GaborSzakacs

Görög istennők a Chanel kifutóján

2017. május 11. - gaborszakacs

Különleges ókori díszletben mutatta be a Chanel divatház a 2018-as Resort kollekcióját. A Karl Lagerfeld vezetése alatt álló márka Coco Chanel hamisítatlan vonalait hozta vissza antik görög-római hangulatban. A fantasztikus fejpántok, látványos nyakékek és sokpántos szandálok mellett mégis az ikonikus tweed kapta a főszerepet. Időutazás az időtlen klasszikusok világába.

1_88.jpg

Egy ruhában mindig a nő a legfontosabb. A ruha nő nélkül mit sem ér - vallotta Coco Chanel, a XX.század legnagyobb divatikonja. A Chanel divatház 2018-as Resort kollekciója ezt az örök érvényű állítást bizonyítja, egyúttal a hagyományokat tisztelő, stílusos, kifinomult nőt állítja középpontba. A nőt, aki szépségének erejével megújulásra képes úgy, hogy közben nem veszíti el magabiztosságát és egyéniségét. A gyűjtemény a divat múlandóságára is felhívja a figyelmet, az irányzatok elhalványulása és azok újraéledése mellett kitűnő példát mutat arra, hogyan lehet egy letűnt korszak hangulatát, stílusát és öltözködési szokásait a mai modern ruhatárunkba beilleszteni.

A különleges bemutató képeit látva pillanatok alatt a napsütötte Görögország hegyei között érezhetjük magunkat, ahol a cédruserdők tövében, apró falvakban élnek a görögök. A központban egy romos templom áll, a közelben egy sziklaszirt, ahonnan az Égei-tenger végtelen kék horizontján fel-felbukkannak a távoli szigetek. A tenger felől érkező szellő rozmaring, zsálya és olajfa illatát hozza el, ami hamisítatlan mediterrán életérzéssel tölti meg a szívünket-lelkünket. Ezt a magával ragadó hangulatot - az antik görög építészet és szobrászat jellegzetes elemeivel - képezte le ruháiban a Chanel vezető tervezője, Karl Lagerfeld. 

A sziluettek leglátványosabb elemei a vastagabb sarkú, térdig tekeredő, pántos szandálok, amelyek élénk színvilágukkal a teljes kollekciót végigkísérik. Az autentikus ékszerek, a feltűnő nyakpántok és a páncélra emlékeztető kiegészítők tökéletesen illenek a jersey ruhákhoz. Lagerfeld nadrágjaiban és sortjaiban visszaköszönnek a tenger és a naplemente színei, így az aranyban tündöklő görög múzsák igazán emlékezetes látvánnyal ajándékoznak meg bennünket. Aphrodité görög istennő szépsége az oszlopszerű sifon ruhákban köszön vissza, ezekhez libbenő köpenyt és láncos válltáskát javasol a tervező. Az ókori öltözködés elengedhetetlen motívuma, a babérkoszorú és a babérlevél is felbukkan a 2018-as Chanel gyűjteményben, ezúttal fejpánt és nyomott minta formájában. A csábító szirének lengébb viseletben próbálják magukhoz vonzani a tekinteteket, a konzervatívabb vonalat előnyben részesítő stílusos istennők pedig a Chanel védjegyének számító gyapjú tweedben tűnnek fel. Egy gazdag, variálható, érdekes, nőies és minden részletében alaposan kidolgozott buklé maraton a divat szerelmeseinek. Mert minden nőnek joga van a Chanelhez!

Antik inspiráció, időtálló darabok Karl Lagerfeldtől

"Öltözz rongyosan, és a ruhára fognak emlékezni, öltözz kifogástalanul és a nő emléke marad meg bennük." Coco Chanel

Photos: Yannis Vlamos / indigital.tv

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9012486995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása