GaborSzakacs

A virágtengerben fürdőző Marchesa-menyasszonyok

2019. október 14. - gaborszakacs

A klasszikus vonalvezetéseket újragondolva, egy igazán könnyed és kényelmes ruhákból álló esküvői kollekciót mutatott be a Marchesa. Georgina Chapman és kreatív tervezői csapata a 2020-as őszi menyasszonyoknak egy valóra vált tündérvilágot hozott el tele virágokkal, csodaszép csipkékkel és libbenő tüllökkel. Romantika és ultramodern megjelenés egy helyen, ez a Marchesa új irányzata.

1_321.jpg

Sajnos nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a Harvey Weinstein-botrány annyira megrengette az amerikai sajtót, tönkretette Georgina Chapman házasságát, sőt 2019. június 25-én Keren Craig is bejelentette, hogy kilép a Marchesa csapatából. Ez hatalmas érvágás az amúgy is megrendült márkának, ám a Vogue főszerkesztője, Anna Wintour egy interjúban arról beszélt, hogy a történtek ellenére is kiváló tervezőnek tarja Georgina Chapmant. Az egykori Mrs.Weinstein ma egy kreatív team segítségével dolgozik, velük készítette el a Marchesa 2020-as őszi menyasszonyi kollekcióját is. 

Georgina Chapman az több évezredes japán kultúrából, illetve a virágrendezés művészetéből, azaz az ikebanából merített ihletet. A Marchesára jellemző romantikus ívek, klasszikus szabásvonalak ebben a szezonban is megmaradtak, ám a merevített felsőket és a feszes krinolinokat elhagyta, az egyedülálló formavilágot az anyagok természetes esésével, azok drapériára emlékeztető játékával oldotta meg. Csupa könnyedség, kellem és báj lett a végeredmény. A csodás hímzések, az izgalmas gyöngyözések, a végtelen csipkecsodák és a 3D-s virágapplikációk látványos és emlékezetes formákban keltek életre. A hatalmas orchideák, a puha szirmok a különleges textíllevelekkel a kanyargós indákon valósággal behálózzák a ruhakölteményeket, természetes, kecses és igazán nőies megjelenést teremtve viselőiknek. A szemet gyönyörködtető kompozíciók még a romantikus szettektől elzárkózó szíveket is meglágyítják. Chapman törtfehér és elefántcsont árnyalatban pompázó kreációi a tipikus couture jegyeket is felvillantják, ezzel határozottan szembemegy a sorozatgyártott, kölcsönzős darabok világával. Letisztult tökéletesség a 2020-ban oltár elé induló sikkes menyasszonyok számára.

Photos: Marchesa Bridal Fall 2020 Lookbook

Megtalálsz a közösségi oldalakon is. Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2315220052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása