GaborSzakacs

20 szuperdögös Tom Ford szett 2020 őszére

2020. május 25. - gaborszakacs

Bár hivatalosan a New York Fashion Week programjához tartozott Tom Ford 2020-as őszi kollekciójának bemutatója, ám az idei Oscar-gála körüli hatalmas felhajtás és a CFDA elnöki feladatai miatt ezúttal Los Angelesben vitte kifutóra a legújabb ruháit. A világhírű amerikai divattervező Hollywood fényéhez és a vörös szőnyeges események exkluzív megjelenéséhez igazította az új gyűjteményét is. Az igazán nőies vonalvezetésű sziluettek az érzékiség és csillogás jegyében öltöttek testet.

001_9.jpg

Miután a Gucci vezető tervezői székéből felállt Tom Ford, az élete jócskán megváltozott. A saját márkája kialakítása, az egyedi vonal megalkotása nem kis feladatnak bizonyult az amúgy is telített divatpiacon. Ám Ford a megfelelő szakmai tapasztalatával és a befolyásos kapcsolataival egy erős, a modern eleganciára építkező brandet hozott létre, amely világszerte meghatározóvá vált a kortárs divatban. A New York Fashion Week állandó résztvevője, jó viszonyt ápol a neves magazinokkal és azok főszerkesztőivel, többek között a Vogue-gal és Anna Wintourral. A 2020-as év egy különleges fordulattal indult, ugyanis a CFDA, azaz The Council of Fashion Designers of America elnökeként számos új feladattal kellett szembenéznie, szakmai konferenciák és események meghívásainak kell eleget tennie. A 2020-as Oscar-gála meghívott vendégeként több hírességet is öltöztetett, majd a Vanity Fair partin is részt vett. A vörös szőnyeges esemény pedig egybeesett a New York-i divathéttel, így Ford kénytelen volt a 2020-as őszi ready-to-wear kollekcióját Los Angelesben kifutóra vinni. Persze, ez csak előnyökkel járhat, ugyanis az A-listás sztárok színe-java a meghívottak listáján szerepelt és foglalt helyet a show első sorában. Jennifer Lopez, Renée Zellweger, Miley Cyrus, Jason Momoa, Jon Hamm mellett Jeff Bezos, az Amazon milliárdos cégvezetője is részt vett a bemutatón a hollywoodi Milk Studiosban.

A hírességek serege és az új helyszín is kitűnően illett a hollywoodi csillogásból inspirálódó 2020-as őszi Tom Ford kollekcióhoz. A szexisen elegáns, pimaszul kihívó és igazán érzéki darabok minden bizonnyal a következő szezon vörös szőnyeges gáláin is felbukkannak. Az 1960-as és 1980-as évek stílusa, a szélesebb szárú, fényes anyagú nadrágok, a vállhangsúlyos kabátkát és mellények sorra követték egymást a kifutón, amelyekhez oversize fülbevalókat és magas sarkú szandálokat, illetve csizmákat társított a designer. A laza városi viseletek kiválóan működtek a nagyvonalú glam jegyekkel. A túlméretezett felsőkhöz hímzett szoknyákat, sportos pulóvereket és libbenő köpenyeket készített, amelyek démoni feketében és batikolt hatású narancsban pompáznak. Ford továbbra is kedveli a kontrasztos összeállításokat, a vadítóan szexi csipkéket és a testet elegánsan átölelő bársonyokat. A sziluetteket az áttetsző textíliákkal, a meg-megcsillanó kristálydíszítésekkel tette feledhetetlenné. Minden kétséget kizáróan az őszi gyűjtemény is a jellegzetes Ford-vonalon mozog, finoman kimunkált darabjait átjárja a csábítás és elegancia. Ilyen lenne a jövő utcai viselete? Nem hinném! Ám az alkalmi megjelenésben üde színfoltot hoz az egyre inkább uniformizálódó ruhák piacán. Beleszerettetek ebbe a kollekcióba? Mert én igen!

Photos: Alessandro Lucioni / Gorunway.com / Vogue

Megtalálsz a közösségi oldalakon is, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8915714344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása