Stíluskirálynők az oltár előtt

2018. május 24. - gaborszakacs

Határozott vonalvezetéssel, art deco stílusjegyekkel és feledhetetlen eleganciával látta el a 2019-es tavaszi esküvői kollekciójának mesés darabjait Zuhair Murad. A népszerű libanoni divattervező a tőle megszokott kifinomultsággal alkotta meg a következő szezonban oltár elé vonuló sikkes menyasszonyok ruhakölteményeit. A kézi hímzései, a lenyűgöző csipkéi és a végtelen virágdíszítései tökéletes harmóniát alkotnak a libbenő sifonokkal és a romantikus tülltengerrel. Klasszikus és modern megjelenés egy csipetnyi keleti fűszerezéssel, így kell férjhez menni 2019-ben!

2_191.jpg

Tovább

Egy mesés hercegi esküvő részletei

2018. május 19-én örök hűséget fogadott egymásnak Harry herceg és Meghan Markle amerikai színésznő. Az előkelő ceremóniára a londoni Windsor kastély Szent György kápolnájában került sor. A 600 meghívott vendég már órákkal az esküvő előtt megérkezett a helyszínre, a brit főváros lakói pedig az esemény útvonalán zászlókat lengetve, konfettit dobálva és pezsgővel koccintva köszöntötték az ifjú párt. A sorozatszínésznő és a herceg mesébe illő romantikus napjáról olvashattok a következő összeállításban.23_40.jpg

Tovább

A természet csodái vs. futurista divat

A természet szépségének leképezése, a legmodernebb előállítási technológiák felé való nyitottság és a képzőművészetek iránti rajongás metszéspontjában született meg Iris van Herpen 2018-as tavaszi kollekciója. A holland származású haute couture tervezőnő legújabb gyűjteményében a sziklaszirtek csipkéit, a tengerek fodrozódását és a fák évszakonként váltakozó formavilágát kelti életre a textíliák nyelvén. Jelmezszerű munkáit a végtelen fantázia és az egész testet körülölelő tetoválás-hatás jellemzi.

14_171.jpg

Tovább

Elie Saab romantikus ruhakölteményei

Elie Saab pontosan tudja, hogy mi kell a nőnek. Ezt bizonyítja a 2019-es tavaszi esküvői kollekciója is, amelyben a modern hercegnők stílusát ötvözi a letűnt korok arisztokratikus megjelenésével. A boldogító igen stílusos kimondására igencsak alkalmas gyűjteményében a csipkéből és szaténból készített klasszikus fazonú darabok kaptak helyet. A most következő romantikus fotósorozat minden esküvő előtt álló menyasszonynak, vőlegénynek és a boldogságtól elérzékenyülő örömanyának tökéletes inspiráció lehet. 

4_190.jpg

Tovább

A 2018-as MET-gála elképesztő ruhakölteményei

Minden év májusának első hétfője a divatról szól a New York-i Metropolitan Múzeumban. Ilyenkor a világ minden tájáról ismert színészek, énekesek, modellek, divattervezők, politikusok és közéleti szereplők gyűlnek össze az intézmény Museum of Costume Art részlegének nagyszabású gáláján. A 2018-as esemény a “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination” tematikájára és a hozzá kapcsolódó impozáns kiállításra épült. A hírességek pedig a katolicizmus inspirálta ruhakölteményekben jelentek meg az est vörös szőnyegén.

6_rita_ora_prada.jpg

Rita Ora énekesnő egy csodás Prada kreációban érkezett a gálára

Tovább

Emlékezetes elegancia Armani kifutóján

Giorgio Armani az 1980-as évek elején egy saját nőtípust teremtett. A határozott és gondolkodó kozmopolita nő képét hozta létre, aki kifinomult megjelenésével a sikert és a magabiztosságot sugározta. A világhírű olasz divattervező a 2018-as őszi kollekciójában visszatért a kezdeti ideáihoz, ám azokat felturbózta némi színnel, modern szabásvonalakkal és egy leheletnyi csillogással. Hölgyeim, a most következő gyűjtemény a stílusos megjelenés alappillére lehet a következő szezonban.

1_166.jpg

Tovább

Művészi önkifejezés a divat nyelvén

A kínai divattörténet legjelentősebb tervezője a természet aranyba borult szépségét és a hajnalok misztikus kékségét hozta el legújabb kollekciójában. Guo Pei 2018-as tavaszi haute couture gyűjteményével egy lenyűgöző mesevilágba kalauzol el bennünket, ahol a föld mélyéből táplálkozó gyökerek és a napfényben fürdőző falevelek művészi ruhaköltemények képében kelnek életre. Gótikus elemek, barokk formák és rokokó díszítések egy cseppet sem hétköznapi sorozatban.

1_187.jpg

Tovább

Nyárváró szuperdögös szandálcsodák

Add a megfelelő cipőt egy nő lábára, és meghódítja a világot - hirdette Marilyn Monroe az 1950-es évek végén. Örökbecsűvé vált mondása napjainkban a cipőtervezők mottója is lehetne. Giuseppe Zanotti 2018-as tavasz-nyári kollekcióját látva megbizonyosodhatunk róla, hogy a szőke filmcsillagnak mennyire igaza volt. Zanotti szandáljai ugyanis nemcsak a vörös szőnyeges gálákon, hanem egy romantikus randin, egy kerti koktélpartin vagy egy baráti találkozón is hasznos szolgálatot tehetnek. Legyen magas sarkú vagy lapos talpú, vagány vagy szuperelegáns, ezekben a lábbelikben nem fogsz csalódni. Idén nyáron válassz rózsaszín, arany vagy fekete darabot és te lehetsz az esemény sztárja!

1_188.jpg

Tovább

Pamella Roland hétköznapi hercegnői

Évek óta az egyik legmegbízhatóbb és legigényesebb résztvevője a New York Fashion Weeknek Pamella Roland. Az ismert divattervező 2018-as őszi ready-to-wear kollekciója az építészetből átvett jellegzetes stílusjegyekkel és a karcsú alakot kiemelő, aszimmetrikus szabásvonalakkal dolgozó kreációkra épült. Imádja a csipkét, a gyöngyöket és a tollakat, ezekkel pedig kifinomultan elegáns ruhakölteményeket képes létrehozni a stílus megjelenésért rajongó nagyvárosi nők számára.

1_184.jpg

Tovább

Groteszk rongybabák a divathéten

A Comme des Garçons márka mindig is híres volt a polgárpukkasztó szettjeiről és az extravagáns kreációiról, ám a 2018-as őszi gyűjteménye túltett minden eddigi sorozatán. Rei Kawakubo tervező nemes egyszerűséggel bábszínházi figurákká változtatta modelljeit. Az egyes ruhadarabok megszámlálhatatlan rétegei színes, fényes, rojtos, puffos, habos és fodros művészeti alkotásokban keltek életre. Ki gondolná, hogy kifutóra lehet vinni egy olyan kollekciót, ami milliónyi anyagból és mintából áll össze? Rei Kawakubo megtette. Gyönyörködjetek!

1_180.jpg

Tovább

Esküvői ruhaköltemények Vera Wang világából

Ha esős időben van az esküvő, akkor sírós lesz a házassága alatt a menyasszony. Ezt a hagyományt felülírva készítette el 2018-as őszi esküvő kollekciónak fotósorozatát Vera Wang. A világhírű amerikai tervezőnő gyűjteményét egy esős délutánon a párizsi Luxemburg-kertben kapta lencsevégre Patrick Demarchelier. Wang a tőle megszokott fényűző extravaganciát és komornak tűnő művészi önkifejezést mutatja be látványos csipke- és selyemruháin keresztül, amelyek a modern arák kedvencei lehetnek a következő szezonban.

0e.jpg

Tovább

A stílusos egyéniségek ruhatára

A hagyományos öltözködési szabályok és a modern megjelenés találkozásból alkotta meg legújabb kollekcióját a Dice Kayek divatház. A 2018-as őszi ready-to-wear gyűjtemény a márka alapítóinak török gyökereiből táplálkozik, amit a párizsi haute couture magas minőségű kivitelezésével tettek ellenállhatatlanná. Színpompás szövetek, káprázatos textúrák, egyedülálló formavilág és magával ragadó kreativitás egy látványos sorozatban.

1_181.jpg

Tovább

Visszafogott elegancia a Viktor & Rolf esküvői kollekciójában

Mérnöki precizitással, letisztult szabásvonalakkal és romantikus díszítésekkel alkotta meg immáron harmadik esküvői kollekcióját a Viktor & Rolf divatház. Az avantgarde művészi kivitelezéséről ismert Viktor Horsting és Rolf Snoeren holland tervezőpáros a kifinomult ízlés, a klasszikus elegancia és a visszafogott megjelenés eszközeit használta fel a 2018-as őszi gyűjteményüket elkészítésekor. Ellenállhatatlan ruhakölteményeik tökéletes választásnak bizonyulhatnak a következő szezonban oltár elé álló menyasszonyok számára.

1_157.jpg

Tovább

Hordható extravagancia a divat fővárosából

Különleges szabásvonalakkal, fémes csillogású anyagokkal és exkluzív kiegészítőkkel állt elő a tavaszi szezonra Alexandre Vauthier. A feltűnő összeállításairól ismert francia divattervező legújabb kollekciója a dögös utcai viseleteket vegyíti a partiképes párizsi fashionisták világával. A gyűjtemény figyelemre méltó kampányképei ezúttal a végtelenül hosszú Rue de Rivolin és a Hôtel Le Meurice impozáns épületében készültek.6_144.jpg

Tovább

A múzsa stílusos csókja

Szoborszerű ruhakölteményeivel szezonról szezonra lenyűgözi a divat szerelmeseit Zac Posen. A tehetséges amerikai tervező 2018-as őszi kollekciója ezúttal is a rafinált dekoltázsokról, a drámai szoknyákról és szupernőies eleganciáról szól. Az elkészült gyűjtemény fotózására pedig egy gyönyörű múzsát, az érett Audrey Hepburnre emlékeztető Katie Holmest hívta meg. A cseppet sem hétköznapi lookbook magával ragadó pillanatait a következő összeállításban megcsodálhatjátok.

1_183.jpg

Tovább

Végtelen virágtenger a Marchesa kollekciójában

Miután a Harvey Weinstein-botrány alaposan megtépázta a Marchesa divatház hírnevét, Georgina Chapman és Keren Craig új alapokra helyezte a jól ismert márkát. A 2018-as őszi ready-to-wear kollekciójuk egy tüllben és virágokban megmártózó fodortenger, amely a luxus és a nőies megjelenés tökéletes találkozásából született. Az ámulatba ejtő művészi gyűjtemény a szezon talán legigényesebb ruhakölteményeit vonultatja fel.

1_182.jpg

Tovább

Narciso Rodriguez minimalista tavasza

Egy mérnöki precizitással előállított, határozott vonalvezetésű kollekcióval nyűgözte le a divatvilágot Narciso Rodriguez. Az ismert amerikai tervező 2018-as tavaszi ready-to-wear darabjai a márkára jellemző letisztult megjelenést, kifinomultságot és erőt sugározzák. A most következő gyűjtemény az egyszerű, de nagyszerű ruhák rajongóinak egyenesen kötelező!1_170.jpg

Tovább

A párizsi divathét ellenállhatatlan kollekciói

A fények, a szerelem és a divat fővárosa szezonról szezonra megmagyarázhatatlan vonzerővel csábít el bennünket. A párizsi divathét az haute couture és a ready-to-wear ruhadarabok szempontjából is a legbefolyásosabb esemény. Az újdonságokra éhes szakemberek, szerkesztők, bloggerek, buyerek és fashionisták az elmúlt héten összegyűltek, hogy megcsodálják az ismert márkák 2018-as őszi gyűjteményeit. A következő összeállításban egy izgalmas barangolásra invitállak benneteket a stílusos francia megjelenés igencsak látványos rengetegében.

12_164.jpg

Kaia Gerber a Valentino 2018-as őszi kollekciójának kifutóján

Tovább

A nagyvárosi luxus esszenciája

A titokzatosság és a stílusos megjelenés jegyében készült Elie Saab 2018-as őszi ready-to-wear kollekciója. A kedvelt libanoni tervező ezúttal egy meglehetősen sötét gyűjteményt vitt kifutóra a párizsi divathét keretein belül. A komor feketék és haragos zöldek sorát mesterien megtöri az aranyló és vörösen izzó sifonok, selymek, szaténok és csipkék hangulatával. A most következő összeállításban feledhetetlen pillanatokat élhettek át egy különleges bemutatóról.1_179.jpg

Tovább

A nő joga a Chanelhez

A nosztalgikus romantika jegyében vitte kifutóra a Chanel legújabb kollekcióját Karl Lagerfeld. A patinás divatház 2018-as őszi kollekciója a kopár fákkal szegélyezett, lehullott levelekkel borított parkban került bemutatásra a párizsi Grand Palais épületében. A stílusos időutazást a finom tweedek, a puffos ujjak és a fémes csillogású kiegészítők tették feledhetetlenné. A klasszikus elegancia találkozása a modern kényelemmel.

6_175.jpg

Tovább

Zuhair Murad hétköznapi luxusa

Fodrok, virágok és széles szegélyek jellemzik Zuhair Murad 2018-as őszi kollekcióját. A párizsi divathét keretén belül bemutatott, kontrasztos színekben pompázó gyűjteménye valahol a couture és az utcai viseletek között helyezkedik el. Az áttetsző anyagai, a kézi hímzései és a látványos gyöngydíszítései a nőies szabásvonalú ruhák szexisen elegáns hangulatát erősítik. A stílusos megjelenés magasiskolája egy tehetséges textilművész műhelyéből.

1_173.jpg

Tovább

Stíluskirálynők Armani kifutóján

Évtizedek óta az elegancia első számú nagyköveteként tartják számon Giorgio Armanit. A mesés karriert befutott világhírű divattervező 2018-as tavaszi haute couture kollekcióját ezúttal a kifinomultság és nőiesség köré építette. Az 'ég minden árnyalatából inspirálódó' Armani Privé kreációi a vörös szőnyeges események ruhakölteményeit az üzleti élet megjelenésével és a stílusos olasz nők ízlésvilágával ötvözte.

1_171.jpg

Tovább

Monique Lhuillier lélegzetelállító esküvői ruhakölteményei

Modern és romantikus sziluettekkel lepte meg Monique Lhuillier a tavaszi esküvőre készülő menyasszonyokat. A világhírű divattervező legfrissebb bridal kollekciója a legfinomabb csipkék, selymek, tüllök és szaténok mesés harmóniájából született. A javarészt vintage ihletésű, klasszikus vonalú és hercegnő fazonú darabok mély dekoltázsokat és drámai szoknyarészeket kaptak, így nemcsak látványos eseménnyé, hanem feledhetetlen élménnyé is varázsolják a boldogító igen kimondását.

1_169.jpg

Tovább

A 2018-as Oscar-gála lenyűgöző ruhái

Magyar idő szerint hétfő hajnali 2 óra után átadták a filmvilág legrangosabb kitüntetéseit, az Oscar-díjakat. A Los Angeles-i Hollywood Boulevard-on lévő Dolby Theatre-ben immáron 90. alkalommal megrendezett gála vörös szőnyeges bevonulására idén roppant elegáns ruhakölteményekkel készültek a világhírű divattervezők és a meghívott művészek. Az esemény különleges kreációit elsők között csodálhatjátok meg.

1_allison_janney-_reem_acra.jpg

A legjobb női mellékszereplő kategória nyertese Allison Janney egy csodaszép Reem Acra ruhában vette át az Oscar-díját

Tovább

Milánói divathét legmenőbb kollekciói

A New York és Paris Fashion Week mellett a milánói tervezők kollekcióinak bemutatóit kíséri figyelemmel a divatszakma és a szenzációra éhes világsajtó. Az ismert márkák védjegyeinek számító színek, minták és szabásvonalak szezonról szezonra visszatérnek, ám a formatervezési újdonságok és a meghökkentő szettek sem maradhatnak el ezekről az eseményekről. A 2018-as őszi ready-to-wear gyűjtemények kiemelkedően magas minőségű olasz munkáit hoztam el a következő összeállításban.

9_163.jpg

A Milan Fashion Week sztárja Kaia Gerber volt. Itt éppen a Versace kifutóján.

Tovább