GaborSzakacs

A szexi, a modern és a nosztalgikus

2016. július 19. - gaborszakacs

A nyolcvanas évek feltűnő és túlzó viseleteit idézte meg 2016-os őszi kollekciójában Ronald van der Kemp. A holland divattervező a harsány színekkel, a puffos ujjakkal, a szűk szoknyákkal és az extravagáns bőrdzsekikkel egy különleges világba kalauzolja a divat szerelmeseit. Tökéletes átmenetet képez a couture és a ready-to-wear világa között, emiatt rajong érte Kate Moss, Lady Gaga és Miley Cyrus is. A következő gyűjtemény után Te is imádni fogod Ronald van der Kemp művészetét!

1_24.jpg

Egy elképesztő kollekcióval rukkolt elő a 2016-os őszi szezonra Ronald van der Kemp. Az utcai viselet és a couture finom összemosódásából születtek látványos ruhakölteményei, amelyek a 80-as évek ikonikus megjelenését hozták vissza. A feltűnő sziluettek a magabiztos megjelenést és az eleganciát hivatottak bemutatni a kockás ingeken, ceruzaszoknyákon, jacquard zakókon, puffos ujjakon keresztül. Ruhadarabjai a vállakat hangsúlyozzák, a karcsú derekat kiemelik, a peplumokkal és fodrokkal pedig az Yves Saint Laurent által megálmodott couture világába repít bennünket Van der Kemp. A foltozott szövetekkel és a szupermenő bőrdzsekikkel feszegeti a határokat, ugyanakkor az esztétikus megjelenés berkein belül marad, ezáltal fogyaszthatóvá teszi művészetét. Rajong a szmokingokért, a kockás textilekért, a merev anyagokért, ezzel egyfajta határozottságot ad ruhái viselőinek. Nem fukarkodik a színekkel sem, a piros szinte minden összeállításában felbukkan. Ronald van der Kemp az időtlen luxust, a határtalan nőiességet hozza el magassarkú cipőin, táskáin és ékszerein keresztül. Végre egy tervező, aki az uniformizált ruházkodás árnyékából kilépve a modern, nyitott, divatra érzékeny nőknek alkot! És még valami... a világ legnagyobb bűne lenne, ha ezek a nagyszerű darabok a sötét gardróbok mélyén lelnék halálukat.

12_22.jpg

Photos: Courtesy of Marijke Aerden

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr578896126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása