GaborSzakacs

A határtalan nőiesség ereje

2016. június 18. - gaborszakacs

Az idei nyár minden pillanata a sportról szól. A foci EB és a riói olimpia várakozással teli időszakából merítettek ihletet a világhírű divatházak a legújabb kollekcióik megalkotásakor. Az Atelier Versace tavaszi-nyári gyűjteménye a női test dicsőítéséről és a laza eleganciáról tesz tanúbizonyságot. A valódi Versace életérzést a finom ívek, az ergonomikus vonalak, a sodort kötelek, a hevederek egy cseppnyi szexualitással teszik teljessé.

16_11.jpg

Világhírű topmodellekkel mutatta be 2016-os tavaszi-nyári couture kollekcióját Donatella Versace. Az Atelier Versace ebben a szezonban a nőies nőt részesíti előnyben, aki stílusos, elegáns és sportos is egyszerre. A női test finomságát az ötletes szabásvonalakkal emelte ki és tette igazán különlegessé, a nagyvárosi glam darabokat a ready-to-wear irányzat atletikus jegyeivel egy szemet gyönyörködtető, személyes gyűjteménnyé alakította. A riói olimpia közeledtével egyre több sportos elem bukkan fel a Versace kreációkon, ezzel Donatella egy hordható, könnyű, mégis egyedi sorozatot kínál rajongóinak. Gyönyörű ívekkel dolgozik, a fehér és sárga optikai játékát használta ki, mérnöki precizitással összeállított, aszimmetrikus ruháit pedig Swarovski kötelekkel és hevederekkel illesztette össze. A patchwork őrület a ferdén felhelyezett flitterektől, a nyomott mintáktól és a hímzésektől csak fokozódik, így ruhakölteményei a sportruházat árnyékából egy látványos couture varázslattá lépnek elő. A szupernőies darabokat az áttetsző anyagok és a libbenő szoknyák a vörös szőnyeges események első számú sztárjává tehetik. A nőiesség egy olyan erő, amely legyőzhet minden akadályt! Használd Te is az erődet!

8_rosie_huntington-whiteley.jpg

Rosie Huntington-Whiteley egy mesés Versace darabban

18_gigi_hadid.jpg

Gigi Hadid az Atelier Versace kifutóján

Photos: Yannis Vlamos / indigitalimages.com

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr718808470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambano 2016.06.18. 22:34:00

a fotóboltos kolléga biztos focit néz, mert ennyire elrontott sminkeket rég láttam...

csakférfi 2016.06.19. 14:48:32

@Bambano: Mi van ezen nőies???
A ruha?A fiatalság?A smink? Ez mind mulandó.
Bocs ,de egy nő nem ezektől nő.
Ezektől csak hiszi magáról a tükörben,meg néhány tenyészbikát (értsd herét-semmirekellőt,léhűtőt) felizgat.Azok meg nyálcsorgatva hiszik hogy a gyönyörű nő gyönyört okoz.Hihetetlen és megmosolyogtató ezen együgyűség.Mármint a poszt és ezen férfiak észjárása.
A boldogsághoz és a harmóniához hozzátartozik a szenvedés a szenvedély.Ezen modellek nem ezt tükrözik csak a "divatot" az meg unalmassá válik ha sokat nézed.
"Ami igazán fontos az a szemnek láthatatlan".
Kis herceg.-St. Exupéry
hunyd le a szemed és hagyd tisztulni az agyad.Sok-sok élmény--sok sok gondolat.Mind felesleges.
Ez a szénakazal Te keresd a tűt.Ott van az csak sok a szemét ami a szemedet és az elmédet fogvatartja.Ezért sem egyedi egyik nő sem itt.Majd csak akkor ha egyedül egy férfi hosszútávon (20-30 év) szereti.addig csak tucatmodellek.
:) :)

gaborszakacs 2016.06.19. 15:19:33

Kedves @csakférfi!

Ez a poszt egy vélemény, egy látásmód egy dollármilliárdokról szóló iparág egy szeletkéjéről, amely minden ember életében jelen van. Persze, van olyan, aki idegenkedik a divattól, elzárkózik tőle mindenféle kifogás mögé bújva, de az meg legyen az ő baja. Egyáltalán nem együgyű dolog, ha valaki esztétikusan néz ki, megválogatja, honnan öltözködik vagy éppen tetszeni akar másoknak. Ha pedig mindezt nem engedheti meg magának, akkor csak inspirálódik különféle blogokból és magazinokból. A divat mindig is a nonverbális kommunikáció része volt és lesz, mindenki a maga ízlése, intelligenciája és pénztárcája alapján használja.
A modell feladata csupán annyi, hogy az adott ruhát prezentálja. Egy bemutatón senki sem kíváncsi arra, milyen személyiség lakozik a 'tucatmodell' tekintete mögött. Ez a munkája.

Üdvözlettel: GaborSzakacs

csakférfi 2016.06.20. 19:35:17

@gaborszakacs:
Köszönöm a "kioktatást". :)
Sehol sem emlékszem hogy írtam volna az ápolatlan lump öltözködés előnyös voltáról.

A divat mindig is a nonverbális kommunikáció
Ezen "divat" irányzatok a "határozott és senkire nemszorulok" nők képei.Nevezhetjük (számomra) extravagánsnak.
Márpedig ellentétben van azzal a "nonverbális" tudatalatti ösztönnek hogy a férfi védeni hivatott a nőt.
Amennyiben ezen "ösztönének" nonverbális tudatalatti "karmájának" nem tud megfelelni.Akkor ezen ruhák nemhogy vonzzák inkább taszítják, az ösztönöden szerető és óvó erősebb "állatot".
:) :)

gaborszakacs 2016.06.20. 19:56:55

Kedves @csakférfi!

Bejegyzésem és válaszom nem kioktató és egyáltalán nem szexista. Amennyiben elolvasta több posztomat, úgy Ön is láthatja, hogy a nők maximális tisztelete sugárzik belőlük. Véleményem szerint egy okos nő tudja, mi áll jól neki és mit kell kiválogatnia a divat adott szegmenséből annak érdekében, hogy feltűnőbb, előnyösebb, kívánatosabb legyen a "szerető és óvó erősebb állat" számára. Úgy gondolja, minden nő gyenge és segítségre szorul? Egy határozott és erős nő képe miért lenne baj? Aki harmóniában van önmagával, az felveheti a Versace ruhákat vagy akár a fekete kukazsákot is, mert abban ugyanolyan nőies és szexi lesz.

Üdvözlettel: GaborSzakacs

csakférfi 2016.06.21. 07:51:01

@gaborszakacs: Tetszik a "diskurzus". :)
Nem zavar ha kioktatnak,hiszen én önnel ellentétben nem vagyok szakavatott.Így ezen meghatározásom helytálló! Oktatni csak az okosabb tud az "oktalant".
mindazonáltal én nem tartom riasztónak ha valaki extravagáns ruhát vagy ehhez tartozón öntudatot mutat !!
A legelső kommentemben leírtam "ami a szemnek láthatatlan az ami igazán számít."
tehát bármilyen ruhát illetve "álarcot " visel egy nő,nem riaszt ,ellenben sok férfi kollégámat igen!Nem átallom kijelenteni hogy a 70 éves anyósomban is meglátom a nőt,ill. a sárkányt.Egyébként kedves asszony aki ápolja a félig béna férjét aki 6 éve agyvérzést kapott.
Nos az erő ehhez kell !
Mutatni és álarcokat (ruhákat) és öntudatot sugározni az más játék.
Jó éjt !!
:)
süti beállítások módosítása