GaborSzakacs

25 különleges sziluett Oscar de la Renta kifutóján

2017. szeptember 13. - gaborszakacs

Anna Wintour szerint Oscar de la Renta a divatvilág szupersztárja volt. Ruhakölteményeivel olyan ízléses és végtelenül nőies megjelenést kölcsönzött viselőinek, amit korábban egy divattervező sem tudott megvalósítani. Peter Copping rövid munkássága után napjainkban két lelkes titán, Laura Kim és Fernando Garcia vezeti az ikonikus designer neve alatt futó márkát, ám ők sem tudják megugrani elődjük igencsak magas művészi színvonalát. A New York Fashion Weeken bemutatott 2018-as tavaszi ready-to-wear kollekciójukból hiányzik a nagyvonalúság, az ellenállhatatlan kisugárzás és a mindent elsöprő Oscar de la Renta-varázslat. A printelt textíliák, a színes tüllök és az öncélúan hemzsegő feliratok egy modern, de élettelen gyűjteményben keltek életre.

01_3.jpg

8_113.jpg

,,A divat nem más, mint divatos darabok viselése. A stílus inkább arról szól, hogy kifejezd önmagad." (Oscar de la Renta)

Laura Kim és Fernando Garcia divattervezők a manhattani York Avenue impozáns Sotheby's galériáin mutatták be az Oscar de la Renta 2018-as tavaszi ready-to-wear kollekcióját. A patinás divatház gyűjteménye dupla mozgólépcsőn levonuló modellekkel érkezett meg a New York Fashion Week kíváncsi közönsége elé. A meglehetősen modern darabok feltűnő színei és mintázatai a márka névadójának kifinomult eleganciájának közelében sem jártak. Fröcskölt festéknyomok és végeláthatatlan feliratok díszítették a kopott farmerekből, egyszínű fürdőruhákból és vászon szettekből összeállított sorozatot, amit a designerek némi tüllel, selyemmel és flitterrel próbáltak nőiessé és exkluzívvá varázsolni. A pop-art elemeket felvonultató ruhák színes printjein fel-felbukkant Oscar de la Renta szignója, illetve olyan személyes képeslapok szövegei is, amelyeket annak idején a divatház vezetője küldött barátainak. A látottak felvetették bennem a kérdést: vajon megváltozott a brand célközönsége vagy ezt a pimasz hanyagságot egyfajta korszerű tiszteletadásnak szánta Kim és Garcia a nagy előd munkássága előtt? Ám a klasszikus De la Renta-vonal ennél sokkal erősebb és ha kell, utat tör magának! A mindent elsöprő érzés egy reménysugár formájában megcsillant a kollekció közepén. A test vonalát követő sziluettek és a csípővonalat rafináltan megszabott kreációk a gazdag szellemi örökséget hivatottak bemutatni az utókor számára. A show utolsó harmada valamelyest oldotta az egyre mélyülő csalódásszakadékot, amikor megjelentek a kristályokkal díszített degrade tüllök, a földet söprő muszlinok és a lágy esésű organzák. Nem kérdés, itt a lelkesedés már nem elég! Laura Kimnek és Fernando Garciának ideje lenne felkötni azt a bizonyos fehérneműt, ha a vásárolóik között nem csak feltűnési viszketegségben szenvedő, exhibicionista popsztárokat vagy éppen valódi teljesítmény nélküli celebnőket szeretnének látni a következő szezonokban. A lehetőségeik tárháza kimeríthetetlen, az inspirációs forrásaik pedig végtelenek. Mi pedig lelkesen várjuk vissza a divatvilág szupersztárjának bájos hercegnőit és sikkes díváit!

,,Ruhákat szeretnék tervezni, amit viselnek is az emberek - nem pedig stílust, ami csak a kifutón hatásos." (Oscar de la Renta)

Photos: Luca Tombolini / indigital.tv

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6312825492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása