GaborSzakacs

A Moschino szexi nyári szettjei

2017. július 24. - gaborszakacs

A hedonista divattervezők első számú képviselője Jeremy Scott. A designer túlzó mintái, feltűnő márkajelzései, élénk színei és egyedi szabásvonalai új irányt hoztak a Moschino divatház életébe. A brand 2018-as resort kollekcióját a szexi szabásvonalak, a hamisítatlan amerikai életérzés és a végtelen színorgia jellemzi. Elképesztően dögös szettek következnek a forró nyári napokra.

1_107.jpg

A francia és az olasz divat híres a kifinomult stílusáról, ám a tipikus amerikai megjelenést soha nem tartotta a szakma elég értékesnek. Erre a nézetre cáfolt rá Jeremy Scott a Moschinonak készített 2018-as resort kollekciójával. Mintha a Route 66 legendás állomásait járnánk végig a gyűjtemény bemutatóján, olyan érdekes, sokszínű, jellegzetes amerikai jegyekkel felépített összeállításokkal találkozhatunk. A nemzeti öntudatára oly büszke kontinensnyi ország sokmilliós lakossága szívén viseli az indián kultúrára is visszavezethető hagyományait, annak különleges szokásait és öltözködési tradícióit.

A világ leghíresebb országútján száguldva a western filmek hangulata, a Clint Eastwood mozik semmihez sem hasonlítható látványvilága tárul elénk némi rajzfilmes illusztrációval és a nőiesen szexis szabásvonalakkal. A cowboyok kalapjai és poros csizmáik mellett felbukkantak a strapabíró farmerből készített sortok és mellények, ezeket pedig áttetsző muszlinnal és organzával tette igazán csajos darabokká Scott. Az 1970-es és 80-as évek legnagyobb slágerének számító felvarrók ezúttal a 40-es évek pin-up girlök dúskeblű sziluettjeiben jelennek meg ruháin.

Moschino-életérzés a nevadai sivatag kihalt benzinkútjain át kalauzol el bennünket a lélegzetelállító Las Vegas irányába. Utazásunk során a táj szikláinak barna, a sivatag sárga és a növényzet kopott zöld színeit is felfedezhetjük a motoros dzsekik és a lenge ruhák textíliáin. A csíkos és patchwork zakók, a szivárvány minden színében pompázó harisnyák a végtelen szabadság érzése mellett az önazonos megjelenést példázzák. Los Angeles gazdagsága és Hollywood csillogása a fémes szandálokban, a szegecses táskákban és a ragyogó nyakékekben köszön vissza. Jeremy Scott szokatlanul őszinte kreációi tökéletesen megállják a helyüket Hugh Heffner Playboy-villájában, a nagyvárosi betondzsungelekben vagy akár a kisvárosi hétköznapokon, de mindenekelőtt a strandok fürkésző tekinteteinek kereszttüzében.

Photos: Kirk McKoy / Indigital.tv

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr212682361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása