GaborSzakacs

Futurisztikus kreációk a párizsi divathéten

2017. augusztus 21. - gaborszakacs

Óriási érdeklődés közepette lezajlott a párizsi divathét várva várt eseménye, az őszi couture ruhák bemutatója. Mint mindig, ebben a szezonban is Iris van Herpen bizonyult a leginkább fantáziadúsnak az ismert designerek között. Az áttetsző köpenyekre emlékeztető futurisztikus ruháival olyan látványvilágot varázsolt a kifutóra, hogy azt a hollywoodi sci-fi filmek jelmeztervezői is csak irigykedve figyelhették. 3D-s nyomatok, fémszálas huzalok és lézervágott textíliák egy merész és bevállalós gyűjteményben. Igen, a jövő elkezdődött!

1_113.jpg

A zen és a futurizmus tökéletes együttállásából alkotta meg legújabb kollekcióját Iris van Herpen. A világhírű tervezőnő 2017-es őszi haute couture darabjai a víz és levegő textíliákba testet öltött leképezései úgy, hogy közben a legmodernebb technológiákat használta fel azok elkészítésekor. A meglepően harmonikus és kiegyensúlyozott szettek 3D-s nyomatokkal, fémhuzalokkal átszőtt megoldásokkal, lézervágással és speciális hőkezeléssel előállított tervezői bravúrral keltek életre. A köpenyszerű ruhakölteményeket a víz allegóriájaként alaposan átgondolt ívekben és mesés hullámokban omlanak le Iris van Herpen modelljeinek válláról. A lágy fodrok és a kiszélesedő formák a széltől könnyen meglibbentő textíliák hatását hozzák vissza. Merész vonalvezetésével finoman kiemeli a test szépségét, fel-fel villantja a csupasz bőrt, ám egy cseppet sem viszi el a gyűjteményét buja vagy kihívó irányba. Tagadhatatlan, hogy Iris van Herpen művészete egyedülálló korunk divatiparában, még az ismert filmes szakemberek és kitüntetett jelmezkészítők is ódákat zengnek tervezői zsenialitásáról. A lélegzetelállító sorozatot látva nem lenne csoda, ha egy-egy futurisztikus ábrázolása megjelenne a következő évek hollywoodi szuperprodukcióiban.

                                             Iris van Herpen ámulatba ejtő ruhakölteményeivel elvarázsolta Párizst

Photos:  Yannis Vlamos / indigital.tv / Vogue

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9012756932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása