GaborSzakacs

A színek ereje Alexis Mabille kollekciójában

2019. május 24. - gaborszakacs

Szuperszexi csipkeruhákkal, fénylő szaténokkal és vibráló színekkel igázta le a párizsi divathetet Alexis Mabille. A tehetséges francia tervező 2019-es tavaszi haute couture kollekciója a tomboló érzelmek és a magával ragadó látványvilág találkozásából született. A határozott vonalvezetés, az élettel teli formavilág és a nőies megjelenés teszi igazán emlékezetessé a gyűjteményt.

1_284.jpg

A 2019-es tavaszi couture bemutatók legszínesebb kollekciójának járó trófeát Alexis Mabille nyerné, ha lenne ilyen kitüntetés a párizsi divathéten. A francia designer a „szín szabadsága” tematikára felépített sorozata a Rainbow Splash elnevezést kapta. Nem is meglepő ez a névválasztást, hiszen elképesztő árnyalatokkal dolgozott, a szivárvány minden színét megvillantotta a kifutón. Meglepően jól működött egymás mellett a fukszia csipke, a türkiz selyem, a rózsaszín sifon és a hófehér tülltenger. Ahogy a színek, úgy a hangulatok váltakozása is kiválóan megfigyelhető a tudatosan felépített gyűjteményben: a decens fekete koktélruhák, a kontrasztos mintákkal ellátott piros estélyik és a mélykék dresszek az eleganciát, a szuperszűk krémszínű kreációk, az aranyban és kanárisárgában megmártózó ruhaköltemények pedig a bohém nagyvonalúságot hivatottak szolgálni. „Minden színnek saját energiája van” - nyilatkozta a francia tervező a tarka kavalkádtól megrészegült divatszerkesztőknek.

Mabille imádja a köpenyszerű formavilágot, a kézzel festett virágokat, a tollakkal és masnikkal díszített dekoltázsokat, emellett különösen nagy figyelmet fordít a drámai volumenre. Egyes munkái inkább hasonlítanak egy leeresztett hőlégballonra, mint egy vörös szőnyegre szánt sikkes darabra. És pont ebben rejlik az ő alkotói szabadsága és zsenialitása. Merész vonalai, meghökkentő ívei és pofátlanul pimasz fricskái teszik őt igazán különleges tervezővé a klasszikus jegyeket unalomig ismétlő couture világban. A bemutató fináléban pedig három izgalmas és roppant látványos fehér ruhát - határozottan kijelentette, hogy ezek nem menyasszonyi ruhák - küldött Mabille a kifutóra. A kollekció legcsillogóbb ékköveivel kiemelte a nőiesség mindent elsöprő erejét és a vágyakozás határtalan energiáit.

Photos: Filippo Fior / Gorunway.com

Megtalálsz a közösségi oldalakon is, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5414845310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása