GaborSzakacs

Támadnak a cipőszörnyek!

2015. március 01. - gaborszakacs

Egy különleges időutazásra csábít bennünket a Fendi 2015-ös ready-to-wear kollekciója. A barokk és a rokokó túlzásait építészeti megoldásokkal kombinálja egy kissé bizarr, egy kissé futurisztikus összeállításban Karl Lagerfeld.

1_a2x1276.jpg

Bizony, Karl Lagerfeld kezébe vette az irányítást a neves divatház tervezői szobájában és Silvia Venturini Fendi segítségével megalkotta a szezon talán legmegosztóbb darabjait. A kreációk egytől egyig extavagánsak annak ellenére, hogy a puffos ujjakkal, a húzott derékrésszel és szűk szoknyákkal megpróbálták finomabbá, nőiesebbé tenni a kollekciót. Jelentem, nem sikerült! Azt hinnénk, hogy a paplan hatású kabátokat, párnázott ruhákat és a furcsa bőrpanelekből összeállított mellényeket nem lehet hova fokozni. Pedig lehet. Olyan lábbelikkel lepték meg a Milan Fashion Week nézőit, hogy a divatvilág sokat látott képviselői is levegő után kapkodtak. Lagerfeld annyival kommentálta a látványt: "kellemes agresszivitás".

A töménytelen szőrme, a bőrberakások és a bravúros sarokkialakítások mellett nem hagyhatjuk szó nélkül az anyag- és színvilágában harmonizáló táskákat sem.

Egy női kollekció esetében elvárnánk a lágyabb jegyek felbukkanását, némi romantikát, ehelyett Lagerfeld fogta a harsány papagájvirágot és betűzte minden egyes táskájába. Vajon ez egy utalás arra, hogy néha rugaszkodj el a megszokott dolgaidtól és vállald fel önmagad? Légy bátor és merész? Minden bizonnyal. Ilyen tervezői darabokkal garantáltan sikerülni fog!

 Photo: Yannis Vlamos / Indigitalimages.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr277223453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása