GaborSzakacs

Bizsurobbanás Pradalandben

2015. március 17. - gaborszakacs

Elképesztő giccsparádéval mutatta be 2015-ös őszi kollekcióját a Miu Miu a párizsi divathéten. Miuccia Prada kissé túlzásba vitte a minták és a kiegészítők halmozását, ezzel sikerült ámulatba ejteni a divat fővárosát és úgy hiszem, minket is.

_a2x1065.jpg

Miuccia Prada úgy döntött, hogy jó mulatság lesz egy olyan kollekciót piacra dobni, amelyben a valódi bőrt, a drágaköveket félrerakja és a hamisnak is nevezhető mesterséges anyagok mellett teszi le a voksát. Bizony, ebben a szezonban a Miu Miu csupa szintetikus - azaz ipari, kémiai úton előállított - textilből és műanyagból készíttette el nyomott állatmintás ruháit és látványos ékszereit.

Mintha egy rajzfilmbe csöppentünk volna! A tervező pimaszul játszik a színekkel, a formákkal és a szabásvonalakkal, így szinte minden érzékszervünkre hatnak a kifutó darabjai. A piton- és krokodilbőrt imitáló szoknyák, a dombornyomott leopárdmintás kabátkák, és a kötött pulóverek egy kis tweeddel keveredve igazán szórakoztató látványt nyújtanak. Nem is Prada lenne, ha nem fejelné meg ezt egy jó nagy adag szirupos cukormázzal - stílusorgia Candy módra!

Mielőtt a toxikológiára rohannánk mérgezési tünetekkel, érdemes alaposan szemügyre venni, milyen mesterien elegyíti az '50- '60-as és a '70- '80-as évek stílusát egy-egy sziluetten belül. Mindehhez a brit koronaékszerek eltúlzott kiadását egy halom retro oversize virággal párosította. Posztmodern, nosztalgikus, szemtelen és hiperreális, mégis szerethető. Te melyik szettet választanád?

Photos: Monica Feudi / style.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr547277313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása