textúrájú szövetek kitűnően működnek egymás mellett, élesek a határvonalak, határozottak a vágások és a kontrasztok. Óh, és akkor a volumenekről még nem is beszéltünk! Isteniek!

Királynői köpenyek, földet söprő stólák és végtelen uszályok a klasszikus elegancia egy kortárs átiratában. Nőies vonalvezetésükhöz jól illenek az egészen apró, na meg a grandiózus masnik, a jelentőségteljes peplumok, az aszimmetrikus csavarási és hajtogatási technikák. Imádják a méretes tüllöket, a puffos ujjakat és vállakat, a  test vonalát kiemelő csőruhákat, de helyet kaptak a vörös szőnyeges események nagy kedvencei, a nadrágos sziluettek is. Bár a gyűjtemény inspirációját Hollandia színes mezőinek tudják be, a formavilág és a díszítések inkább egy erős távol-keleti hatást tükröznek. Gyönyörűek a fémszálas hímzések, a 3D-s virágapplikációk, a táncoló rojtok és a kézi makramék. Rajongójuk vagyok, mióta élőben láthattam a Paris Fashion Weeken az haute couture prezentációjukat. Engem ez az új kollekció is teljesen megbabonázott és titeket?

A fotók érdekessége, hogy a helyszínen meseszép Degournay tapétákat láthatunk, amelyek szintén az #AzziAndOsta kézjegyét hirdetik. BRAVO! 

Fotók: Azzi & Osta Fall 2020 Couture Lookbook

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagamon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1916230172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

white flower 2020.10.11. 18:22:07

Én meg kérek egy posztot a világ legszebb "maradj otthon" ruháiról. :)
süti beállítások módosítása