GaborSzakacs

Amikor a punk csajok Chanelt viselnek

2020. augusztus 26. - gaborszakacs

Virginie Viard tervező a Chanel 2020-as őszi kollekcióját egy igencsak keskeny mezsgyén lavírozva készítette el. A punk vagány jellemzői, az haute couture magas színvonala, na meg a jellegzetes Chanel-stílusjegyek egy hordható, eredeti és roppant részletgazdag sorozatban csúcsosodtak ki. Ilyen, amikor a lázadó egyéniség ruhatára a kifinomult ízléssel találkozik.

17_265.jpg

 Könnyed, laza, újító, mégis tiszteli a korábbi korok hagyományait, talán így lehetne a legjobban leírni a Chanel 2020-as őszi couture kollekcióját. A patinás francia márka vezető tervezője, Virginie Viard így fogalmazott: „Az excentrikus lányokra gondoltam... mert az élet soha nem lehet lapos. Könnyű szellemet ad, mégis mélyen szellemi.” Azok a nők ihlették az új darabjait, akik a vidéki élet őszinteségén nevelkedtek, tizenévesen a lázadó kamaszok energiájával megvetették a rózsaszín ruhácskákat, hogy az öltözködésükön keresztül megmutathassák a saját személyiségüket. Mindez tökéletes párhuzamban áll Gabrielle „Coco” Chanel iskoláslány-egyenruháival - gondoljunk csak az Aubazine-kolostorban töltött gyermekéveire - és persze Coco teljes életpályájával, amelyben a női ruhatárból egyszerűen száműzte a felesleges anyagokat, a túláradó díszítőelemeket és a barokk pompát idéző kiegészítőket. Viard gyűjteménye azt a Chanel-szellemiséget keltette életre, amelyben a klasszikus elegancia és az egyéniség az haute couture ruhákban nyert értelmet.

A koronavírus miatt elrendelt megszorítások a párizsi divathét couture bemutatóit is elsöpörték, így a 2020-as őszi darabokat csak online csodálhatta meg a nagyközönség. Virginie Viard ezt az új platformot ügyesen kihasználva egy különleges fotósorozattal hozta napvilágra a Chanel-háznak tervezett ruháit. A részletgazdag képek lehetőséget adtak arra, hogy finom ékszereket adjon a modelljeire, mivel ezek egy kifutós bemutató során szinte észrevétlenek maradnának. A sárga és fehér gyémántok, a bizánci ihletésű gyűrűk és fülbevalók kitűnően ellenpontozzák a punk frizurákat és a klasszikus Chanel-tweedeket. Viard a megszokott elemeket 3D-s virágapplikációkkal, finom csipkebetétekkel, a mandzsettákon és a derékrészen megjelenő kézi hímzésekkel tette feledhetetlenné. A karcsú, oszlopszerű kabátok nyújtják az alakot, a méretes püspökujjak pedig arisztokratikus megjelenést kölcsönöznek viselőiknek. Koktélruhákat és estélyiket, laza nadrágos szetteket vonultat fel, mintha minden évszak ruhatárát egy gyűjteménybe akarná sűríteni. Alkalmi és egyszerű, klasszikus és izgalmas, mint az örök Chanel. Hamish Bowles, a Vogue divatírója így foglalta össze a látottakat: "ez a jól nevelt couture, amely suttog, de soha nem kiabál."

A Chanel-ház 2020-as őszi haute couture kollekciója 

Fotók: Chanel Fall 2020 Couture / Mikael Jansson / Vogue

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagamon ITT!

Süle Kati személyi stylisttal elindult a DIVATSZTORIK YouTube csatornánk, iratkozz fel ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr116169514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobby Newmark 2020.08.26. 18:52:02

A kedves divattervező megérdemelné, hogy a csini rucijában bekúrják egy punk pogó közepébe.

Kevés olyan dolog van, ami távolabb áll a punktól mint egy kibaszott divatbemutató a hordhatatlan fasz ruhákkal.

Az már csak hab a tortán, hogy az égvilágon semmi nem emlékeztet még távolról sem a punkra ezeken a ruhákon. Ó, hé, kócos a csaj haja, húúú.

Fenehorizont 667 2020.08.27. 19:19:02

ha egy ún. egyéniség megengedheti magának a kifinomult ízlés teljesen felesleges luxusát, akkor az az egyéniség nem lázadó, hanem egy elkényelmesedett, elitista, retardált gyökér
süti beállítások módosítása