GaborSzakacs

5 nagyszerű tavaszi kollekció a New York Fashion Weekről

2019. szeptember 20. - gaborszakacs

Elstartolt a 2020-as tavaszi ready-to-wear ruhákat bemutató divathét. New York, London, Milánó és Párizs már lázban ég, hogy a világhírű márkák és a feltörekvő brandek milyen újdonságokkal lepik meg a rajongóikat. A Fashion Weekek sorozata ebben a szezonban is New York-ból indult. A következő összeállításban a rangos divatesemény legsikkesebb és legizgalmasabb kollekcióról olvashattok. Inspirációra fel!

11_274.jpg

Tory Burch Lady Diana stílusában

Anna Wintour egyik kedvenc divattervezője, Tory Burch a 2020-as tavaszi kollekcióját Diana hercegnő kifinomult és újításokra nyitott öltözködési szokásaiból merítette. Lady Di korának stílusikonja volt. Imádta a formális és a formabontó szetteket, az élénk színeket, a kontrasztokat, az egyedi kalapokat és a különleges ékszereket. Nem volt sem kihívó, sem túlzó, mégis felfigyelt rá mindenki, értékteremtő lett. A divattervezők imádták és ő is szívesen hordott magas minőségű kreációkat. Tory Burch a New York Fashion Weeken bemutatott gyűjteményével tökéletesen megidézte Diana Spencert. Túlméretezett blézerei, széles vállai, kék nadrágjai és romantikus-virágos ruhái a 80-as éveket hozták vissza. A puffos ujjak, a széles masnik és a kombinészerű dresszei a nőiesség mellett a retro jelleget is hangsúlyozták, a látványos hímzések a kedves-kellemes, léleksimogató összhatást segítették. Burch az erős, öntudatos, ugyanakkor roppant érzelmes nőknek tervez, akik a saját korlátaikat átlépve hódítják meg a világot. Igazán izgalmas és inspiráló sorozat!

Tom Ford vadóc csajai

Mr. Sikk, azaz Tom Ford a vagányságot a stílusos megjelenéssel hozta közös nevezőre a 2020-as tavaszi kollekciójában. New York-i divathét kiemelkedő eseményének számító Ford-bemutatón a tervezőtől megszokott kifinomultságot, jövőbe mutató szetteket és hordható eleganciát kaptunk. Mintha a metropoliszok sokszínűsége, a nagyvárosok fényei és a street style életre szóló barátságot kötöttek volna, annyira erős és vibráló sorozat került kifutóra. Egy cseppnyi Andy Warhol, némi Yves Saint Laurent utóérzet is megvillant, ezekkel pedig a luxusérzetet fokozta. Hangsúlyos vállak, fénylő szaténok és energikus színek sorakoztak fel összekapcsolva a múltat a jelenben a jövővel. Ford a tavaszi szezonra meglepően sokat mutat a testből, fedetlen vállak, kivillanó pocakok, végtelen hosszú lábak mindenhol. Nagy hangsúlyt fektet a kényelmes nadrágos összeállításokra és a jól variálható kiskabátokra, megidézve a Guccinál töltött évek több kollekcióját. Természetes, üde, hordható és nagyon mai darabjai biztos, hogy elvarázsolják a megjelenésükre érzékeny nagyvárosi nőket. Tom Ford pedig a modern ízlés nagyköveteként hirdeti a letisztult eleganciát.

A kortalan szettek tavasza Christian Siriano kifutóján

Nincs is szívmelengetőbb látvány, mint amikor a divathéten nemcsak etióp éhezőnek tűnő 16 éves modellek sétálnak a kifutón, hanem teltebb idomú vagy éppen 50-es nők is megjelennek. Christian Siriano sok-sok szezon óta különféle alkatú és magasságú, illetve életkorú modelleket küld a vakuk kereszttüzébe, ezzel is erősítve azt a nézetet - bár utálom ezt a kifejezést, mert nem helyénvaló -, hogy ő bizony a valódi nőknek tervez. Egy nő a nagyobb mellekkel és a szélesebb csípőjével is lehet sikkes és stílusos, egy középkorú is lehet ellenállhatatlanul vonzó, hovatovább szexi. Siriano 2020-as tavaszi szettjei a színek és a textúrák vidám játékából születtek. Vidám, néhol a túlzás határára csúszó, bohém összeállításai egy könnyed, élettel teli világot mutatnak be. A fémes csillogással, a látványos kontrasztokkal ügyesen manipulál, a lamékkal egy kis luxusérzetet kölcsönöz a sziluettjeinek. Nem fél színeket használni, kedveli a feketét, a kéket, a szürkét és a rózsaszínt, az extravaganciát az irizáló felületek fényének köszönhetjük. A tökéletes összhatás érdekében beveti a 3D-s csipkéket, a ringó rojtokat, a széles öveket, megjelenik nála a tüll, na meg a buja fűző is. Siriano a határokat feszegeti. Hmmm, és milyen jól csinálja!

Szupernőies darabok Brandon Maxwell tavaszi ruhatárában

Elképesztő szabásvonalakkal és csodás anyagokkal hódította meg a New York Fashion Week vendégeit Lady Gaga kedvenc divattervezője, Brandon Maxwell. A klasszikus öltözködési szabályokat modern köntösben tálalva, egy modern, érzéki és hordható kollekció formájában prezentálta a 35 éves amerikai designer. A Tom Ford stílusára hajazó irányzat igazán ütős és kellemes látvány a közepes ready-to-wear bemutatók végtelennek tűnő palettáján. Mert Maxwell igenis tudja, hogy mi kell a nőnek. Igazán megkapó vonalakat használ, kerüli a túlzásokat, nem zsúfol, kiemeli az alakot, a sikkes és nőies megjelenésre törekszik. Kiváló szeme van az eltérő textúrák összeállításához, a puha textíliák, a fényes anyagok és az erőteljes bőrök társításában első osztályú. Szereti és használja a színeket, a merész kivágásokat, a variálhatóságra törekszik. A felsorakoztatott szettjei kitűnően működnek egy üzleti megbeszélésén, egy vacsorán vagy éppen egy vörös szőnyeges partin is. Egy teljes ruhatárat kínál azoknak a nőknek, akik felsőfokon beszélik a divat nyelvét.

Kalandozások Vera Wang világában

Mindig is csodálattal néztem Vera Wang művészetére. Egy igazán komoly és tiszteletre méltó utat járt be, a semmiből épített fel egy világmárkát, ami könnyen felismerhető jegyekkel, egyedi és magas színvonalú darabokkal hódította meg a piacot. Immáron 30 éve a szakmában van, esküvői ruhái ma a szakma csúcsának számítanak. Wang filozófiája sajátos. A pompás menyasszonyi kreáció mellett a ready-to-wear viseletei egy sötét és komoly oldalát festik le. Mintha a romantikus álmodozók rózsaszín szemüvegét levéve egy kemény és sötét valóságba lökne át bennünket. A romantikus jegyek itt-ott megmaradnak, helyüket inkább a kissé komor, néhol szexi fehérneműkre hajazó, egyszerű vonalvezetésű sziluettek veszik át. Egyszerű, mégis elgondolkodtató összeállításai sokszor egy melltartóból és egy csípőre tolt, szűk szoknyából állnak. Wang imádja a rétegekkel való játszadozást, a modern és régi szembeállását, sokszor a feszültség és a kiegyensúlyozottság keskeny határán lavíroz. Áthágja a szabályokat, újakat alkot. Csúsztat, elfed, mozgat, megmutat és elrejt. Kevés színt használ, ennek ellenére beszédes, színes és kifejező. Egyszerűen nagyszerű!

Photos: Alessandro Lucioni / Filippo Fior / Gorunway.com

Megtalálsz a közösségi oldalakon is, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7015109772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása