GaborSzakacs

Álomruhák a Daalarna Paradise kollekciójában

2017. március 11. - gaborszakacs

Kecsesen elegáns, kifinomult és roppant ízléses ruhakölteményekkel lepte meg rajongóit a magyar haute couture nagyasszonya, Benes Anita. A Daalarna divatház vezető tervezője édenkerti hangulatban mutatta be Paradise névre keresztelt gyűjteményét. A különleges alkalmi és esküvői kreációkat most Ti is megcsodálhatjátok.

20_26.jpg

2_74.jpg

A Daalarna Paradise kollekciójának nyitó darabja

A tavasz hírnökének tekintjük az első meleg napsugarakat, az átfagyott téli földből szerényen előbújó hóvirágot és a délről megérkező költöző madarakat. Ám a márciushoz nemcsak a természet ébredezése tartozik, hanem az is, hogy Benes Anita, a Daalarna divatház vezető tervezője bemutatja legújabb kollekcióját a nagyközönség számára. A hagyományokhoz híven, az esemény idén is a nőnap utáni első péntek estén került megrendezésre a Millenáris épületében. A zsúfolásig megtelt nézőtéren helyet foglaló vendégeket valóságos édenkerti hangulat várta. Az egzotikus, zöld növényekkel berendezett kifutó és a madárcsicsergés a show előtt tudatta velünk, hogy egy különleges élményben lesz részünk. És így is lett, a Daalarna ezúttal sem okozott csalódást!

A bemutató nyitányában földet söprő, színes alkalmi és estélyi ruhák jelentek meg, amelyeket mesés csipkékből, könnyű selymekből és organzából készített a designer. A kreációk különlegessége, hogy két részből állnak, így a zsebes szoknya és a felső is külön-külön kombinálható. Vidám, élettel teli színekkel dolgozott, bátran párosította a királykéket a méregzölddel, a trópusi tengerpartok árnyalatait a buja kertek virágainak pompás színeivel. A finom eleganciáról a nőies szabásvonalak, az ízléses dekoltázsok és Vágó Réka tökéletes szandáljai gondoskodtak.

A színes varázslat után felbukkantak azok a ruhaköltemények, amelyeket minden fiatal lány, vőlegény, lányos apuka és anyuka lélegzetvisszafojtva várt, a 2017-es Daalarna esküvői ruhák. Az idei szezon legnagyobb újdonsága, hogy a test vonalát követő ruhák vintage hangulatú csipkéket és makramé díszítést kaptak, illetve egy könnyű, uszályként funkcionáló tüllrésszel látta el őket Benes Anita. A kreációk többsége a karcsú derekat hangsúlyozza, elöl és hátul is mélyen dekoltáltak. A nehéz, hosszú fátylak ebben a szezonban nem kaptak szerepet, helyettük virágokkal és színes kristályokkal kirakott fejdíszekkel koronázta meg összeállításait. Légiesen könnyű, szálló anyagaival igazán nőies, szexi, mégis alkalomhoz illő megjelenést biztosít a jövő hercegnőinek. Anita tervezői zsenialitását bizonyítja, hogy ezek a darabok a boldogító igen kimondás mellett bármelyik vörös szőnyeges eseményen is kiválóan megállnák a helyüket.

A show fináléjában megjelentek a kifutón a klasszikusabb szabású menyasszonyi ruhák is. A hímzett és csipkedíszes mellrészek, a hercegnő fazonú kiszélesedő tüll és organza szoknyák mindenki szívét megdobogtatták. A Daalarna tervezői, varrónői és munkatársai a 2017-es évben is gőzerővel dolgoztak, hogy ezt a nagyszabású rendezvényt létrehozzák. Újra egy világszínvonalú kollekciót és bemutatót láthattunk Benes Anita vezetésével. A magyar divat pedig igenis fejlődik, a magyar haute couture él és helyet követel magának a nemzetközi palettán.

33_1.jpg

Photos: Kornél Györgyei

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6112329219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása