GaborSzakacs

Stíluskirálynők az oltár előtt

2018. május 24. - gaborszakacs

Határozott vonalvezetéssel, art deco stílusjegyekkel és feledhetetlen eleganciával látta el a 2019-es tavaszi esküvői kollekciójának mesés darabjait Zuhair Murad. A népszerű libanoni divattervező a tőle megszokott kifinomultsággal alkotta meg a következő szezonban oltár elé vonuló sikkes menyasszonyok ruhakölteményeit. A kézi hímzései, a lenyűgöző csipkéi és a végtelen virágdíszítései tökéletes harmóniát alkotnak a libbenő sifonokkal és a romantikus tülltengerrel. Klasszikus és modern megjelenés egy csipetnyi keleti fűszerezéssel, így kell férjhez menni 2019-ben!

2_191.jpg

Az év legjelentősebb eseményeként Harry herceg és Meghan Markle hetedhét országra szóló esküvője bejárta az egész világsajtót. A hercegi friggyel szinte egy időben a legnagyobb divatházak előrukkoltak a 2019-es tavaszi menyasszonyi kollekcióikkal, amelyek a modern és az újdonságokra nyitott, mégis hagyománytisztelő aráknak készültek. A boldogító igen stílusos kimondását tartja szem előtt a következő szezonban Zuhair Murad is. A libanoni divattervező a márkájára jellemző magas minőségű kidolgozottságot ezúttal a New York-i art deco építészetből - többek között az Empire State Building és a Chrysler épület - származó stílusjegyekkel egészítette ki. Különleges és roppant harmonikus ruhaköltemények születtek a finom csipkék és buja hímzések, illetve a határozott vonalú, vastag szegélyű textíliák találkozásából. Az erőt és dinamizmust kiválóan ellenpontozza a mélyre szaladó dekoltázsokkal és a régi Hollywood fényét idéző csillogással. Szabásvonalaiban követi a női test kecses formáit, kiemeli a szép vállakat és a keskeny derekat. A fehér tetoválásként körülölelő, uszályos sziluettjei káprázatos díszítésekkel keltek életre, ezzel pedig igazán drámai hatást ért el. Zuhair Murad kedveli a sifont, a selymet, a tüllt, a fénylő kristályokat és az apró gyöngyöket, de megjelenik nála a tolldíszítés is. A klasszikus kialakítások mellett nagy hangsúlyt fektet a sellő és a hercegnő fazonra, a vagány menyasszonyoknak kedvezve előtérbe helyezi a kényelmes és szuperdögös nadrágos kreációkat is. A legnagyobb öröm mégis az, hogy visszatért a méltatlanul elhanyagolt fátyol viselése, ami igazán szép keret ad a megjelenésnek. Hölgyeim, 2018 nyarára és 2019 tavaszára nem is kívánhatnánk tökéletesebb inspirációt a ruha kiválasztásához, mint a sussexi hercegné esküvői szettje vagy Zuhair Murad legújabb kollekciója.

Photos: Zuhair Murad Spring 2019 Bridal Lookbook

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1813987216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása