GaborSzakacs

Nina Ricci kifogástalan őszi szettjei

2017. október 20. - gaborszakacs

Pasztelltengerben úszó csipkekesztyűk, szexi harisnyák, western hangulatot idéző szettek és nemes textíliák sorakoztak a Nina Ricci 2017-es őszi kollekciójának bemutatóján. A tekintélyes múlttal rendelkező márka tervezője, Guillaume Henry kellő rafinériával vegyítette a kifinomult francia eleganciát az amerikai hagyományokkal. A divatszakma erőteljes fintorgása ellenére el kell ismerni, hogy az eltérő stílusjegyekből összeállított gyűjtemény minden egyes darabja tökéletesen működik egymás mellett. Akinek meg nem inge, ne vegye magára!

2_126.jpg

1_126.jpg

Egy csipetnyi Párizs amerikai fűszerezéssel

Guillaume Henry szerint a kifogástalan megjelenés kulcsa a részletekben rejlik. A Nina Ricci tehetséges divattervezője egy merész ötlettől vezérelve a márkára jellemző kifinomult eleganciát az amerikai westernfilmek világával házasította a 2017-es őszi ready-to-wear kollekciójában. A jól működő szettek alapját Párizs romantikus életstílusa, szexuális kisugárzása és vibráló lüktetése adta, amihez a vadnyugat puritánságát és hagyományait hívta segítségül. Első pillantásra úgy tűnik, mintha a Moulin Rouge és a Folies Bergère aranykorát idézné meg a fénylő selymeken futtatott buja csipkeszegélyeken, a hosszú csipkekesztyűkön, a méretes csillagokon és a megcsillanó flittereken keresztül. Henry ollója úgy szabta tökéletesre a kabátokat, hogy azok a megfelelő időben sokat sejtető kiegészítői legyenek a figyelemfelkeltő felsőinek. A karcsú derekat hangsúlyozó szoknyák és maszkulin nadrágok pedig a francia sikk tökéletes megtestesítői. Az elbűvölő nőiességen túl a díszítések már egy ízig-vérig amerikai hangulatot adnak a kollekciónak. A bőrbetétes zakók, a hideg fémgallérok, a szorosra húzott övek és a rajtuk lógó nyeregtáskák a cowboyok hétköznapjait hozták el egy pasztellre festett sorozatban. Krémszínű bársonyok, égszínkék selymek, fénylő bézsek, printelt szürkék és dögös feketék teszik harmonikus egésszé Nina Ricci őszi gyűjteményét. A divatszakma kettős érzésekkel fogadta Guillaume Henry ruháit, pedig egy jól átgondolt, stílusos és meglepetésekkel teli bemutatót kapott a divat fővárosa.

Photos: Yannis Vlamos / indigital.tv

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7613007122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása