GaborSzakacs

Iris van Herpen ámulatba ejtő kollekciója

2016. augusztus 06. - gaborszakacs

Iris van Herpen 2016-os őszi couture kollekciója a művészi önkifejezés iskolapéldája. Cseppet sem hétköznapi, figyelemfelkeltő darabjai a természet tökéletességének finom leképezései. Inspirációját a tengerek lenyűgöző formavilágából, a fák és a kőzetek különleges mintázataiból merítette. Egy pompás gyűjtemény, ami minden érzékszervedre hat és magával ragad.

1_27.jpg

Egyedülálló környezetben mutatta be legújabb couture kollekcióját Iris van Herpen. Modelljeit gésákra emlékeztető, extravagáns talpú szandálokban bújtatta és egy tibeti hangtálakkal díszített kifutóra küldte. A show különleges látványvilága Iris van Herpen lélegzetelállító ruhakölteményeit hangsúlyozta, amelyeket a meghökkentő és szimmetrikus formák, kígyózó szegélyek, mértani pontosságú hullámok határoztak meg. A Met gála "Manus x Machina" témája visszaköszönt a fantáziadús darabokban, tökéletes pliszéi, egyedi organzái, vízcseppeket formáló kristálydíszítései performansszá alakították a gyűjtemény bemutatását.

Van Herpen egy olyan misztikus világot idézett meg, ahol a természet eggyé válik az emberrel. A kagylók és korallok hullámzó tánca körülöleli a fák szabálytalan kérgét, az évezredek alatt kialakult kőzetek utánozhatatlan mintázata pedig extravagáns díszítéssé alakult a designer művészetén keresztül. A realitás talajától elrugaszkodott, futurisztikus ruhák elkötelezett rajongója többek között Lady Gaga, Beyoncé, Tilda Swinton, Björk és Daphne Guinness is. Nektek is tetszik az önkifejezés ezen formája?

11_25.jpg12_25.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr108930994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.06. 17:48:49

Na... megint egy cenzúrázott blog. Faszkivanveletek. Tiltsátok le a kommenteket, ha ennyire fostok!

Eredetileg csak azt akartam megemlíteni, hogy a mobil címlapos ajánlóban szereplő részlet olyan volt, mintha a 8. utast vette volna fel valaki ruha helyett :D

gaborszakacs 2016.08.06. 17:51:23

@Hóhér az utolsó barátod: Pont a trágár szöveg miatt van a cenzúra! :) Amúgy tényleg olyan a nyitókép!! :)

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.06. 18:28:41

@gaborszakacs: most őszintén, nem hóttmind1, hogy cenzúrázol vagy moderálsz? Úgy értem, a te szempontodból. Mert a másik oldalról egyáltalán nem mindegy, mivel nem lehet folyamatosan társalogni, ha nincs kéznél a cenzor bizottság.

A ruha egyébként teljes méretben is olyan, mintha megnyúztak volna egy alient :))
süti beállítások módosítása