GaborSzakacs

Stíluskirálynők Armani kifutóján

2018. március 11. - gaborszakacs

Évtizedek óta az elegancia első számú nagyköveteként tartják számon Giorgio Armanit. A mesés karriert befutott világhírű divattervező 2018-as tavaszi haute couture kollekcióját ezúttal a kifinomultság és nőiesség köré építette. Az 'ég minden árnyalatából inspirálódó' Armani Privé kreációi a vörös szőnyeges események ruhakölteményeit az üzleti élet megjelenésével és a stílusos olasz nők ízlésvilágával ötvözte.

1_171.jpg

A filmvilág ikonikus színésznői, többek között Marion Cotillard és Isabelle Huppert is meghívást kaptak az Armani Privé 2018-as tavaszi couture kollekció bemutatójára. A sztárok egyszerűen imádják az olasz divattervező kifinomultságát, az ízléses és nőies megjelenést előtérbe helyező kreációit. Vajon ki tudná elfelejteni Nicole Kidman lélegzetelállítóan királykék sziluettjét az idei Oscar-gálán? Ám nemcsak a hírességek, hanem a hétköznapok valódi női is leborulnak Armani tehetsége előtt. Nekik készült - a tervező így fogalmazott - az ég minden árnyalatából inspirálódó tavaszi gyűjtemény. A legpuhább szövetekből született nadrágjait ebben a szezonban könnyed felsőkkel és sötét zakókkal társította, az így kapott szetteket pedig színes cipőkkel és kézitáskákkal tette feledhetetlenné. A vibráló árnyalatokban pompázó dzsekik, a metálos csillogású sortok, az aszimmetrikus tunikák, a feltűnő masnik és az elegánsan szálló tolldíszítések vég nélkül követték egymást Armani kifutóján. Hollywood vörös szőnyeges estélyeinek sokak által irigyelt pompáját az üzleti életben dolgozó nők szigorú szabályok szerinti öltözködési stílusát ötvözte úgy, hogy közben meghagyta az jellegzetes Armani-jegyeket. A szürkék és kékek, a lilák és a kontrasztos feketék kiemelik a keskeny derekakat, egyúttal elrejtik a test hibáit, például a szabálytalan lábakat, a szélesebb csípőt és a nem túl dús dekoltázsokat. A bemutató fináléjában a mesés kreációkat felvonultató modellek bársonyba öltöztetett férfiak társaságában léptek kifutóra. Az igazán jóképű urak sikkes öltönyei a szépség és elegancia jegyében kitűnően kiegészítették a légies fodrokban életre keltett selymeket, szaténokat és muszlinokat. Nem kérdés, hogy Armani 2018-ban is örök és utánozhatatlan.

"Rájöttem, hogy a divat mostanában kicsit elhamarkodott. Sokszor csak összedobnak valamit, hogy felkeltsék a média figyelmét - én nem ezt akarom csinálni." - Giorgio Armani

Photos: Kim WestonArnold / Indigital / Vogue

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr113730916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása