GaborSzakacs

Titkok és vallomások Christian Dior kifutóján

2018. január 25. - gaborszakacs

Hosszú évek óta nem láttunk olyan meggyőző kollekciót a Dior divatháztól, mint a 2018-as tavaszi haute couture gyűjtemény. Maria Grazia Chiuri vezető tervező szexisen áttetsző, fekete-fehér szettekbe bújtatta modelljeit, akik látványos, ám roppant titokzatos szemmaszkokban hódították meg a párizsi divathét kifutóját. Szélsőséges érzelmeket mesélt el a textíliák nyelvén félelemről és bátorságról, csábításról és a női lélek fájdalmairól. Íme, Christian Dior újraértelmezett klasszikusai az őszinteség erejével.

01_4.jpg

Amióta John Galliano kényszerűségből távozott a Dior vezetői székéből, a márka nem igazán találta meg azt az irányt, amit annak idején Monsieur Christian Dior megálmodott. Bill Gaytten és Raf Simons nem tudták azt a színvonalat produkálni, amit annak idején Yves Saint Laurent vagy éppen Gianfranco Ferré képviselt. Úgy tűnt, Maria Grazia Chiuri érkezésével az utolsó erő is elhagyta a patinás múlttal rendelkező céget. A mesés reklámok, vörös szőnyeges megjelenések és különleges kampányok mellett a kifutón csak szomorú kabátok, monokróm szettek, lehangoló összeállítások jelentek meg. A Dior Galliano művészi színvonala után kiáltott. A hihetetlen mélyrepülés után idén januárban megtört az átok! Talán éppen egy olyan felkavaró és megrendítő ügy kellett hozzá, mint a szexuális zaklatások óriási médiabotránya - a #MeToo és a Time's Up mozgalmak -, hogy Grazia Chiuri végre őszintén kifejezhesse érzelmeit egy karakteres és meggyőző kollekcióban. A 2018-as haute couture gyűjteménye a fekete-fehér kontrasztjaira épült, telis tele álmokkal és titkokkal. Sziluettjeit látványos szemmaszkokkal koronázta meg, amelyek a csábító pillantások kihangsúlyozása mellett a rejtőzködésre és a bűn leplezésére is tökéletesen alkalmasak. Határozott vonalvezetésű ruhái könnyed sifonokból és tüllökből készültek, így nőies és magabiztos megjelenést kölcsönöznek viselőiknek. Kedveli az áttetsző textíliák bujaságát, a tollak finom simogatását, emellett nagy hangsúlyt fektet a szmokingok férfias energiáira is. Geometriai és ceruzarajzos mintái az optikai élményen túl valósággal szétfeszítik a lelkünket, a felfokozott hangulatot pedig a vörös szín megjelenésével koronázza. Megrendítő élmény vagy olcsó hatásvadászat bűnről és bűnösről beszélni egy mellbimbókat villantó gyűjtemény árnyékában? Ezt ki-ki döntse el a saját meggyőződése szerint. Egy biztos, Maria Grazia Chiuri őszinte vallomása visszahozta a Diort az őt megillető pozíciójába. Engem meggyőzött.

A Christian Dior 2018-as tavaszi haute couture különleges ruhái

Photos: Indigital

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4713600549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása