GaborSzakacs

Nőies vonalak és vibráló színek Oscar de la Renta kifutóján

2017. május 25. - gaborszakacs

Nem csupán egy márka, hanem egy életérzés. Egy divatház, ahol a kifinomultság és a kiváló ízlés a kifogástalan megjelenésben találkozik. Oscar de la Renta neve ma a határtalan elegancia szinonimája. Laura Kim és Fernando Garcia kreatív vezetők legújabb, 2017-es őszi ready-to-wear kollekcióját a szakma fanyalogva fogadta, a stílusukra érzékeny nők imádták. A következő összeállításból kiderül, hogy mennyire meggyőző a designerek munkássága az Oscar de la Renta élén.

5_83.jpg

Oscar de la Renta 2014-ben bekövetkezett halála után világhírű divatháza irányítását Peter Copping vette át, majd a tavalyi év során Laura Kim és Fernando Garcia kerültek a kreatív team élére. Az addig sikeres és nagyon népszerű márka fénye megkopott, sem Copping, sem Kim és Garcia nem tudták hozni azt a magas színvonalat, amelyet korábban a névadó Mester felállított. A 2017-es ready-to-wear kollekció bemutatása után a magazinok tele lettek lehúzó kritikákkal, fanyalgó szakemberekkel és csalódottan nyilatkozó hozzáértőkkel. Ha alaposan szemügyre vesszük az Oscar de la Renta legújabb sorozatát, abban bizony visszaköszönnek azok a formák, minták, szabásvonalak és stílusjegyek, amik a nagyvonalúságot, a kifinomult eleganciát és a sikkes megjelenést hivatottak folytatni. A fiatal tervezők sokat tanultak - személyesen is - Oscar de la Rentától, a divat nagyágyúi szerint ruháikból mégis hiányzik a tűz és a lelkesedés.

Lángoló vörösek, élénk sárgák, feltűnő csíkozások, egyedi hímzések és a legnemesebb anyagok páratlan harmóniáját hozta el a tavaszi divathétre Laura Kim és Fernando Garcia. A test vonalát követő nadrágos szettjeik a komoly üzletasszonyok és a decens megjelenést kedvelő nők körében nagyon népszerűek lehetnek a következő szezonban. Romantikus ruháikon a kézi kidolgozással készített minták kecses indák és elegáns virágfüzérek formájában keltek életre. Kedvelik a sifont, a selymet és a szatént, de felbukkannak a őszi kollekció elmaradhatatlan elemei is, a sikkes bőrtáskák és a lenyűgöző szőrmék. Merésznek tűnő párosításaik és fénylő textíliáik üde színfoltot jelentenek a fekete és fehér összeállítások monoton sorozatában. A divatház népszerűségét bizonyítja, hogy Miranda Kerr a 2017-es MET-gálára éppen ebből a gyűjteményből választott egy látványos, virágokkal díszített Oscar de la Renta ruhakölteményt.

,,Ruhákat szeretnék tervezni, amit viselnek is az emberek, nem pedig stílust, ami csak a kifutón hatásos."

,,Egyik szezonban sincs egy meghatározott témám, egyszerűen csak igyekszem szép ruhákat készíteni." Oscar de la Renta

Photos: indigital.tv/ Vogue

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1412447743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ekszer Ezust 2017.05.29. 09:00:57

Ha tehetném, csak Oscar de la Renta-ban járnék.
süti beállítások módosítása