GaborSzakacs

Tavasztündérek Coco Chanel kertjében

2019. február 17. - gaborszakacs

Ahogyan a természet, úgy a divatszakma is felkészült a tavaszra. A párizsi haute couture divathét kiemelkedő eseményeként került kifutóra a Chanel legújabb kollekciója, amely a jól megszokott stílusjegyek mellett néhány meglepetést is tartogatott a bemutató meghívott vendégeinek. Tweedek, virágok és sikkes tavasztündérek egy mesés gyűjteményben, nézzétek csak!

1_263.jpg

Minden szezon kiemelkedő divateseményeként rendezik meg a párizsi Grand Palais impozáns épületében a Chanel bemutatóját. A patinás francia márka tervezője, Karl Lagerfeld és tehetséges jobbkeze, Virginie Viard fantáziavilágát ezúttal a 'Villa Chanel' díszletében és annak mediterrán kertjében keltette életre. Karcsú cédrusok, terebélyes pálmák, terrakotta falak, széles teraszok, fehér kőoszlopok és egy hatalmas medence várta a show vendégeit. Ismert olasz zeneszerzők - Piero Umiliani és Armando Trovajoli - megindító taktusaira jelentek meg a lépcsősorok tetején a modellek, akik a parkon keresztülsétálva prezentálták a világhírű brand új darabjait.

A XVIII. századi ihletésű díszítési technikák, a színes szalagok a korszak gazdagságát és annak öltözködési szokásait idézték meg. A könnyű tollak, a festett flitterek és a kézi hímzések egy olyan időszakot mutattak be, amit mi már csak a történelemkönyvek megsárgult lapjairól ismerhetünk. A 2019-es tavaszi couture kollekcióban Lagerfeld finom organzái és elegáns sifonjai kiválóan működtek a Chanel jellegzetes tweedjeivel. Az 1970-es évek szabásvonalai mellett a modern technológia vívmányai is fel-felbukkantak, ugyanis a szilikon-, bőr- és porcelánvirágok kivitelezései új értelmet adtak a különleges szetteknek. A karcsú ívek, a szögletes vállak és a sikkes ceruzaszoknyák ezúttal mértani precizitással kiszabott kabátkákat és aszimmetrikus hullámokban leomló fodrokat kaptak. Még a szkeptikusok szemébe is könnyet csalt a pillanat, amikor a nagyszerű látvány mellett Mina 1972-es slágere, a Parole, Parole felhangzott. A show fináléjában - a mesebeli tavasztündérek után - egy kristályokkal kirakott menyasszonyi ruhát - inkább fürdőruhát - küldött a tervező a medence melletti kifutóra. Maga Lagerfeld nem jelent meg, helyette Virginie Viardet küldte a sikert ünnepelni. A jelentős divatlapok szerint ez volt Karl Lagerfeld utolsó couture kollekciója a Chanel élén. Ha igazak a hírek, akkor ez egy méltó és érzelmes lezárása egy elképesztően sikeres pályának.

A Chanel 2019-es tavaszi haute couture kollekciója a párizsi Grand Palais-ban

w990.jpg

Photos: Alessandro Lucioni / Gorunway.com / Instagram Chanel

Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5914628054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása