GaborSzakacs

Tea Trianonban, avagy az Azzi & Osta tavaszi ruhakölteményei

2020. március 11. - gaborszakacs

A francia gasztronómia műalkotásai, a színes macaronok, a gyümölcsös piték és a könnyed Mille Feuille-ök ihlették az Azzi & Osta 2020-as tavaszi couture kollekcióját. A népszerű libanoni tervezőpáros, George Azzi és Assaad Osta legújabb ruhakölteményeiben a legendás párizsi cukrászdák ínycsiklandozó szín- és formavilágát keltette életre. Súlytalan taftok, igézően gyönyörű selymek és buja rétegek egy szuperromantikus sorozatban csak itt a GaborSzakacs Blogon!

5_344.jpg

Azzi & Osta
TAVASZ-NYÁR 2020 HAUTE COUTURE
Az AZZI & OSTA 10. évfordulója
“Tea Trianonban”

Az Azzi & Osta márka immáron 10 éves jubileumát ünnepli, ennek tiszteletére egy lenyűgözően elegáns és kifinomult kollekcióval állt elő a tervezőpáros. A libanoni George Azzi és Assaad Osta a határtalan szenvedélyt, az érzéki szépséget és a kortalan eleganciát hozta közös nevezőre a 2020-as tavaszi couture gyűjteményében, amely a "Tea Trianonban" nevet kapta.

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a magyar történelem egyik legsötétebb és legfájóbb helyszíne a Versailles-i Nagy Trianon-kastély, ugyanis 1920-ban ezen a helyen írták alá az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlásának szerződését, egyben az új magyar határok megrajzolása is itt történt meg. A trianoni emlékév és a divat ezen értékes szelete Franco Zeffirelli 1999-ben készült Tea Mussolinivel című filmjét juttatta eszembe. Elképesztő együttállás! Természetesen az haute couture művészek magas színvonalú munkáját ez a magyar vonatkozás nem homályosítja el!

Bár kifutós bemutatót nem tartott a Paris Fashion Weeken, mégis egy roppant személyes, érzéki és lenyűgöző gyűjteménnyel rukkolt elő az Azzi & Osta. A Libanonban dúló forradalmi hangulat és a szenvedély impulzusa megkerülhetetlenül hatott a tervezőpárosra és ez a hevület a ruháikban is visszaköszönt. Az örömteli pillanatok és az optimizmus átütő ereje, a játékosság és az haute couture művészi szabadsága kitűnő egyensúlyt teremtettek a sorozatban, amelynek az inspirációját Párizs legendás cukrászdái és azok szemet gyönyörködtető desszertjei adták. A nagyvonalú és elegáns Mont Blanc-ok, a színes macaronok, a citromos piték, a finom pralinék és a könnyed habcsókok mind-mind életre keltek a textíliák nyelvén. A krémes pasztellek igazán jól működnek a ruhaköltemények színválasztásában, az édes vanília a csokoládéval, a huncut málna az élénk pisztáciával, a citrusos sorbet pedig a levendulával lépett érzékborzoló frigyre. Mint egy csodaszép Mille Feuille vagy egy édesen olvadozó fagylaltkehely, olyan érzéki eleganciával sorakoznak a buja rétegek a könnyed taftokkal, a légies organzákkal, a pazar bársonyokkal, a keményített tüllökkel és a fényes selymekkel. Micsoda finom pillanatok!

A nőies sziluettek bonyolult kidolgozása, az egyedi szabási és vágási technikák mind-mind George és Assaad kézjegyeit tükrözik. Az építészeti jegyek, a strukturált köpenyek, az ívelt peplumok, az aszimmetrikus vállak, a labdaszerű szoknyák és a drámai uszályok egy kifinomult ízlésű nő nagyvonalú ruhatárát mutatják be. A pompás hímzéseik és a gyöngyözéseik a ruhák ékszereiként funkcionálnak, a díszítések és a meglepő szabásvonalak a francia rokokó aranykorát keltik életre.

Egy romantikus délután egy mesebeli kastélyban, amelynek arisztokratikus termeit átjárja a francia parfüm és a frissen sült édes pite illata, miközben a méretes ablakokon beszűrődő tavaszi napfény megcsillan az Azzi & Osta ruhaköltemény apró gyöngydíszítésén. Igen, ez egy valóra vált álom! Tea Trianonban.

22_125.jpg

Photos: Azzi & Osta Spring-Summer 2020 Couture Lookbook

Megtalálsz a közösségi oldalakon is. Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr415477564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása