GaborSzakacs

Extravagáns pasicuccok a Diortól

2020. június 10. - gaborszakacs

Az elmosódott határok korát és egy kreatív generációt mutat be a Dior Men 2020-as őszi kollekciója. A Kim Jones divattervező vezette márka legújabb szettjei a klasszikus francia elegancia, az 1950-es évek haute couture kifinomultsága és a munkásosztály kényelmes ruhadarabjainak találkozásából születtek. Egy különös látomás egyenesen a párizsi divathétről.

masolata1.jpg

1_361.jpg

"A részletek ugyanolyan fontosak, mint a lényeg. Ha az apróságok nem stimmelnek, az az egész összeállítást elrontja."- Christian Dior

Úgy érzed, hogy Kim Jones kissé túltolta a Dior Men 2020-as őszi kollekcióját? Túlságosan nőies, halmoz és minden szettje giccsbe hajlik? Nos, a látottak alapján nem jársz messze az igazságtól! A nemzetközi divatsajtó a jó ízlés határainak feszegetését emlegeti, miközben - ezzel az igencsak figyelemfelkeltő vizuális élménnyel - a nemek közötti egyenlőségre, az LMBTQ közösség jogaira hívja fel a figyelmet. Jones egy olyan világot keltett életre a kifutón, amely szembemegy az uniformizálódó öltözetekkel és kiemeli az egyéniséget. Kétség sem férhet hozzá, hogy az 1950-es évek Christian Dior haute couture sziluettjeiből merített ihletet. A klasszikus elegancia sikkes kabátjait és köpenyeit egy jókora csavarral és persze modern vonalvezetéssel tette maivá, a bársonyos operakesztyűk, a finom gyöngydíszítések, a hímzett hajtókák és a printelt minták pedig új szintre emelik a 2020-as évek férfiviseletét. Keskeny nadrágokat adott a modelljeire, a kiváló minőségű zakók és sötét garbók feszes, távolságtartóan szigorú hangulattal ölelik körbe a viselőiket. A fekete-fehér-szürke-kék négyszögben mozog, a monokróm összeállításokat néha-néha megtöri egy barna pulóverrel. Stephen Jones kalaptervező fejfedői a '70-es és '80-as éveket idézik meg, amikor a Village People, a Culture Club, a Wham! és a Pet Shop Boys dalaira táncoltak a füstös klubok lázadó fiataljai. A pillanat ereje, a most öröme, az újdonságokra való nyitottság adja Kim Jones szettjeiben azt a leírhatatlanul erős elégedettséget és arisztokratikus kisugárzást, ami a glam-rock vagányságával és egy jó nagy pofátlan lazasággal társult. A munkásosztály romantikája a nagyvárosi betondzsungelben öltött testet, megajándékozva minket, divatrajongókat a valódi urban couture élménnyel. A jövő elkezdődött, vesszünk el együtt a részletekben! Amúgy Dior módra.

Fotók: Alessandro Lucioni / Gorunway.com / Vogue

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9915752790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krikko 2020.06.11. 12:16:56

Szeretném azt mondani, hogy de jó - de szép, de nem megy. Lehet, hogy a normális férfi ruhákra már senki sem kíváncsi egy bemutatón. Mert minél jobban elüt valami az átlagtól, annál jobb. Hát ez itt már nem igaz. Lehet, hogy én vagyok már túl konvencionális. A modellek számomra feminin, fura arcú emberek, inkább fiúkák egy plasztikai laborból. Asszem elmegy mellettem a divat, de így nem is bánom...
süti beállítások módosítása