GaborSzakacs

52 emlékezetes ruhaköltemény az 52 éves Cate Blanchett-től

2021. május 14. - gaborszakacs

Minden korszaknak megvannak a maga ikonjai és ideáljai. A kortárs filmművészet talán legfényesebb csillaga a kétszeres Oscar-díjas, a háromszoros Golden Globe-díjas és a háromszor BAFTA-díjjal kitüntetett ausztrál színésznő, producer, filmrendező és divatikon, Cate Blanchett. A művésznő a tehetsége mellett az arisztokratikus szépségével, az időtlen eleganciájával és kifinomult ízlésével is meghódította a világot. A következő összeállításban a május 14-én 52. születésnapját ünneplő Cate Blanchett tiszteletére 52 emlékezetes vörös szőnyeges ruhakölteményét hoztam el nektek. Exkluzív fotósorozat csak itt a GaborSzakacs Blogon!

001a_cannes_film_festival_2018_closing_ceremony_red_carpet_alexander_mcqueen.jpg

A 2018-as Cannes-i Filmfesztivál záróceremóniáján egy hatalmas piros masnival átkötött Alexander McQueen ruhát viselt az Oscar-díjas Cate Blanchett.

Íme, az 52 csodálatos pillanat Cate Blanchett vörös szőnyeges megjelenéseiből!

1. I. Erzsébet angol királynő megformálásáért először jelölték Oscarra a legjobb színésznő kategóriában, így 1999-ben részt vehetett élete első Oscar-gáláján Cate Blanchett. Az eseményen egy igazán merész John Galliano kreációban jelent meg a színésznő, ruhájával vonzotta a kíváncsi tekinteteket.

1_for_her_first_oscars_and_first_nomination_for_best_actress_for_her_role_as_queen_elizabeth_i_in_elizabeth_blanchett_wore_a_gown_by_john_galliano_1999.jpg

2. A második Oscar-gáláján 2000-ben már magabiztosan lépdelt a karjait és a hátát szabadon hagyó, fekete Jean Paul Gaultier ruhában. A rafinált kivágások és az aranyékszerek igazán feltűnő jelenséggé tették. 

2_for_her_second_time_at_the_awards_she_chose_a_black_gown_by_jean_paul_gaultier_with_gold-chain_details_on_her_arms_and_back_oscar_2000.jpg

3. A 2003-as Golden Globe-díjkiosztóra egy igazán romantikus, hímzett, virágokkal díszített Valentinot választott, amely az olasz divatház tavaszi kollekciójának egyik meghatározó darabja volt.

3_wearing_a_flowing_floral_gown_from_valentino_s_spring_2003_collection_for_the_golden_globes_golden_globes_2003.jpg

4. Az Aviátor című filmben nyújtott alakításáért 2005-ben SAG-díjat vehetett át, mint a legjobb női mellékszereplő. Fekete, oszlopszerű Armani ruhája az egyszerűsége miatt nagyszerű. Bár biztos vagyok benne, hogy a lépcsőzés és a leülés ebben a szuperszűk kreációban nem lehetett egyszerű feladat, a látvány viszont kárpótol bennünket.

4_she_looked_statuesque_in_a_minimalist_black_gown_at_the_2005_sag_awards_i_wore_a_really_tight_dress_that_s_very_ungracious_walking_up_those_stairs_she_said_as_she_accepted_the_best-supporting-actress_award.jpg

5. A 62. Golden Globe-gála vörös szőnyegére egy "vonulós ruhában" jelent meg Blanchett. A mell-és csípővonalon óriási virágapplikációval díszített, sejtelmesen áttetsző halványkék, lágyan leomló Gaultier darab egyenes Párizsból érkezett. Pompásan kiemelte a színésznő alakját és illett a szőke hajához is.

5_cate_showed_off_her_svelte_figure_in_a_blue_gown_with_floral_appliques_at_the_62nd_annual_golden_globe_awards_gaultier_2005.jpg

6. Az Aviátor című filmben nyújtott alakításáért 2005-ben megkapta az első Oscar-díját a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Az ausztrál színésznő az eseményhez méltó, aszimmetrikus, uszályos, derekán burgundi színű övvel átkötött Valentinoban vette át a filmvilág legrangosabb elismerését.

6_the_77th_annual_academy_awards_february_2005_valentino.jpg

7. Az AFI Awards 2006 díjkiosztójára egy kifinomult, nőies, francia eleganciát képviselő Rodarte ruhában érkezett az ausztráliai Melbourne-be.

7_the_2006_afi_awards_in_melbourne_australia_december_2006_rodarte.jpg

8. A Bábel című film bemutatóján a Cannes Film Festival 2006 vörös szőnyegén. Az ősi távol-keleti kultúrát megidéző, fekete-fehér Alexander McQueen sziluett az egyik legkülönlegesebb darab, amit Cate Blanchett viselt.

8_the_babel_premiere_at_the_2006_cannes_film_festival_may_2006_alexander_mcqueen.jpg

9. Teljesen természetes, hogy egy kortárs stílusikont is meghívnak a divatvilág Super Bowl-jára, a Met-gálára. A 2007-es New York-i eseményt a francia couturier, Paul Poiret tiszteletére rendezték. Blanchett egy csillogó, rojtos, a régi Hollywood stílusát megidéző Balenciaga ruhában jelent meg.

9_at_the_2007_met_gala_the_theme_honored_glamorous_french_couturier_paul_poiret_and_she_chose_a_glittering_balenciaga_gown_for_the_occasion.jpg

10. Mintha egy gyönyörű tulipánt viselne a színésznő, olyan elegáns és stílusos volt a 2007-es római filmfesztiválon. Az elég merész, szív alakú dekoltázzsal ellátott ruháját az olasz divat nagyágyúja, Giorgio Armani tervezte.

10_cate_blanchett_2007_rome_armani_prive.jpg

11. 2007-ben a berlini filmfesztiválra a végzet asszonyaként érkezett Cate Blanchett. A drámai fekete ruhája Givenchy Couture.

11_cate-blanchett-dramatic-black-gown-2007-berlin-international-film-festival_givenchy_couture.jpg

12. Ugyancsak a 2007-es berlini filmfesztiválon egy fodrokkal díszített, lila Yves Saint Laurent sziluettben pózolt a fotósok kamerája előtt. Könnyed és lágy esésű ez a ruha, a hatása olyan, mintha a színésznő lebegne a vörös szőnyeg felett.

12_cate-blanchett-purple-yves-saint-laurent-2007-berlin-international-film-festival.jpg

13. Cate Blanchett gardróbjának talán legcsillogóbb darabja az az aszimmetrikus Armani Privé oszlopruha, amelyet a 2007-es Oscar-gálán viselt. A test vonalát szoros követő darab kiválóan bemutatja, hogy a színésznő imádja az egyszerű szabású, ám roppant különleges ruhákat. Kifogástalan!

13_the_armor-like_armani_prive_gown_cate_chose_for_the_79th_annual_academy_awards_helped_land_her_on_our_best-dressed_list_2007.jpg

14. Csipkék, fodrok és uszályként bővülő Alexander McQueen. A 2007-es Golden Globe-on így mutatkozott a színésznő, semmi sallang, csak egy nagyszerű ruha és a magabiztos kiállás.

14_the_64th_annual_golden_globes_awards_january_2007_alexander_mcqueen.jpg

15. Már a korábbi években is láthattunk tőle virágokkal applikált, félvállas ruhákat, a 2008-as Cannes-i Filmfesztiválon viselt Armani Privéje mintha a későbbi vörös szőnyeges megjelenések előfutára lenne. Itt már könnyed és modern, ugyanakkor klasszikus és szuperelegáns Cate Blanchett stílusa. 

15_the_blindness_screening_at_the_2008_cannes_film_festival_may_2008_armani_prive.jpg

16. Ritkán látjuk a nagy eseményeken nadrágos összeállításokban a színésznőt. Amikor a hollywoodi Hírességek Sétányán csillagot kapott 2008-ban, akkor egy egyenes szárú hófehér nadrágot és egy rafinált csíkozású zakót viselt. Ezért a szettért Giorgio Armanit vonhatnánk kérdőre, de miért is tennénk, hiszen erőteljes, magabiztos, elegáns, nappali alkalmomra megfelelő, egyszóval tökéletes szettet készített Blanchettnek.

16_wearing_wide-legged_trousers_and_a_pin-stripped_blazer_to_receive_her_star_on_the_hollywood_walk_of_fame_2008.jpg

17. Sas a tülltenger felett. Akár ezt a nevet is adhatnánk Cate Blanchett ruhájának, amelyet a Robin Hood című mozifilm Cannes-i premierjén viselt 2010-ben. A különleges darabot az Alexander McQueen 2010-es pre-fall kollekciójából választotta a színésznő stylistja.

17_the_robin_hood_premiere_at_the_2012_cannes_film_festival_may_2010_alexander_mcqueen.jpg

18. Optikai játék, metálos csillogás és erőteljes vállrészek jellemzik Blanchett megjelenését a 2010-es Tony Awardon. Egy igazán dögös, nadrágos Armani Privé összeállításban érkezett a gálára.

18_blanchett_ditched_the_dress_and_opted_for_a_metallic_silver_giorgio_armani_prive_suit_for_the_tony_awards_2010.jpg

19. Ez az egyik kedvenc ruhám Cate Blanchett red carpet történetéből. A 2011-es Oscaron viselte az ókori szobrokra és mesés drapériákra emlékeztető, aprólékos gyöngydíszítéssel emlékezetessé tett Givenchy Couture ruhát. A finom lila színátmenet egy cseppnyi kanárisárgával, a szögletes és kerek formák egyensúlya, mmm, maga a tökély!

19_cate_blanchett_at_the_academy_awards_2011_givenchy_couture.jpg

20. A hobbit című mozifilm bemutatójára érkezett ebben az egyszerű fehér, bőr vállszíjakkal díszített Givenchy kreációban.

20_cate_blanchett_2012_hobbit_premier_givenchy.jpg

21. A 2012-es New York-i Met-gálára a jól bevált feketét választotta. A színésznő karcsú alakját körülölelő tolltengert az Alexander McQueen-ház készítette. 

21_the_costume_institute_gala_may_2012_alexander_mcqueen.jpg

22. A Sydney-ben megrendezett AACTA Awards 2013 vendégeként egy mélyen dekoltált, kontasztos szegélyű Armani Privében jelent meg Blanchett. Tőle kissé szokatlan ez a választás, ám meg kell hagyni, hogy nem nyúlt mellé ezzel sem.

22_thanks_to_the_deep_plunge_and_bold_hue_cate_s_red_sequined_armani_prive_gown_was_a_daring_choice_but_one_that_truly_paid_off_at_the_2013_aacta_awards_in_january_in_sydney2.jpeg

23. Blanchett maga volt a megtestesült tökély ebben a pink virágos Balenciaga Edition műalkotásban, amelyet a Blue Jasmine című filmje 2013-as bemutatójára vett fel. Érdekesség, hogy csupán egy fülbevalót viselt kiegészítőként, így nem vonta el a figyelmet a ruha elképesztő látványvilágáról.

23_blanchett_was_ahead_of_the_curve_in_2013_wearing_a_millennial_pink_look_by_balenciaga_edition_blue_jasmine_premier.jpg

24. Még mindig 2013-ban járunk és még mindig a Blue Jasmin premierjén járunk. A helyszín ezúttal Párizs, a hálószerű ruha pliszé szoknyarésszel pedig Christopher Kane.

24_the_blue_jasmine_premiere_in_paris_august_2013_christopher_kane.jpg

25. A festett selyemruha Prabal Gurung divattervező keze munkáját dicséri. Külön dicséret illeti a stylistot, ugyanis a haj, a smink és az ékszerek tökéletes harmóniát, ízléses megjelenést alkotnak, láthatóan Cate Blanchett is jól érezte magát ebben a szettben 2014-ben a vörös szőnyegen.

25_cate_blanchett_2014_red_carpet_praba_gurung.jpg

26. Mert az egyszerűség mindig diadalmaskodik. Persze, ehhez kell egy kitűnő alak és egy igazán szép arc sem árt. A színésznő egy félvállas, test vonalát követő Ralph Lauren dresszben Londonban járt Vilmos herceg partiján 2014-ben.

26_cate_blanchett_in_ralph_lauren_2014.jpg

27. A 2014-es New York Film Critics Awards-ra Blanchett egy szoborszerű Antonio Berardi dresszben érkezett.

27_cate_blanchett_thrilled_fashion_critics_in_the_sculptural_antonio_berardi_dress_with_bold_red_lining_she_wore_to_the_2014_new_york_film_critics_awards.jpg

28. A Blue Jasmine című film leigázta a világot 2014-ben. Cate Blanchett a londoni premierre Givenchy Haute Couture by Riccardo Tisci kreációban ment el. A meghökkentő váll-és dekoltázsrész alatt csodálatos kézi hímzésű részletek bújnak meg. 

28_cate_blanchett_put_her_gorgeous_shoulders_on_display_in_a_givenchy_haute_couture_by_riccardo_tisci_halter_cutout_gown_at_the_blue_jasmine_premiere_in_london.jpg

29. Első pillantásra nem is gondolnánk, hogy ez a földet söprő selyemruha a párizsi székhelyű Christian Diorban készült. Blanchett persze ebben is elragadó a Blue Jasmine dél-francia premierjén 2014-ben.

29_cate_blanchett_chose_an_over-the-top_christian_dior_haute_couture_embroidered_silk_dress_for_the_french_premiere_of_blue_jasmine.jpg

30. Fekete Armani Privé csipkecsodában és hatalmas mosollyal az arcán vette át a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat 2014-ben. Érdekesség, hogy ezt a ruhát később a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon újra viselte.

30_armani_couture_after_her_2014_golden_globes_best_actress.jpg

31. A nemzetközi divatsajtó szerint 100.000 dollár értékben kerültek kristályok erre a pezsgőszínű Armani Privé ruhakölteményre, amelyet Cate Blanchett a 2014-es Oscar-gálán viselt. Illendő is volt kiöltöznie erre az alkalomra, hiszen megkapta élete második Oscarját a Blue Jasmine című filmben nyújtott alakításáért. 

31_cate_blanchett_at_the_oscars_2014_armani_prive2.jpg

32. Valahol a tenger és a felhők között. Grandiózus báli ruhában érkezett Blanchett a Carol című filmje bemutatójára a 2015-ös Cannes-i Filmfesztiválra. A Giles kreációhoz apró gyémánt és feltűzött haj dukált.

32_a_billowing_giles_gown_was_the_perfect_choice_for_the_carol_premiere_at_the_2015_cannes_film_festival.jpg

33. A Giorgio Armani-ház fennállásának 40. évfordulóján rendezett partival egybekötött Armani Silos megnyitójára érkezett ebben a krémszínű összeállításban Cate Blanchett. A milánói rendezvényről IDE kattintva olvashattok a blogon. 

33_cate_blanchett_at_giorgio_armani_s_40th_anniversary_2015_giorgio_armani_suit.jpg

34. Egy szűk fekete John Galliano for Maison Martin Margiela ruhában a 2015-ös Oscar-gálán. A türkizkék nyakék kitűnő választás, nagyon szépen kiemeli a színésznő szemét.

34_cate-blanchett-oscar-2015-john_galliano_for_maison_martin_margiela.jpg

35. Játékos, nőies, modern, izgalmas és lendületes a 2016-os Louis Vuitton kiállítás megnyitóján viselt Louis Vuitton ruhája. 35_perfectly_complementing_the_step-and-repeat_she_wore_a_black_white_grey_and_yellow_louis_vuitton_dress_to_celebrate_an_exhibition_in_honor_of_the_designer_louis_vuitton_exhibition_2016.jpg

36. Egy újabb ikonikus darab Cate Blanchett gardróbjából. Ezt a 3D-s appikációkkal ellátott, kézi hímzésű Alexander McQueen ruhát a 2016-os BAFTA  Awards-on viselte a londoni Royal Opera House-ban. A mesés felsőt  2020-as Velencei Filmfesztiválon egy fekete nadrágkosztümmel kombinálva újra láthattuk a színésznőn. Dicséretes, hogy egy ruhát többször is felvesz más és más eseményre éppen úgy, mint az olasz filmgyártás élő legendája, Sophia Loren.

36_alexander_mcqueen_gown_to_the_2016_bafta_awards_at_the_royal_opera_house_in_london.jpg

37. Rafinált vonalak, éles kontrasztok és Louis Vuitton, ehhez persze jól illik az erősebb szemsmink és a méretes fülbevaló. Mindez 2016-ban a 70th Annual Tony Awards-on.

37_at_the_70th_annual_tony_awards_in_2016_wearing_louis_vuitton.jpg

38. És egy újabb kedvenc a Blanchett-ruhatárból, amellyel újra bebizonyította, hogy nemcsak kiváló színésznő, hanem egy igazi stílusikon is. Színátmenetes pink Givenchy ruhája a 2016-os Golden Globe-gála egyik kiemelkedő élménye marad. A gáláról részletesebben ITT olvashattok a blogon. 

38_cementing_her_status_as_a_fashion_icon_blanchett_wore_a_blush-pink_givenchy_number_with_dazzling_embroidery_and_fringe_detail_golden_globes_2016.jpg

39. A romantika felsőfoka ez a virágos Armani Privé couture darab a 2016-os Oscaron.

39_she_may_not_have_won_the_oscar_that_night_but_blanchett_had_one_of_the_best_looks_on_the_red_carpet_with_her_floral-embellished_armani_prive_gown_oscars_2016.jpg

40. Szexi, nőies, vagány és stílusos Louis Vuitton x Jeff Koons kiállítás megnyitóján 2017-ben. Blanchett fekete összeállítása természetesen Louis Vuitton.

40_she_opted_for_all_black_at_the_brand_s_next_exhibition_a_collaboration_with_artist_jeff_koons_louis_vuitton_2017.jpg

41. A designer John Galliano, a ruha Maison Margiela a 2018-as tavaszi haute couture kollekcióból. Cate Blanchett mesésen fest ebben a kreációban. 

41_designer_john_galliano_is_not_known_for_sticking_to_convention_at_maison_margiela_2018.jpg

42. A Csillag születik című film bemutatóján a Velencei Filmfesztiválon egy Armani Privé sziluettben. A kollekció, amelyből a ruhát választotta ITT elérhető a blogon.

42_cate_blanchett_at_the_a_star_is_born_premiere_at_venice_film_festival_2018_armani_prive.jpg

43. Szintén Velence, szintén Armani Privé és a még mindig isteni Cate Blanchett.

43_cate_blanchett_at_the_suspiria_premiere_at_venice_film_festival_2018_armani_prive.jpg

44. Cate Blanchett a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválra Mary Katrantzou divattervező különleges estélyijét választotta. Felhívnám a figyelmeteket a szoknyarész formájára és a ruha mintázatára, elképesztő!

44_cate_blanchett_at_the_cold_war_premiere_at_cannes_film_festival_2018_mary_katrantzou.jpg

45. Nem lehetsz szuperelegáns egy nadrágos összeállításban? Dehogynem, nézd csak meg Cate Blanchettet a 2018-as Cannes-i Filmfesztivál vörös szőnyegén ebben a fekete Givenchy couture szettben. Lélegzetelállító, ugye?

45_cate-blanchett-gettyimages-cannes_2018_givenchy_couture.jpg

46. Ki mondta, hogy csak a mélyen dekoltált felső lehet szexi? Íme, ahogyan egy garbóban és egy szivárványszoknyában hódít Cannes-ban Cate Blanchett. Bizony, ez is Givenchy!

46_cate-blanchett-rainbow-givenchy-dress-cannes-2018.jpg

47. A cikk fenti borítóképén látható Alexander McQueen kreáció valójában egy hatalmas masni, ami a mellrészen vörös szalagokkal van rögzítve egy különleges kabátruhán. Igazi kedvenc, mert kreatív, egyedi, sikkes és roppant látványos.

47_cate-blanchett-cannes-2018-closing-ceremony-red-carpet-fashion-alexander-mcqueen-tom-lorenzo-site-5.jpg

48. Cate Blanchett és Giorgio Armani világhírű olasz divattervező a 2019-es londoni The Fashion Awards gálán

49_cate_blanchett_the_fashion_awards_2019_london_armani_prive.jpg

49. Egy görög istennő Los Angeles-be utazott. Cate Blanchett 2020-as Golden Globe-díjkiosztón egy Mary Katrantzou darabot viselt.

48_cate_blanchett-_mary_katrantzou2_golden_globes_2019.jpg

50. A színésznő a 2020-as Velencei Filmfesztiválra egy mesés kék Esteban Cortazar dresszben érkezett. Blanchett stylistja, Elizabeth Stewart az Instagram oldalán megosztotta, hogy a 2015-ös BFI London Film Festival keretén belül bemutatott Carol című film premierjén is ezt a ruhát hordta a művész.

50_cate-blanchett-venice-film-festival_2020_esteban_cortazar_dress.jpg

51. 2020 szeptemberében Armani Privében. Ezt a kézi hímzésű couture ruhát a 2015-ös Cannes-i Filmfesztiválon is láthattuk már rajta. 51_scroll_through_to_see_the_stars_who_still_attended_in_person_starting_with_cate_blanchett_who_walked_the_red_carpet_ahead_of_the_movie_spy_no_tsuma_on_sept_9_2020.jpg

52. Szintén Armani Privé és szintén a 2020-as Velencei Filmfesztivál. Cate Blanchett pedig gyönyörű!

52_venice_film_festival_2020_armani_prive.jpg

Fotók: Getty Images, Harper's Bazaar, Marie Claire, Pinterest, Popsugar, USA Today, Vanity Fair, Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3016558990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.05.17. 08:41:54

Két Blanketta.Némelyik tényleg nagyon klassz, de én nem vagyok ruhameleg, szóval nem értek hozzá.
süti beállítások módosítása