GaborSzakacs

Művészi önkifejezés a divat nyelvén

2018. május 04. - gaborszakacs

A kínai divattörténet legjelentősebb tervezője a természet aranyba borult szépségét és a hajnalok misztikus kékségét hozta el legújabb kollekciójában. Guo Pei 2018-as tavaszi haute couture gyűjteményével egy lenyűgöző mesevilágba kalauzol el bennünket, ahol a föld mélyéből táplálkozó gyökerek és a napfényben fürdőző falevelek művészi ruhaköltemények képében kelnek életre. Gótikus elemek, barokk formák és rokokó díszítések egy cseppet sem hétköznapi sorozatban.

1_187.jpg

Guo Pei kínai haute couture tervező a 2015-ös MET-gálára Rihannának készített egy grandiózus - kézi hímzésű, szőrmével díszített - ruhát, amellyel beírta magát a legjelentősebb designerek táborába. Pei hírneve azóta az egekbe szökött, elképesztően extravagáns és magas művészi színvonalon kidolgozott ruhakölteményeivel pedig szezonról szezonra ámulatba ejti a couture szerelmeseit. 2018-as tavaszi kollekciója a természet egyedi formáit és utánozhatatlan szépségét dolgozza fel. Aranyban úszó alkotásaiban - Guo Pei így fogalmazott: "azt hiszem, ez a lelkünk színe" - a napfényben fürdőző erdők fáit és aljnövényzetét kelti életre. A tojásdad szoknyarészek a Föld éltető erejét, a gyökereken keresztül felvett táplálékot és energiát, egyben a vitalitást szimbolizálják. Mindezek ellenpólusaként a kollekció második részében a misztikus esték és hajnalok színeit, azok szürkeségét és kékségét mutatja be. A méretes platform cipőkbe bújtatott modellek fantasztikus fejdíszeket kaptak, így a fellegekben lépdelő óriások képzeletbeli világát idézték meg. Guo Pei munkáiban a legmagasztosabb kivitelezésű kézműves technikákat alkalmazza, hímzései, gyöngyözései és magával ragadó virágapplikációi mindenkit ámulatba ejtenek. Fénylő organzái, előkelő selyem szövetei a barokk kort és a rokokó túldíszítettségét hozzák el, jelmezszerű kreációiban a katolikus templomok vallási jelképei is felfedezhetőek. A tehetséges designer mennyei kollekciója a szépség és a gazdagság életre szóló élményét kínálja 2018 tavaszára.

Guo Pei 2018-as tavaszi haute couture kollekciója

Photos: Kim WestonArnold / Indigital.tv / Vogue

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6013855536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása