GaborSzakacs

Művészet a divatban

2016. augusztus 20. - gaborszakacs

Geometriai minták, afrikai motívumok és tarka textíliák jellemzik Issey Miyake 2017-es Resort kollekcióját. Yoshiyuki Miyamae kreatív vezető legújabb gyűjteményében a divatház ikonikus jegyeit hozta el, egy modern és hordható sorozat formájában vitte tovább világhírű elődje munkásságát.1_29.jpg

Yoshiyuki Miyamae látványos kirándulásra csábít bennünket Issey Miyake 2017-es Resort kollekciójával. A tehetséges vezető tervező a divatház kultikus origami technikáit és 3D-s nyomatait hívta segítségül, a textúrák, formák és színek keveredése egy lenyűgöző gyűjteménnyé állt össze. Az ártatlan fehérségtől az egzotikus magvak - pisztácia, mandula, kávé - árnyalatain keresztül vonultatta fel a egyedi darabjait. Krémszínű kabátjait kazettás vásznakból keltek életre, a tojáshéj színben pompázó háremnadrágjait mintás kendőkkel díszítette. Ahogy a nagyszerű designer, Issey Miyake bánt a textilekkel, úgy Miyamae és csapata az ámulatba ejtő grafikai megoldásokat finom redőkkel, lekerekített szabásvonalakkal és tengernyi kreativitással egészítette ki. Az optikai játékokkal operáló nyomatok az afrikai törzsi kultúrák esztétikus mintázataiból merített, párosításai pedig igazán emlékezetes sziluettekben öltöttek testet. Vajon ez a jövő trendje? A modern művészet a klasszikus elemekkel, a japán precizitás pedig a legújabb technológiával helyet követel magának a divat sokszínű világában. Lenyűgöző!

Photos: Courtesy of Issey Miyake

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr210426296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása