GaborSzakacs

Istennők, amazonok és dívák Versace kollekciójában

2017. június 07. - gaborszakacs

Minden szezon legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye az haute couture ruhák bemutatója. A 2017-es tavaszi időszak első számú tervezője Donatella Versace, aki egy szemet gyönyörködtetően elegáns, nagyvonalú, ám kissé extravagáns kollekciót mutatott be a divathéten. Márkájának couture vonala, az Atelier Versace az ókori egyiptomi, görög és római kultúra jellegzetes stílusjegyeit emelte át a modern nő ruhatárába. Egy magával ragadó gyűjtemény következik, ami csupa titok, érzékiség és ragyogás.

5_95.jpg

Donatella Versace a csúcson van. És itt nem szabad abbahagyni! Testvére, az ikonikus divattervező, Gianni Versace 1997-ben bekövetkezett tragikus halála után Donatella kezébe került a tekintélyes divatház irányítása. Egy komolyabb művészeti és gazdasági mélyrepülés után hamvaiból támasztotta fel a márkát és ma sikeresebb és népszerűbb, mint korábban. Nincs olyan díjkiosztó gála vagy vörös szőnyeges esemény, ahol ne képviseltetné magát. Az A-listás sztárok egyszerűen imádják Versace ruháit, Naomi Campbell mellett Lady Gaga és Gigi Hadid is Donatella rajongótáborába tartozik. 

Az Atelier Versace 2017-es tavaszi kollekciója egy elképesztően látványos, vörös szőnyegre kívánkozó sorozatot vonultat fel. A visszafogott fémes színek mellett felbukkannak a tündöklő rózsaszínek, a mély szürkék és a ragyogó aranyak is. Szoborszerű ruhakölteményei megszámlálhatatlan Swarovski kristályból, tarka drágakövekből és végtelen hosszúságú aranyláncokból állnak össze. Mesterien megmunkált anyagai finom redőkben és leomló hullámokban végződnek, a tökéletes hatás érdekében színes tolltengerbe borítja a földre érkező szegélyeket. A csillogó istennők mellett a harcos amazonok is megjelennek a kollekciójában, őket különféle csomózási technikákkal elkészített kreációkba bújtatta Versace. A szupernőies sziluettek, a határozott pliszék és a kagylókat imitáló fodrok kígyóbőr szandálokkal lépnek a harmónia végtelen kifutójára. Donatella Versace méltó arra, hogy neve a legnagyobb divattervezők listáján szerepeljen. Engem meggyőzött!

17_67.jpg

Photos: Atelier Versace Spring 2017 Couture Lookbook

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5712566115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monopolygamer 2017.06.09. 08:50:55

Kedves Gábor!

Nagyon szeretem a divatot és azokat a blogokat amelyek ezzel foglalkoznak, a kollekció válogatásokból, mindig a tied a legjobb, sőt néha, csak ezt érdemes megnézni. :)

gaborszakacs 2017.06.10. 11:44:15

@Monopolygamer: Nagyon köszönöm a kedves sorokat! Igyekszem minőséget és érdekességet mutatni egy olyan világban, ahol a szürke zsákruhákból még mindig meg lehet gazdagodni. Hiszek a művészi értékekben, az egyediségben és az egyéniségben. Bízom benne, hogy az írásaimmal még sok kellemes percet fogok szerezni. :) :)
süti beállítások módosítása