GaborSzakacs

Ruhaköltemények Grace Kelly stílusában

2017. szeptember 11. - gaborszakacs

Pamella Roland lélegzetelállító kollekciójának bemutatójával megkezdődött a New York Fashion Week. Az amerikai tervezőnő 2018-as tavaszi ready-to-wear gyűjteménye minden képzeletet felülmúlva söpörte le az ismert világmárkákat a rendezvény palettájáról. Ruhakölteményeiben Grace Kelly kifinomult stílusát, ikonikus megjelenését és határtalan eleganciáját idézte meg a legnemesebb textíliák segítségével.

1_117.jpg

A látványos épületeiről, hatalmas kaszinóiról, fényűző yachtjairól és luxusautóiról elhíresült Monaco és annak gazdag lakói ihlették Pamella Roland legfrissebb kollekcióját. Mintha az isteni Grace Kelly gardróbjában tennénk egy sétát, olyan színes, sokrétű és elegáns a designer 2018-as ready-to-wear gyűjteménye. Habár az aktuálisan futó New York-i divathét a prêt-à-porter viseleteket hivatott bemutatni, Roland előkelő sorozata inkább a couture irányába hajlik el. A kézi hímzések, a fénylő szegélyek és a látványos tolldíszítések egy előkelő eseményre vagy egy vörös szőnyeges gálához jobban illenek, mint a hagyományos utcai viseletek közé. Ám ez az érzés egy cseppet sem von le a kollekció értékéből, sőt! A libbenő tengerkék és fekete selymek, a fénylő királykék és púder színű szaténok, a vibráló árnyalatokban felbukkanó muszlinok a leheletvékony tüllökkel, a megcsillanó kristályokkal és gyöngyökkel feledhetetlen sorozattá álltak össze. Ahogy az előző szezonokban, úgy a 2018-as tavaszi gyűjteményben rálelhetünk a dekoltázsok virágos szegélyeire, a rétegezett ombre sziluettekre és az átlósan húzott derékrészekre. A részletgazdag kidolgozások mellett a ruhák szabásvonalai is figyelemre méltóak. Pamella Roland magabiztosan használja a szabászollót, ügyel az arányokra, a stílusos megjelenésre, kiemeli a nőies derekat, a formás lábakat, az előnyös dekoltázsokat. Kedveli a köpenyeket, a földet söprő kreációi pedig hátul magasan slicceltek, így a mozgásban sem akadályozzák a viselőiket. A bemutató első sorában helyet foglaló amerikai színésznők minden bizonnyal már most leadták megrendeléseiket a tervezőnőnek a díjkiosztó estélyek pazar ruhakölteményeire.

11_114.jpg

Stílusos ragyogás Pamella Roland 2018-as tavaszi ready-to-wear kollekciójában

Évek óta figyelem Pamella Roland munkásságát, igazán megnyerő az általa képviselt irányzat. Azon kevés tervezők egyike, akinek páratlan érzéke van a roppant nőies és ízléses szettek megalkotásában. Külön büszkeséggel tölt el, hogy Instagram oldalán keresztül követi az oldalamat és a blogomat. Érdemes megjegyezni Pamella Roland nevét, mert lélegzetelállító ruhakölteményei egyre népszerűbbek, a divatszakma pedig ódákat zeng művészetéről.

Photos: Edward James/ indigital.tv / Vogue

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1812817398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása