GaborSzakacs

A ruhakölteményekbe zárt édenkert

2017. augusztus 11. - gaborszakacs

A diszkréció és az elegancia, az olasz kézművesség és az extravagancia találkozásából született Francesco Scognamiglio 2017-es őszi haute couture kollekciója. A nagyvonalú kreációiról ismert divattervező legújabb gyűjteménye a szépség és a paradicsomi idill tökéletes leképezése. A dzsungelek gazdag állat-és növényvilága ihlette a virágos selymek, a finom tüllök, a könnyű muszlinok és a puha tollak segítségével megvalósult darabokat.

1_111.jpg

Francesco Scognamiglio a 2017-es őszi szezonban nem szervezett nagyszabású bemutatót, hogy összetrombitálja a szakma és a sztárvilág ismert arcait, ehelyett egy egyedi, mindössze kilenc ruhakölteményből álló lookbookot adott a nagyközönség kezébe. Olyan couture ruhákat készített, amelyek Párizs feledhetetlen stílusát vegyítik az olasz temperamentummal, így egy igazán művészi, minden apró részletében kidolgozott luxussal ajándékozott meg bennünket. Scognamiglio a csúcsminőségre törekszik, ezért a legfinomabb selymeket, tüllöket, muszlinokat, csipkéket és tollakat használta fel látványos darabjai megalkotásakor. A gyűjtemény ihletforrásaként pedig az édenkertet jelölte meg, ami a végtelen boldogság és az öröm mellett a gazdag állat-és növényvilág első számú megtestesítője. Nem is találhatott volna színesebb, formákban és textúrákban bővelkedőbb inspirációt az idilli hangulatú paradicsomnál. A trópusi nyomatok, a színes papagájok és a szemet gyönyörködtető virágminták mellett nagy hangsúlyt fektetett a textíliák fényére, a kézműves hímzésekre és a fénylő kristályokra. Az első pillantásra kaotikusnak tűnő, kontrasztos, néhol már hatásvadász darabok egy-egy történetet mesélnek el egy olyan világról, ahol az egyszerű tunikák jól megférnek a printelt mintájú koktélruhák, a strasszos extravagancia és a szoborszerű estélyik társaságában. A kollekció csúcspontja a gubószerű tolldíszítéseket felvonultató kreációik szekciója, ami a luxus első számú kifejezésére szolgál. Scognamiglio szerint a couture a diszkrét vásárlóknak szól, akik nem szeretik nyilvánosan mutogatni előkelő ruhatárukat. Tervezői nagyságát elismerve sem tudok ezzel a gondolattal azonosulni, ugyanis a rókagalléros sziluettek vagy éppen a kristályokkal kirakott selyemruhái nem igazán illenek egy tévénézős hétvégéhez vagy egy baráti sörözéshez. Madonna, Beyoncé és Rita Ora is szívesen választja Francesco Scognamiglio műremekeit a vörös szőnyeges eseményekre, így bátran kijelenthetjük, hogy ez az extravagáns luxus igenis reflektorfényt érdemel.

5_111.jpg

Egy ízig-vérig couture kollekció Francesco Scognamiglio tervezői zsenialitásával

Photos: Francesco Scognamiglio Fall 2017 Couture Lookbook

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8012732484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása