GaborSzakacs

Feltűnő és szexi darabok Moszkvából

2016. április 08. - gaborszakacs

Madonna és Boy George 80-as évekbeli különcségeit idézte meg legújabb kollekciójában a neves orosz designer, Ulyana Sergeenko. A 2016-os tavaszi couture gyűjteménye bővelkedik a túlzásokban, ennek érdekében modelljeit feltűnő csipkékbe, puffos ujjú ruhákba és szexi fűzőkbe bújtatta.kim_0050.jpg

Ahogy a világ minden táján, úgy Oroszországban is minden szezonban újabb és újabb meglepetéssel készülnek a helyi designerek a divat megszállottjainak. Az újításokra éhes közönség étvágya kielégíthetetlen, ezért Ulyana Sergeenko is igyekszik megfelelni az igényeknek, elvárásoknak. 2016-os tavaszi couture kollekciójához a 80-as évek - a kommunizmus bukása utáni évek - és a liberális szellemiségű, nyitott, nyugati kultúra öltözködési szokásainak túlzásokkal teli világából merítette az ihletet. Bizony, ez az a évtized, amikor Madonna fűzőben és szabados, szexuális fellépéseivel megbotránkoztatta a világot, Boy George pedig feminin külsővel ikonikus szupersztárt csinált önmagából. Sergeenko ebben a kollekcióban a volumennel játszott, hatalmas sonkaujjakat, libbenő selymeket, halpikkelyeket utánzó applikációkat és szuperszűk fűzőket adott modelljeire. A oldalra húzott sapkák, a méretes masnigyűrűk és a feltűnő nyakékek csak fokozták a hatást. A roppant szabad hangvételű gyűjteményben mégis felismerhető a kemény és határozott orosz mentalitás. Hogy ne kapjunk frászt az egykori szovjet szigor emlékképeitől, Sergeenko a kreációit mesés csipkékkel, feltűnő színekkel és nőies vonalvezetéssel lágyította. Az egyedi, felismerhető stílusjegyekkel dolgozó, minden apró részletre ügyelő Ulyana Sergeenko nevét érdemes megjegyezni, sokat fogunk még hallani róla.

Photos: Kim Weston Arnold / Indigitalimages.com

Ha tetszett, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr218354776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása