GaborSzakacs

Narciso Rodriguez minimalista tavasza

2018. március 29. - gaborszakacs

Egy mérnöki precizitással előállított, határozott vonalvezetésű kollekcióval nyűgözte le a divatvilágot Narciso Rodriguez. Az ismert amerikai tervező 2018-as tavaszi ready-to-wear darabjai a márkára jellemző letisztult megjelenést, kifinomultságot és erőt sugározzák. A most következő gyűjtemény az egyszerű, de nagyszerű ruhák rajongóinak egyenesen kötelező!1_170.jpg

1996-ban valósággal berobbant a New York-i divatéletbe Narciso Rodriguez. Az akkor a Cerruti márka alkalmazásában álló kreatív szakembert ugyanis John F. Kennedy Jr. menyasszonyának, Carolyn Jeanne Kennedy esküvői ruhájának megtervezésére kérték fel. Ilyen hatalmas lehetőség mindenki életében egyszer adatik meg, így Rodriguez igent mondott, ezzel pedig beírta magát a divattörténelembe. 1997-ben már saját márkát indított, a Milan Fashion Week keretei belül bemutatta első kollekcióját. Stílusára a kifinomultság, a letisztult vonalvezetés és a minimalista ábrázolásmód jellemző, kerüli a díszítéseket és az apró részleteket.

A2018-as tavaszi kollekciója is ezt a határozott csapásvonalat követi, egyszerű és roppant igényes gyűjteményében a fekete-fehér-vörös színek karakteres tengelyéről nem hajlandó letérni. Kitűnően használja a kontrasztokat, erős szegélyei, markáns vonalai igazán szépen kiemelik a karcsú és nőies alkatot. Kedveli a monokróm szetteket, az aszimmetrikus kialakításokat, a keresztezett pántokat és a különleges vállrészeket. Precíz és jól átgondolt munkáját megfigyelve nem csodálkozhatunk azon, hogy Amerikában többször is az év divattervezőjének választották. Engem teljesen magával ragadott Narciso Rodriguez stílusa és titeket?

Photos: Narciso Rodriguez Spring 2018 Ready-to-wear Lookbook

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7813730910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása