GaborSzakacs

Emlékezetes elegancia Armani kifutóján

2018. május 06. - gaborszakacs

Giorgio Armani az 1980-as évek elején egy saját nőtípust teremtett. A határozott és gondolkodó kozmopolita nő képét hozta létre, aki kifinomult megjelenésével a sikert és a magabiztosságot sugározta. A világhírű olasz divattervező a 2018-as őszi kollekciójában visszatért a kezdeti ideáihoz, ám azokat felturbózta némi színnel, modern szabásvonalakkal és egy leheletnyi csillogással. Hölgyeim, a most következő gyűjtemény a stílusos megjelenés alappillére lehet a következő szezonban.

1_166.jpg

Amikor az 1980-as években Giorgio Armani berobbant a divatvilágba, akkor férfiak és nők milliói rajongva imádták letisztult ruháit, szürke textíliáit, kényelmes és elegáns összeállításait. Richard Gere színész és Gia Carangi modell lettek a márkájának első számú nagykövetei, ma már Chris Pine, Cate Blanchett, Nicole Kidman és Sophia Loren neve is egybeforrt Armani divatházával. A 2018-as őszi ready-to-wear kollekcióját a tőle megszokott sötétkék-szürke-fekete tengelyen keltette életre, ám a monotonitást ebben a szezonban élénk színekkel és határtalan csillogással törte meg. Mesés pasztelleket, finom bézseket, harsány magentákat, vibráló türkizeket és izzó vöröseket alkalmazott, ám ezek mégsem vesznek el a gyűjtemény kifinomultságból. Sőt! A modern szabásvonalak mellett élettel töltik meg azt, a számtalan fémszálas hímzés, a sok-sok flitter és kristály pedig arisztokratikus fénnyel vonja be minden sziluettjét. A leginkább nadrágos szetteket felvonultató sorozat nemes bársonyai, könnyed selyemszövetei, puha kasmírjai és stílusos gyapjú bukléi határozottsággal és magabiztossággal látják el viselőiket. Giorgio Armani az őszi szezonban nem feledkezett meg az estélyekről és az elegáns partikról sem, a  kollekció fináléjában kifutóra küldött darabjai tökéletesen megfelelnek a márka által felállított magas elvárásoknak. Ezzel pedig újra bebizonyította, hogy nincs az a vörös szőnyeges gála, ahol ne pipálná le a többi márka exkluzív ruhakölteményeit. Bravó!

"Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád." - Giorgio Armani

Giorgio Armani 2018-as őszi kollekciója maga a kifinomult elegancia

Photos: Kim Weston Arnold /Indigital

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4413706722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása