GaborSzakacs

A hippik és dívák évzáró partija

2017. december 27. - gaborszakacs

Marokkó perzselő szenvedélyét a Rolling Stones vagányságával vegyítette 2018-as pre-fall kollekciójában Peter Dundas. A Cavalli korábbi kreatív vezetője igencsak szemrevaló gyűjteményt hozott össze a következő szezonra, amelyben a szecessziós stílusjegyeket a mesés Kelet titokzatos kaftánjainak magával ragadó világába csomagolta, majd a vörös szőnyeges események csillogásával alaposan megfűszerezte. Hmm, szuperszexi szettek szilveszterre? Hölgyeim, Peter Dundas most megmutatja, hogy mitől döglik az a bizonyos légy!

3_144.jpg

A Norvégiában született Peter Dundas megjárta a divat szamárlétrájának minden fokát, mire saját márkát alapíthatott. New York-ban, majd Párizsban tanulta ki a szakma minden fortélyát, Jean Paul Gaultier asszisztenseként belelátott a brandépítés csillogó és sötét pillanataiba, Christian Lacroix műhelyében elsajátította a tervezői feladatokat, Emanuel Ungaro, Emilio Pucci és Roberto Cavalli pedig már kreatív vezetőként alkalmazta. Cavalli hippi életérzése, merész anyaghasználata és lehengerlő stílusérzéke az önállósodás irányába terelte. 2016-ban elbúcsúzott a firenzei székhelyű cégtől, ezzel egy időben megszületett a Dundas márkanév. Stílusát Marrakech magával ragadó hangulata, fűszeres illata, a mesés Kelet szenvedélye inspirálja, ehhez egy nagy adag lázadó rocker image-t hozzátett, amit a fesztiválozók vagány megjelenésével egészített ki. Peter Dundas imádja a bohém lelkületet és az élet minden apró pillanatát igazán átélő, őszinte fiatalságot. 2018-as pre-fall kollekciója is ezt a szárnyaló hangulatot hozza vissza némi szecesszióval és eleganciával fűszerezve. A mélyen dekoltált felsői és a formás lábakat villantó miniszoknyái flittertengerben úszva a vörös szőnyegre repítik a megjelenésükre igencsak érzékeny vásárlóit. Őrült sokadalomként hat a fényes selyem és szatén kifinomultsága a végtelen virágnyomatoktól hemzsegő kelmék társaságában, amelyek a cigányság tradicionális viseleteit ötvözik a Közel-Kelet kaftánjainak rejtélyes világával. Hímzései precízek és látványosak, alaposan átgondolt díszítései kiemelik a ruhák előnyös részeit, így viselőjüknek sohasem okoznak csalódást. A feszes kosztümök és a nadrágos szettek kitűnő ellenpólusai a libbenő hippiszerkók szabadságot és boldogságot sugárzó hangulatával. Beyoncé, Kim Kardashian West, Katy Perry és Lady Gaga szívesen választ Dundas kreációi közül, így a tervező  figyelemre méltó referenciát tudhat magáénak. Nem kérdés, hogy a legdögösebb partiszettek inspirációját ezen a szilveszteren Peter Dundas lehengerlő gyűjteményéből meríthetjük. Te melyiket választanád?

Dundas ellenállhatatlan Pre-Fall 2018 kollekciója

Photos: Dundas Pre-Fall 2018 Lookbook

Lájkolj és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6813527305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.12.28. 11:01:34

Nem mondom, hogy minden ruhája tetszik, de kiválóan játszik a színekkel. Szó se róla, tehetséges az ember.

gaborszakacs 2017.12.28. 11:11:19

@antisocialnetwork: Bizony, a politika, a média, a zene, a tánc és még a divat is a szex köré épül. De hát az életünk része.

gaborszakacs 2017.12.28. 11:27:49

@...elmúlik...: Kicsit Cavalli, kicsit Versace, kicsit Zuhair Murad, de egységes és szép munkát végzett Dundas.
süti beállítások módosítása