GaborSzakacs

Zuhair Murad feledhetetlen sziluettjei

2018. január 30. - gaborszakacs

Indián nyár. Ezzel a hangzatos és kétértelmű címmel vitte kifutóra 2018-as tavaszi haute couture kollekcióját Zuhair Murad. A művészi színvonalon alkotó libanoni divattervező legújabb gyűjteménye az azték motívumok, a feltűnő tollak és a mesés gyöngydíszítések szemet gyönyörködtető sorozatából állt össze. A vörös szőnyeges események és a díjkiosztó szezon első számú designere 2018-ban is magasra tette a mércét.

27_10.jpg

A párizsi divathét haute couture kollekcióinak legpompásabb bemutatójával leiskolázta a tekintélyes múlttal rendelkező divatházakat Zuhair Murad. A libanoni divattervező olyan káprázatos ruhakölteményeket vonultatott fel, hogy nemcsak a helyszínen ülők, hanem az élő online közvetítést követők álla is a padlóig szaladt. Murad ebben a szezonban a királynői eleganciát a szexi megjelenéssel és a végtelen csillogással tette feledhetetlenné. Az indián nyár tematikájára felfűzött sorozat a több évszázados hagyományokra visszatekintő indián és azték kultúrából merítkezik, a feltűnő minták, a geometriai vonalak és a kontyokba tűzött tollak a tavaszi-nyári kreációk meghatározó elemei lettek. Gyönyörű formatervezési eszközöket használ, az ősi törzsi jegyek segítségével a  kézművesség örökségét eleveníti fel, ezzel kifejezi nagyfokú tiszteletét a múlt iránt, ugyanakkor a reménnyel teli jövőbe tekint. A tavaszi kollekcióban is megjelennek a Muradra jellemző pompás hímzések, ezúttal tollas díszítések és bőrborítású pántok kíséretében. A rojtos jacquard szövetei, az aprólékos gyöngyözései és a kristályokkal applikált lélegzetelállító textíliái egyszerűen ámulatba ejtőek. A magas színvonalú ruhaköltemények kétféle megjelenést kaptak, a test vonalát követő "meztelen ruhák" kecses íveket, az A-vonalú fazonjai pedig mélyre szaladó dekoltázsokat kaptak. Nem kérdés, hogy ezek az ízléses és nőies, kihívóan szexi és dögös kreációk a vörös szőnyeges gálák első számú sztárjai lesznek 2018 első hónapjaiban. Engem teljesen elvarázsoltak és titeket?

Zuhair Murad 2018-as tavaszi haute couture kollekciója leiskolázta Párizs patinás divatházait

28_9.jpg

Photos: Indigital / Kim Weston Arnold / Vogue

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6013614287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása