GaborSzakacs

Sikkes időutazás Tony Ward világába

2018. október 22. - gaborszakacs

A román kori építészet statikussága, a gótikus tornyok kecsessége és a Közel-Kelet kézműves hagyományai ihlették Tony Ward 2018-as őszi haute couture kollekcióját. Az ismert libanoni tervező évszázadokat átlépő és kultúrákat összemosó új gyűjteménye az esztétikus megjelenés mellett az időtlen női szépséget hirdeti. 

12_200.jpg

A legnagyobb filmes és zenei gálák állandó résztvevője Tony Ward. A világhírű színésznők és énekesnők előszeretettel választanak ruhakölteményeket a libanoni tervező szalonjából, ugyanis azok minden kritériumában tökéletesen megfelelnek a red carpet style-nak. Így nem csoda, hogy a 2018-as őszi haute couture darabjai is a megszokott csapásirány szerint készültek. A nadrágos szettektől a sikkes koktélruhákon át az elképesztően elegáns ruhakölteményekig mindenki megtalálja az ízléséhez legközelebb álló kreációt. A nemes csillogású selymek és szaténok, a könnyed tüllök és organzák ebben a szezonban is a modern szabászati technológiák segítségével keltek életre, a kézi hímzések, az aprólékos kristály-és gyöngydíszítések pedig feledhetetlenné teszik a gyűjteményt.

Tony Ward a kifinomult elegancia nagykövete. Az idei őszi couture darabjait a román kori építészet erőteljes templomhajói és a gótika magával ragadó stílusjegyei inspirálták. Az ég felé törő karcsú tornyokat a ruhák nőies szabásvonalaiban, a lenyűgöző kőcsipkék aprólékos kidolgozottságát a 3D-s díszítéseiben, a rózsaablakok színes üvegein átszökő fényeket pedig az élénk árnyalatú - bronz, arany, kobaltkék, tűzpiros - textíliákban idézte meg. Az olasz katolicizmus és a francia elegancia páratlan találkozása egy kollekcióban, egyes részleteiben mégis a Közel-és Távol-Kelet tradicionális viseletek jellegzetességei is felfedezhetőek. Ward imádja az éles kontrasztokat, a szemet gyönyörködtető csipkéket és az haute couture drámai nagyvonalúságát. Egy cseppet sem tolakodó, nem mutat túl sokat sem, sokkal inkább a lenyűgözésre és az emlékezetes megjelenésre törekszik. 

Tony Ward 2018-as őszi couture kollekciója az építészet és a női szépség találkozásából született

Photos: Tony Ward Fall 2018 Couture, Tony Ward Online

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess, lájkolj a Facebookon és az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2514182353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása