GaborSzakacs

Tom Ford fantasztikus bemutatója a New York Fashion Weeken

2017. szeptember 17. - gaborszakacs

A New York Fashion Week legjobban várt és legjelentősebb eseményeként rendezték meg az elmúlt héten Tom Ford bemutatóját. Az ikonikus divattervező 2018-as tavaszi ready-to-wear kollekciója az '70-es évek glam vonalát ötvözte az '90-es évek feltűnő megjelenésével. A harsány színekből és a magával ragadó szabásvonalakból összeálló szexi szettek teljesen elvarázsolták a divathét résztvevőit. A következő összeállításban megbizonyosodhattok róla, hogy minden kétséget kizáróan Tom Ford korunk első számú designere.

1_119.jpg

Tom Ford évtizedek óta a legsikeresebb divattervezők előkelő listáján foglalt helyet. Kezdetben Yves Saint Laurent divatházát vezette, majd a Gucci kreatív igazgatójaként a legmélyebb válságból rángatta ki és újragondolta a márkát. A maradék szabadidejében belevágott egy igencsak időigényes és költséges vállalkozásba, filmrendezésre adta a fejét. A meglepően nagy sikert arató Az egyedülálló férfi című mozija után idén már olyan jelentős szakmai sikereket ért el ezen a területen, hogy 2017-ben Oscar-díjra jelölték az új thrillerét, Az éjszakai ragadozókat. Miután Ford elhagyta a Guccit, elindította saját neve alatt futó brandjét, amely a szezononként megújuló kollekciók mellett fantasztikus kiegészítőkkel, illatszerekkel és szépségápolási termékekkel is megjelent az áruházak polcain. 2018-as tavaszi ready-to-wear gyűjteményét a New York Fashion Week keretében mutatta be olyan meghívott vendégek előtt, mint Julianne Moore, Kim Kardashian West és Chaka Khan. 

Egy bohém és feltűnő, ugyanakkor roppant elegáns kollekcióval lepte meg a divatszakma nagyágyúit és a stílusos megjelenés megszállottjait Tom Ford. Ruháiban a '70-es évek csillogását ötvözi a '90-es évek karcsú, vállhangsúlyos, túlzásoktól sem mentes sziluettjeivel. Végletekben gondolkodik, amelyek közös metszéspontja a luxus. Egyszerre könnyed, szertelen és túláradó, mégis mereven ragaszkodik a klasszikus elemekhez és szabályokhoz. Buja felsőit apró sortokkal és hangsúlyos zakókkal, a szupermély dekoltázsú bodykat karcsú nadrágokkal vagy bomber dzsekikkel küldte kifutóra. Mesterien bánik az arányokkal, vagy felül vagy alul mutat, így nem válnak szettjei közönségessé, csupán kihívóan szexissé. Ford figyel a különféle textúrákra, a bársony puhaságát a fémes csillogású textíliákkal ellensúlyozza, a selyemruhákat egy-egy szőrmekabáttal teszi ellenállhatatlanná. Szabászollója követi a test vonalát, kissé maszkulin öltönyei pedig határozottságot adnak ruhái viselőinek. Tom Ford stílusára jellemzően a tavaszi gyűjteményben is felbukkannak a széles vállrészek, a kristályos felsők, a hangsúlyos sarkú cipők és a húzott mellrészű, oszlopszerű alkalmi ruhák. Nem fukarkodik a színekkel sem, hozza a sikkes feketét, a harsogó rózsaszínt, a narancsot és a citromsárgát, felvillantja palettáján a visszafogott bézs mellett az előkelő pezsgő és szürke árnyalatokat is. Az első pillantásra vörös szőnyeges alkalmakhoz illő kreációkat egészen biztos, hogy a metropoliszok fashionistái a hétköznapi viseletükben is tökéletesen alkalmazzák. Tom Ford zsenialitása pedig mit sem kopott az évek során, kollekciója egyszerűen tökéletes!

Tom Ford 2018-as tavaszi ready-to-wear kollekciója mindenkit elvarázsolt

Photos: Yannis Vlamos / indigital.tv

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr712870658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása